Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

juta 

všechny recenze uživatele

Jen těžko bude nějaké pokračování texaského masakru lepší, než to z roku 2003. Tam bylo všechno dokonalé - atmosféra, herci a hlavně Leatherface. Tady to moc neklapalo. Zde se jedině dobře dívalo na Alexandru. Z chlápka s pilou žádný strach nešel, jak stavbou těla, tak ani maska ve mě nevyvolala pocit strachu, nebo úzkosti. Příběh docela zvláštní a SPOILER: dost mě překvapilo, jak se Alexandra tak rychle spřátelila se zabijákem, když před několika okamžiky zabil jejího kluka a další její kamarády... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Texaský masakr motorovou pilou 3D přináší strhující příběh o hledání rodinných kořenů. Jakákoliv logika v jednání hlavní hrdinky je s ledovým klidem opomenuta a vlastně jí ani není potřeba, když je jí kočka v podání Alexandry Daddario. Takže, mladá dívka se dozví, že zdědila barák jak kráva od někoho, koho ani nezná. Sebere proto partu přátel a vyráží obhlédnout onu tajemnou nemovitost kdesi v Texasu. Ihned po příjezdu se mládež do domu nakvartýruje a po vzoru Hollywoodské bible filmových klišé, začnou postupně jeden po druhém objevovat nevýhody zdánlivě hezkého a klidného příbytku. Jediný, nikým nespatřený a před světem ukrývající se obyvatel, totiž není zrovna mírumilovný tvor. Je naopak velkým příznivcem sadistických praktik a nelítostného vraždění. Takže započne své další, krvavé tažení a hlavní hrdince vyvraždí všechny kamarády. Jenže, když se pak proti ní místní šerif a pár další chlápků spiknou a rozhodnou se jí zbavit, protože je pokrevním následovníkem šílené rodinky, ukáže se síla rodinného pouta. Když ji Leatherface zachrání z jejich spárů, hrdinka ihned rázem zapomene, že cáklý maník s netradiční maskou na ksichtě jí zmasakroval kámoše a s povzbudivými slovy: "Dělej, co umíš, bratránku!" ho vyzve k další práci. Závěr filmu pak ukazuje, jak lehko se lze vzdát počestného a plnohodnotného života. Proč by se hrdinka měla navrátit k původnímu životu, když objevila smysl svého života? Dělat posluhovačku, kuchařku a zároveň podržet rodinného příslušníka, když to bude potřebovat a krýt mu záda a snad mu poskytnout i nějakou tu něhu. Zvláště, pokud se jedná o narušeného sériového vraha. Takový vztah může jistě přinést spoustu výhod:) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DRAHÁ VNUČKO, TENTO DŮM A VŠECHNO, CO JE V NĚM, TEĎ PATŘÍ TOBĚ. S TĚMITO DARY VŠAK PŘICHÁZEJÍ URČITÉ POVINNOSTI“...... /// Čekání na vraha, kterým je (PŘEKVAPENÍ!) pán s koženou ksichtem (ne, tak to je správně!) a motorovou pilou, jenž slyší (přes řev motoru) trávu růst a rychlej je ….no kurevsky (jakože mu nikdo neuteče…). Dementní oběti dělaj pro chcípnutí co můžou a když už teda na ně dojde, tak je to jen takový cákání krve, trocha řeznejch ran …prostě žádná invence. A aby to nebyla až taková nuda, tak ještě … no nebudu tu spoilerovat. 3D? Zvuk pily nic moc, a že proti mně 2x vyjede pilovej list (no dobrá, vozubenej řetěz…)? Tohle přece frajera mýho kalibru nemůže vylekat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád, když je rodina pohromadě. 2.) Chcu poznat borce, co si místo nehtů stříhá prsty. 3.) Zjistím, že pilu dřevem nezastavím. 4.) Thx za titule ,,kaligula“, ,,entitka“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co se mi teda vůbec nelíbilo, tak to byl ten scénáristický posun, kdy hlavní hrdinka začala bez nejmenšího důvodu (dobře, vila takové hodnoty je možná důvod) inklinovat k rodině pošahanců z Texasu. Čtvrtá hvězda ode mě padla a nebude, protože vzhledem k nízkému věku, kdy byla rodině odebrána, je pro mě tenhle zlom prostě blbost, s níž můj mozek odmítá spolupracovat. Jinak má ale tenhle masakr hodně vydařenou atmosféru, kterou jen podtrhuje parádní ozvučení, všechny ty lekačky a úprky před Ashovo pravou rukou mají na domácím kině dost podajné zpracování, které mě u filmu udrželo. Co se naopak nepovedlo je 3D: * které vůbec nevyniká a až na dvě lepší scénky s motorovkou jsem takřka ani nepostřehla, že nějaké sleduju. Tři prsty mi tenhle Leatherface dost neúspěšně sťal, tudíž zvedám jen zbývajících sedm - 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, další moderní horor. Tentokrát na velmi vděčné téma. Nicméně šli tvůrci po nevyšlapané cestičce a já jsem za to rád. Vymysleli si zcela nový příběh. Je ovšem převeliká škoda, že prakticky od samého začátku přesně víte, jakým směrem se bude děj ubírat a jak nakonec všechno skončí. Poté už se těšíte pouze na samotné vraždičky, které nejsou z nejdelikátnějších. Přesto film disponuje několika pěknými momenty. Jestli vás zajímá, zda se i v tomto filmu všichni chovají jako retardovaní kkti, nebo se tak chová pouze hlavní hrdina, který na to má právo, neboť má na retardaci papíry, tak vás musím zklamat, ale i tady se skutečně všichni chovají jako naprostí dementi. I tady člověk zahlédne několik nesmyslných řešení daných situací, které se rozhodně nedají připsat pouze strachu ze smrti. Milovníkům hororů nemám strach film doporučit. Těm se bude jistě líbit. Ostatní však touto cestou musím varovat. Kromě domácích kutilů, kteří se zde dovědí, co všechno lze motorovou pilou řezat a jak je to snadné, si mnoho diváků nové poznatky, ba ani kdovíjaký divácký zážitek neodnese. 3* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Podľa spoluscenáristu Adama Marcusa bol útok na dodávku a sekvencie karnevalu a bitúnku v pôvodnom scenári oveľa krvavejšie a prepracovanejšie, ale potom to prepísali a zmiernili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama