Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po výborných Kopačkách a Dostaň ho tam mě tentokrát Stoller nepříjemně překvapil.Five Year Engagement je sice klasická Apatowovina s Jasoneme Segelem ve své standartdní looserovské poloze,avšak tentokrát nepříliš zábavná a hlavně proklatě zdlouhavá.Krácení stopáže minimálně o půl hodiny by filmu jen prospělo.Jediným plusem je tak snad jen opětovně sladká Emily Blunt...40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to trochu neškodné. Bavil som sa, ale uvedomujem si, že to mohlo byť dramatickejšie. KOPAČKY sú lepšie. Kto má rád tieto obyčajné apatowsko-segelovské filmy o živote, bude spokojný. 50/50, NABÚCHANÁ či KOMICI sú iná liga. Celé je to sympatické a úsmevné ale aj príliš kasicky žánrové. Napriek dĺžke mi tento štýl stále nepríde trápny. Porovnateľné s kvalitou KAMOŠ ZA VŠETKY DROBNÉ... ()

Reklama

kalap 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt mám rád je to taká moja včelička na ktorú si musíte dať pozor, aby Vám nevpichla žihadlo. No a Jason Segel, neviem prečo, ale pripadá mi ako predavač v mäsiarstve, ktorý sa na mňa usmieva, lebo vie, že mi namiesto teľaciny predá pliecko. Ináč filmík číry priemer, ktorý by bolo vhodné skrátiť a tak predísť zaspatiu v kresle. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Vystříhat dobrých čtyřicet nezáživných minut (ta stopáž je neskutečně přepálená) a zbytečně natažených scén a mohla z toho být povedená dramedie ne tak klasického hollywoodského střihu. Sprosté vtípky navíc už nikoho po vlně "apatowovek" nevytrhnou z letargie, tak zbývá jen ohraný romantický příběh, který dokáže tak akorát zpříjemnit ústřední herecké duo. V rámci Stollerovy filmografie jsou "Pětileté zásnuby" až hluboko za Kopačkami a odvázaným Dostaň ho tam. Rádoby hlubokomyslné metafory s koblihami raději nevnímat. ()

uterox 

všechny recenze uživatele

Náklady 30 milionů dolarů a výsledek tento: Worldwide: $53,774,508. Je to strašná nuda. Komedie? Tam se opravdu člověk moc nezasměje. Hlavní postavy jsou naprosto nemožné a nudné. Zábavnější film by byl o jejich společných kamarádech. V současnosti je dost realitou, že se lidé berou po x letech. Proč se na to koukat ještě ve filmu? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)
  • Téměř všechny restaurační scény byly natáčeny uvnitř detroitského podniku MGM Grand Detroid. (žvanimírek)
  • Kvůli celkovému doladění charakteru Suzie, kterou hraje americká herečka Alison Brie, „vybrousila“ herečka britský přízvuk posloucháním nahrávek čtení od své britské kolegyně Emily Blunt. (Dzeyna)

Reklama

Reklama