Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rakouský režisér nanejvýš primitivních béčkových hororů a slavného oskarového válečného dramatu dostal šanci ukázat co umí v Hollywoodu, Oskar prostě otevírá mnohé hollywoodské dveře a otevřel je i pro Stefana Ruzowitzkyho. Ten se poučil a zkombinovav přednosti prvého i druhého výše vyrčeného natočil tak opravdu vynikající staromódně působící atmosferický thriller. Jeho film vyniká vysokým stylem (asi mám navíc slabost pro tahle kriminální dramata ze severu USA zahalená do mrazivé nádhery sněhu a sněhových vánic) a silným hereckým obsazením. Příliš mnoho náhod sice trochu pokazilo zápletku, leč i přesto se jednotlivé dějové linie fatálně slévají v jeden silný dějový proud. Ale dobře to charakterizuje daný žánr, navíc všechna ta bezvýchodnost a násilí jen dotváří výsledný dojem. Jeden z mnoha velmi podhodnocených filmů na této databázi... Podobné filmy: Fargo ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Deadfall nabízí prostý komorní příběh, který se do letošní zimy hodí tím spíš, že je k ní silně kontrastní. Už dlouho vám u filmu nebylo tak chladno. Nečekejte ani krimi, ani thriller, snad jen mírné drama. Silně to vyvolává vzpomínku na Fargo - sníh, cajti, krev. Ale není tu Buscemi & Stormare. Erik Blána se ovšem dost snaží a pomalu tak aspiruje do mé topky. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už na začátek bych chtěla říct, že kdyby se režisér věnoval spíše napínavějším a akčním scénám, tak by to pro film byla velká výhoda. Bohužel se zaměřil spíše na dlouhé a nudné scény a dialogy bez akce a tak jsem první hodinu filmu jen tak stěží přežila a zajímavé to pro mě začalo být až poslední půlhodinu, kde je o akci hodně postaráno. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vybornej Eric Bana. Sissy S., Kris K. a Kate Mara v pohode. Olivii neznam a nicim mne nezaujala. Obrazky v pohode. Pribeh celkem plyne, cili tempo taky v pohode. Ale jinak je to pateticka a klisoidni blbost, a pokud chcete videt film o snehu a sikovne policistce, pustte si radsi o nekolik radu lepsi Fargo. 3+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminální thriller ze zimního americko-kanadského pohraničí od rakouského režiséra. A právě ta trochu atypická (neamerická) režie mě od začátku zaujala, hrálo se sice podle tradičních a celkem neoriginálních šablon, ale stále jsem měl pocit, že se film bežnému hollywoodskému průměru něčím vymyká. A navíc v něm účinkují zajímaví herci - Eric Bana jako lehce vyšinutý zabiják s morálními zásadami a s lehce incestními sklony (není divu), výborná byla Kate Mara jako milá policistka a submisivní dcera neurvalého a despotického otce-šerifa, a Sissy Spacek s Krisem Kristoffersonem tvoří zemitý a velmi sympatický starší manželský pár z odlehlého venkovského domu. Deadfall mě hodně bavil, ani chvíli jsem se nenudil a nenapadá mě momentálně nic, co bych mu chtěl vytknout. No, vlastně možná ten dokonalý make-up Olivie Wildeové v hospodě poté, co nejprve prožije těžkou autonehodu, pak stráví x hodin v blizardu a potom ještě absolvuje dlouhou jízdu v zapařeném autě. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama