Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 1

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (992)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičková úvodní desetiminutovka (trochu opsané z ÚSVIT MRTVÝCH). W.S. Anderson "vykrádá" nejen sebe, ale i předchozí díly (no brain) - only repeat. Velká škoda. Kde jsou ty výborné nápady jako v Zániku s "havrany" alá Hitchcock. A ten zběsilý střih? Omfg... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

JE to v každém případě lepší, než předchozí díl. Ale tuhle metu překonat, to rozhodně nebyla olympijská disciplína. Polepšil si soundtrack, výborné je vybrané prostředí (tím si Anderson šikovně otevřel možnosti) a prvních 15 minut je takřka excelentních. Jenže pak už vše jede v kolejích minulého dílu. Scénář servíruje jednu pitomost za druhou a (nemusíte být hnidopich, aby vás ty koniny praštily do očí) a zpomalovačky se rychle zají. Znovu je jich moc, aniž by měly opravdový smysl (bolestné je to hlavně ve finální bitvě). Návrat starých známých fajn, nové postavy v ničemu (Bingbing Li je nicméně zatraceně hot) a Milla neskutečně asexuální. Kam se v upnutém oblečku hrabe na Kate Beckinsale. Ve výsledku lepší než čtyřka, ale pořád o značný kus za původní trilogií. Ale když už nic, na tohle se aspoň „dalo dívat“. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ostatní díly jsem před tímto neviděl, takže hodnotím jednak jako nezaujatý a jednak jako neposkvrněný touto sérií...Hry Resident Evil znám, ale nikdy jsem nebyl fanoušek. Jen jsem věděl, že tam jsou zombíci, tak mě zajímalo, co se z toho filmu vyklube. 3D, ve kterém to na předpremiéře od ČSFD bylo promítáno, nabízí pár pěkných efektů, ale to asi každý druhý film. To je ale můj problém, a jestli se v tom někdo vyžívá, zajisté bude uspokojen. 117 min, jak se tady v době premiéry psalo, to určitě nemá, má to sotva 90 min a to díky velice zbytečnému začátku. Přihlížet na přetáčený záběr, abych si ho mohl následně prohlédnout v normální rychlosti na mě prostě působí jako natahování času. Jinak, Milla opět dokazuje, že to hrát rozhodně neumí, tím pádem to ve filmu vynahrazuje bojem, když se perfektně a efektně ohání proti zástupům zombíků. Potěší známé postavy z her (Leon) i z filmů (například Uther). Když se film konečně rozjel, říkal jsem si, paráda, ještě půl hodiny. Pak přišel záběr plný zombíků a konec. Jestli jsem vždy docela dobře předpovídal vybafnutí zombíka, tak tohle fakt ne. Jak jsem psal, slabých 90 min (ne ve smyslu nudy, právě naopak, film hned uteče). Jednu hvězdičku odebírám za zbytečně natahovaný začátek a useknutý konec, ale ty čtyři si to zaslouží... EDIT : Po shlédnutí předchozích filmů jsem usoudil, že pětka je kompletní mix všech dílů. Objeví se tam úplně všechny známé postavy a spousta známých prvků. Na další díl se těším...70%...[12.09.2012_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Videohernost látky je evidentní, dějové šmodrchanice baví o to víc, o co nedávají smysl a celkově nabírá imbecilita série netušené rozměry. Faktem ale přitom je, že akce je odvedená více než solidně (samozřejmě stále využívající videoherních principů, postupů a estetiky) a také děj, postrádající prakticky jakýkoliv dramatický oblouk, nicméně jasně kopírující herní levelové a bossové schéma je v zásadě vlastně odveden funkčně a tedy správně... Nikoliv nějak extra zábavně, to je další věc. Stejně jako u Afterlife ale platí, že "film" se tomu dá říkat jen stěží.. Úvodní titulková sekvence a honička v "Moskvě" dalece přesahují prakticky cokoliv po zbytek filmu, ani jedno už ale nemá se Zombies prakticky vůbec nic společného... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Od doby druhých Transformers tady nebyl tak přepálený, tupý a prvoplánovitý útok na vaši signální soustavu. Anderson se úplně vykašlal na něco jako je příběh, logika či vyjadřovací střídmost a od začátku do konce servíruje, beze smyslu a oddechu, jednu sterilní akční sekvenci za druhou, to vše podpořené únavným technopeklem individua zvaným tomandandy a s heslem "čím více tam narveme těch zpomalovaček, tím lépe, vždyť jsou tak cool!". Jestli pro vás předchozí díly byly na vás už tak nějak moc, z tohodle se vám udělá blivno. Moje ostravská babička, nechť je jí země lehká, by to shrnula slovy "To byla zase chujovina!". ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Jedná se o první díl ze série natočený na kamery Red Epic. (S.U.E.S.)
  • Při závěrečném souboji se střídají záběry, kdy Rain Ocampo (Michelle Rodriguez) má a nemá rukavice. (nedvva)
  • Film sa začína presne tam, kde skončil predchádzajúci štvrtý diel série Resident Evil: Afterlife (2010), čiže na palube lode Arcadia. (Steny94)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama