Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Legenda Korry je úplně jiná než Legenda o Aangovi. Šla jsem do toho s tím, že se pokusím nesrovnávat. Ale přesto se to úplně nepovedlo. Příběh Korry je posazen více do budoucnosti, do modernějšího světa, do města. Opustilo se od duchovna a přírody a zaměřilo se více na akci. Od začátku je Korra skvělá v ovládání všech živlů kromě vzduchu, takže přesný opak toho, na co jsme byli zvyklý. Líbili se mi nové postavy, hlavně syn Aanga Tenzin, polární medvědopes, tým Ohnivých fretek. Mladši bratr Bolin je stejně trhlý jako Sokka. Zápasy jako sport byla skvělá inovace i roboty jsem uvítala.. Teď příchází ale.. Na to že už malá Korra uměla sama od sebe ovládat tři živly a do svých 16 se v nich skvěle zdokonalila, tak jako Avatar byla dost neschopná. To i ten malý pubernální Aang s jedním ovládáním živlu dokázal více.. trochu zklamání. A asi největší problém pro mě byl, že vše bylo strašně urychlené, žádný pořádný vývoj, to na co jsme byli u předchozího Avatara zvyklý. Každá série měla svého speciálního záporáka, takže myslím, že i přes malý počet epizod v sérii mohl být prostor pro vývoj, ale ten se nekonal. Schopnosti Avatara byly spíše neschopnosti, boj vyhrála vždy tak nějak nečekaně. Nedýchala z toho ta atmosféra, zbytečně až moc postav a ve finále se tam nic pořádného nedělo. Finále byly tedy většinou epesní, ale ten průběh nezajímavý. Ano, jsem i zaujatá, protože způsob myšlení a život mnichů je mi blízký, proto byl pro mě Aang tak sympatická postava a proto se mi na Legendě o Koře nejvíce líbila dějová linka s Tenzinem a jeho rodinou. Ale musím říct, že má Korra o proti Aangovi dva nejlepší díly, které jsem viděla, ale bohužel pro Korru, to byly díly o prvním Avatarovi :D Dám si někdy určitě ještě díly jednou a uvidíme, jestli nejsem moc kritická :o) ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Dabérkou postavy Asami Sato je herečka Seychelle Gabriel, která si zahrála roli princezny Yuei v celovečerním filmu Poslední vládce větru (2010). (Conspi)
  • Otcem Lin je muž zvaný Kanto, kterého Toph krátce zmiňuje ve čtvrté sérii. Identita otce Suyin není známa. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama