Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (117)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

Reklama

senyor 

všechny recenze uživatele

Avatarský svet sa zmenil, z pomyselného obdobia priemyselnej revolúcie sa posunul do medzivojnových rokov 20. storočia, svet brázdia vzducholode a prvé autá, mestá vyrástli a hrdinov Last Airbendera pripomínajú hlavne sochy v novom hlavnom meste sveta Republic City. Korra je dospelejšia než bol predchádzajúci avatar, jej postava teenagerky ponúka lepšie možnosti na rozvíjanie charakteru než tak trochu prvoplánovo napísany Aang a už prvé diely naznačili, že tvorcovia pochopili, že aj fanúšikovia pôvodného seriálu dozreli. Je pravda, že si seriál zachoval svoju hravosť a úprimnosť, ale dá sa tušiť, že nová séria bude ďaleko komplexnejšia a prepracovanješia po všetkých stránkach. Najväčší posun je jednoznačne v animácii, vízia moderného sveta vyzerá nádherne, uvidíme ako sa bude vyvíjať zápletka, ktorá v prvých 2 dieloch ustúpila na úkor predstavenia nového sveta a rozvíjania vzťahových súvislostí. Hodnotiť je zatiaľ zbytočné, počkám si kým sa "začne niečo diať", ale prvé dojmy sú mimoriadne pozitívne, potenciál prekonať svojho predchodcu tu určite je... ** Update po prvej sérii- po všetkých stránkach premakanejšie, vybrúsenejšie a lepšie ako pôvodný seriál. 95% ()

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má teměř nemožnou roli a to udržet kvalitu seriálu jako u ATLA, což se mu ani nepodaří, protože je to téměř nemožné. Seriál nás dokáže vzít zpátky do světa Avatara, udělá to perfektně, představý nám nové postavy a i ty staré. Záporáci zde mají lepší důvody proč dělají, to co dělají (kromě v druhé sérii) než v ATLA.  Ukazuje nového Avatara Korru, která je přesný opak Aanga, Bojácná, Nemá chladnou hlavu a agresivní. Pojetí tohoto typu charakteru jsem si užil více, než Aanga. Vedlejší postavy jsou též perfektní, syn Aanga, Tenzin je perfektně vyzobrazenej airbender, je to jako dospělý Aang, téměř. Dabing rozhodně není pozadu, v téměř hlavní roli je J.K. Simons, který má vždy perfektní dabing, stejně jako Dee Bradley Baker a ani ostatní také nezaostávaj. Jedno z několik mínusech je druhá série, která je otřesná. Seriál je téměř perfektní pokračovaní, samozřejmě nemá na originálního Avatara, jeden z nejlepších seriálů jak pro dospělé, tak i pro mladistvé. Seriál velmi doporučuju jak pro nové, tak i staré fanoušky Avatara. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)
  • Rami Malek, který v první sérii daboval postavu Tahna (probendera z týmu Vlčích netopýrů), si zahrál i ve filmu Twilight sága: Rozbřesk, část 2 (2012), kde ztvárnil upíra Benjamina. Benjamin dokáže ve filmu ovládat všechny čtyři živly – vodu, zemi, oheň i vzduch – tak jako avatar. (Azurovydrak)
  • Aang zemřel dřív, než se narodila Jinora (nejstarší dcera Tenzina), tudíž nepoznal žádné ze svých vnoučat. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama