Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Místo celého světa a propracované mytologie a historie národů tu máme jediné mně nesympatické město a odkazy na kdeco. Aangův příběh zatím stavím výrazně výše, nicméně tomu trvalo několik desítek dílů dostat se na vrcholnou úroveň. Chybí mi více dětských infantilních legrácek (sláva za Tenzinovy děti). Trošičku mi vadí recyklace "postav, které v Aangovi fungovaly", např. Sokky převlečeného za Bolina. A ještě hůř, mám asi osobní alergii na nepatřičné použití retro-New Yorku, stejně jako třeba v celovečeráku Cowboy Bebop (vesmír se též scvrkl na jedno město). Tady vždy když jsem viděl nízkým sluncem zalité mosty a sochu Aanga a siluety mrakodrapů, skoro jsem skřípal zuby, protože atmosféra Avatara byla pro mě v temné pr. Na druhou stranu, ne vše z retra bylo špatně, ten nápad s opakováním děje ála filmový týdeník je rozkošný. Těším na další sezónu. /// Tak mám za sebou komplet. 2 sezóna do půlky pokračovala v nijakosti jedničky, pak najednou razantní skok kvality nahoru a velmi dobré do konce. 3. sezóna výborná, 4. sezóna trochu vaření z vody, ale potěší některé momenty a postavy... ()

Reklama

Eratashi

všechny recenze uživatele

Zatím po 4 dílech nebudu hodnotit. Aanga jsem ohodnotila právem 5 hvězdičkami, Korra si je ještě bude muset zasloužit. Očekávám, že to bude v přibližně ve stejné délce jako původní anime a proto se vztahy teprve rozvíjejí. Zatím soudím, že jde o velice podobnou strukturu. Korra je stejně živá jako Aang, lítá z jednoho problému do druhého, je postavena před silnějšího nepřítele jako Aang, akorát je všechno trochu víc zrychlené. Korra už si dokonce našla dva přátele. No uvidíme :-) ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jméno vládce lávy Ghazana je nápadně podobné slovu „kazan“, což v japonštině znamená „sopka“. (Azurovydrak)
  • Tenzinův létající bizon Oogi získal své jméno poněkud kuriózním způsobem. V komiksech navazujících na konec seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) totiž pokaždé, když si Aang s Katarou vyznávají lásku, reaguje Sokka v americkém originále popuzeným „Oogies!“ – jde o smyšlený výraz pro vyjádření nechuti a nelibosti. Dá se proto předpokládat, že v dětství Tenzin tento výraz od rodičů či strýce pochytil a později ho symbolicky použil k pojmenování svého bizona. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno