Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je závěrečný večer v posledním drive-in kině v USA a promítač Cecil B. Kaufman (Richard Riehle) plánuje maratón toho nejlepšího pro oddané cinefily. V plánu jsou čtyři filmy, tak vzácné, že nikdy nebyly uveřejněny na americké půdě až do této noci. S názvy jako Wadzilla, I was a Teenage Werebear, The Diary of Anne Frankenstein a Zom-B-Movie oslavuje Chillerama nejen zlatý věk drive-in béčkových hororů, ale také zahrnuje více než čtyřicet let filmového nevkusu. (Goldbeater)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První povídka super monsterpocta padesátkovým sci-fi horrorům (****). Druhá povídka, ehm... jakmile někde začnou zpívat, ztrácím zájem, navíc docela nudné i bez zpěvů a tanců. Tady je ta pitoresknost ke škodě. (**) Třetí povídka je parádní námět, balancující až na hranici neuctivosti. Ale zpracované je to výborně. (****) Závěrečné završení propojovacího příběhu vygradované do poslední povídky, zábavně pojatá pocta starým dobrým zombie béčkám ve spojení s chtíčem a romantikou (***) 3.5* ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sorry PetrPan, tuhle jsem původně z chámovodu tlačil jen a pouze pro tebe, ovšem zdrhla mi do Hollywoodu, mrška.... po druhém zásunu pásky do promítače jsem málem odstranil čilimáslo z plochy, tlupa kakaotlaků v předělávce Pomády nebyla můj šálek ranní stolice. Ale neklesejte, přátelé, od Dolfíka to má opět úžasný švuňk! ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

čo si budeme nahovárať. Chillerama je ultimátny tribute lacným béčkam z éry Drive-In, ktorý tlačí na pilu hlavne z úrovne vkusu. Prvý príbeh opisujúci teror obrovskej spermie sa zapíše do pamäti svojím neopakovateľným humorom a pomerne slušnou formálnou stránkou, ktorá sa približuje ku Grindhouse počinom odo dvojice Q+R. Druhý príbeh o homosexuálnych werebearoch, som skôr pretrpel, lebo ani herecky, ani spevácky (keďže ide o muzikál) a ani humorom, či formalizmom nejde o nič výnimočné a jedná sa o najslabší segment z celého projektu. Nasledujúci príbeh o Hitlerovi, ktorý spraví obrovského židovského Frankesteina je naopak tým najzábavnejším z tohto celého. Hnusný a nekorektný humor s výstrihom Kristiny Klebe je skrátka dokonalý. Posledný príbeh je o extrémne nadržaných zombiekoch, ktorým dominujú husté hlášky a citovanie a čudesné parafrázovanie filmových klasík, tento úchylný segment ako tribute doceňujem snáď najviac. Každopádne ak máte radi úchylný humor za hranicou únosnosti a nevadí vám pri tom smršť krvi a pŕs, smelo do toho. P.S. hovno poviedku, ktorá bola asi najkratšia som nejako nevedel doceniť, aj keď išlo o zaujímavú a naozaj nápaditú fekálnu srandu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najlepší je Joel Moore ako Hitler nakomplet v nemčine a čb – totálne trefná uletená pecka. Adam Green opäť nesklamal. Vyriešenie problému plodnosti je taká úsmevná záležitosť s otrasnými efektami ktorá slušne nastavý divákove vnímanie na feeling celého snímku a ubehla ani neviem ako. Teplý vlkodlaci v muzikálovom podaní to už je samo o sebe kombinácia ktorú nedokážu prebiť miestami podarené nápady. Umelecký hovno film je našťastie najkratšou story ktorú prerušia nadržaný zombíci. Chillerama je vysokoštýlová bláznivá blbosť za pár centov s kopou známych neznámych tvárí so zámerne otrasnými trikmi a maskami, no zručne natočená, dobrým komediálnym timingom a výborne prehrávajúcimi hercami. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V kterémpak jiném filmu se vám podaří vidět obří spermii šukající sochu svobody? Anebo zpívající medvědodlaky...Ono je tam toho tolik, že je zbytečné to tady rozvádět. "Chillerama" je plná šílených nápadů čerpající z béčkových papundeklových dobrodružství už kdysi natočených. Je vkusně nevkusná se spoustou hodně povedených scének. Za všechny už zmíněná spermie, či Dolfi Hitlerů tvořící podle deníku Anky Frankensteinové vraždící monstrum anebo v závěru majitel autokina samopalem kosící hordu zombíků...A co zombík to hláška z dnes už kultovních filmů jako "Yippee ki-yay, motherfucker" či "Na tohle už jsem starej"....P.S. Chápu hodnocení nejvyšší i nejnižší. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama