Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍM, JAK ČASTO ČELÍTE NEBEZPEČÍ, OMOTANEJ KLOBÁSAMA. Věci od Aardmana znám krátkometrážní, dva celovečerní kultovní, Spláchnutej mě minul, takže jsem čekal celkem běžný animák, ale to, co předvedl ve smyslu originálního děje a vybroušených vtípků (dospělí se budou na filmu bavit snad víc, než děti, leč malí zlobit nebudou), jsem opravdu nečekal, maje křeče od smíchu ještě dlouho po opuštění kinosálu. Kdyby takhle vypadali kolegové z Karibiku, byli by bez debat geniální. Samozřejmě, v hodnocení záměrně nadsazuju, vzhledem ke mnou nepochopitelně nízkým procentům. U mě 90%. PROMIŇTE, NEVIDĚL JSEM VÁS PŘIJÍT. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ne všechno co vypadá jako animák od Aardmanů je animák od Aardmanů, smutná to pravda. Blíž než k epickému Wallaci a Gromitovi či snad Slepičímu úletu mají Piráti! k obyčejným CGI animáků vznikajícím vůkol všude, jen pár originálnějších gagů a jistá "britskost" ve feelingu z filmu se trochu vymyká. 7/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně nejslabší Aardmanovka.Technicky opět precizní,velmi dobře namluvené (viděno v originále) a celkově vůbec ne špatné.Přes to všechno ale jsem od Pirátů očekával víc a i pro studio samotné platí,že méně někdy znamená více.Přes tu přehršel malých vtipů a vtípků si divák nakonec nemá možnost prakticky žádný užít naplno,některé vtípky navíc lehce vykardené z předešlých dílek.Těsně po skončení tedy spíše smíšené pocity a nadšení,které jsem sdílel snad po všech Wallacovkách a částečně i po Spláchnutém mezi nimi není...70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další, v pořadí již třetí celovečerní, plastelínovou perlu z legendárního britského studia Aardman. Pryč jsou časy Wallace & Gromita, pryč jsou slepice prchající z vyhlazovacího tábora v Slepičím úletu, tentokráte je naladěno na notu pirátsko-prášilovskou. I v Pirátech najde divák ovšem to, co je typické pro produkci studia Aardman - kouzelně rozpohybované plastelínové hrdiny, moře gagů a záplavu situační komiky, výchozí britské reálie a nově také podprahová hrdost na britské impérium (i když ryze britsky schizofrenní - když ve filmu zazní punková hymna ,,London Calling" od The Clash, dá se čekat i punkový útok na královnu, a taky že ano... :-)), nezbytný morální přesah (úměrný cílení na dětské publikum), hrdiny - loosery, kteří TO ovšem nakonec dokážou, řadu odkazů a aluzí k různým filmovým a popkulturním ikonám... Je to trochu překvapivé, ale zakladatelé Aardman Animations Nick Park a Peter Lord se umělecky osamostatnili a tak Piráty natáčí Peter Lord s novým co-režisérem, naštěstí se ale žádný propastný umělecký propad nekoná... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Modelínová animace je strašně příjemná na koukání. Možná tenhle film není tak chytrý, jako je třeba Slepičí úlet, ale vtipů je tam pořád dost od začátku až do závěrečných titulků. Třeba série neúspěšných nájezdu na lodi, kdy piráti postupně přepadnou lodě s malomocnými, s nudisty a se zvířecími exponáty, je naprosto super. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně v londýnském pubu U spolknutého navijáku a ve scéně v Lonely Street se objeví Joseph Merrick, známý jako Sloní muž. (Tomihiro)
  • Pirátská loď, která byla pro potřeby natáčení postavena, vážila 700 kg a její délka činila přibližně 4,2 metru. (Thomas05)
  • Na natáčení se podílelo kolem 300 osob, mezi kterými bylo na 33 animátorů a 41 fotografů ve 4 studiích. (Thomas05)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama