Reklama

Reklama

VOD (1)

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (302)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo nemá ženu a dvě děti a jehož život nezabředl do každodenního stereotypu a shonu za zabezpečováním rodiny, musí tenhle film být neskutečným utrpením. Ještě před deseti lety bych to považoval za nudnou sračku pro losery, kterýma se nikdy nestanu....a teď tomu dávám čtyři hvězdičky a to jen proto, že na pátou je to přehnaně dlouhý. :-) Ale neměnil bych. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve čtřiceti život nekončí, ale nepříliš spokojenému manželskému páru Debbie a Petovi to tak připadá, a nejraději by s tímto věkem nadobro sekli. Debbie si svůj věk nechce připustit, svoje datum narození by nejraději vymazala z kalendáře, jen aby si vedle svého manžela, jehož oslava čtyřicátin je za dveřmi a dvou dcer, nepřipadala stará. S počáteční manželskou krizí se jim sype na hlavu jeden problém za druhým, jako manželovo krachující hudební vydavatelství, krádež peněz z Debbiina butiku, reálná hrozba prodeje domu, rozmazlená starší dcera a také nečekané těhotenství v rizikovém věku. Jak se s tím vším manželé popasují v hořké komedii specialisty na tento žánr Judda Apatowa, už dál prozrazovat nebudu, ale rovnou předesílám, že film nemá příliš ohromující dějovou linii, ale baví v jednotlivostech, v břitkých dialozích a herci poměrně dobře vystihli afektovanost svých postav. Pro příznivce Megan Fox mám dobrou a špatnou zprávu. Špatná je, že je jí věnováno málo scén a dobrá je, že jí to v nich moc sluší, at už je v převlékací kabince anebo v bikinách u bazénu, ačkoliv jí ani Apatow nedonutil, aby se svlékla. O něco úspěšnější byl u její kolegyně Leslie Mann, která předvede své odhalené poprsí. Přes dvě hodiny jsou na film se sebelepšími dialogy a kvalitně odehranými scénami porušující veskrze rodinná tabu přece jen trochu moc. Je škoda, že když už film šikovně rozostřel manželské vztahy i vztahy kolem něj, si nedal větší práci to stejně provokativně a bez skrupulí dotáhnout až do konce, protože přece jen fádnost smiřitelného závěru měla daleko do předchozích zábavných eskapád a slovních přestřelek. Do projekce filmu jsem se moc nehrnul, ale jeho pojetí mě, i přes celkem přepálenou stopáž, bavilo. A po jeho zhlédnutí už budu bezpečně vědět, že čtyřicítka dělí lidský věk na jakési dvě pomyslné poloviny, a to lepší začíná až po ní, i když je většina z toho věku rozhozená. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

To, že se Judd Apatow neobává pustit do kterékoliv látky, jsme už tak nějak zvykli. Užvaněná taškařice o životě na prahu čtyřicítky naznačuje, že autor lehce stepuje u dveří serióznější látky ze života. Váhu to má, Apatow ale opakuje své předchozí „chybky“ a „chybičky“. Znovu si každý z jeho vyprávění vezme to své, každý si uvědomí nějakou tu partnerskou pravdu. Režisér svůj nejnovější klenot napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, opět mísí hrubozrnnou a romantickou linii, jenže ten nespočet povedených gagů a situací (debata na toaletě, hlodavci na hotelu, závislost na dortících, dospívající dcerky a řada dalších, na které už si ani nevzpomínám) obepínají i ty méně povedené a hlavně naprosto zbytečně ukecané pasáže (z těch 135 minut se zase mělo výrazněji ukrajovat). Neříkám, že stejně jako u soužití ústředního páru zmizela jiskra i u Apatowova pera (myslím psací pero), ale „jen“ ty tři hvězdy dát nakonec musím!! Herci každopádně na jedničku, o tom žádná.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Môj tretí Apatow. Najprv mi to "protekčné" rodinkárstvo liezlo na nervy (žena a decká v každom jeho filme), ale tu som zistil, že im to ide fantasticky a navyše baby sú úplne bohovsky zohrané, že to ani nemusia hrať! Prišiel som im na chuť, ako i tomuto zvláštnemu sklbeniu drámy s komédiou v podaní Apatowa! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Film mě má bavit a nechat mne zapomenout na všední starosti. Tahle čtyřicítka je však podraz. Ano, jsem to já, kdo sedí s tabletem hodiny na záchodě, sympaticky prdí v posteli, za zády své drahé polovičky se cpe hranolkama a znechuceně ukončuje soulož kvůli dětskému řevu. Jak si mám u takovéhoto filmu odpočinout a přijít na jiné myšlenky? Ještěže ty pohledy na Megan Fox stály za to, ale byly jen takové nenápadné, protože jsem se dozvěděl, že ve vztahu musí mít jeden z partnerů pořádné koule. A moje žena je rozhodně má. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Pete (Paul Rudd) naráží v jedné scéně na Davida Schwimmera, o kterém mluví jako o Rossovi ze seriálu Přátelé (od r. 1994). Paul Rudd si v Přátelích (od r. 1994) zahrál coby Mike Hannigan. (Aaron.)
  • Charlotte (Iris Apatow) sa na začiatku filmu snaží na klávesoch zahrať ústrednú melódiu z úspešného seriálu Kancl (od r. 2005). (Arsenal83)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama