Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Niles 

všechny recenze uživatele

Horory veľmi nesledujem, takže tento nemôžem porovnávať s inými. Nevidel som dokonca ani žiaden zo série Texaský masaker a ktovie či budem mať chuť ešte nejaký pozrieť. Tento "Počiatok" je poriadne hnusný, niečo tak otrasné som ešte nevidel. Keby sa viac ako na detailné zábery porcovania ľudí sústredili na rozvíjanie príbehu a postavy by sa správali aspoň trochu logickejšie, mohlo to byť lepšie. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nic nového a jako přes kopírku, ještě k tomu špatně vystřelené skrz Nispelův debut, který vytvořil velmi působivé prostředí a celkový dojem na celou realizaci jsem hodnotil velmi pozitivně, protože se velmi přiblížil k originálu ze 70. let (tam jsem měl, ale větší problémy ze spaní). Pokud by pokračování TMMP (2006) dostal před 20 lety JACKSON šlo by o splatter vybudovaný horor, který by byl přisolený humorem a šlo by o velký nářez - pokud RAIMI budil bych se v noci vícekrát než normálně a pokud CARPENTER hrůzou bych nestíhal zakrývat rukama oči (a mělo by to i myšlenku), ale "bohužel" vše nám naservíroval Liebesman, který udělal s TMMP tupý klišé horor, bez myšlenky, protože krev, střeva a rozřezané končetiny bijící do očí nijak nevyděsí, naopak to co dělalo v originálu hororovým prvkem a sofistikovaným zpracování bylo, když si vytvořil divák obraz (hrůzu) sám ve svých myšlenkách, kdy nám Hooper vše záměrně neukázal (promyšlenější tah). ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je prequelom predchádzajúceho remaku. Má dobrý príbeh o mužovi s vážnou poruchou tváre, ktorého si k sebe v detstve zobrala sadistická rodina pracujúca na bitúnku, ale keď bitúnok zavrú, svoje sadistické chúťky musí realizovať inde. A keď jeho nevlastný otec, ktorý prevzal úlohu šerifa zatkne skupinu mladíkov, začne sa pre nich boj o život. Spracovanie je na tom dobre, veľkým plusom je, že sa dej skupine mladíkov pred tým, než sa začne diať to hlavné ani až tak moc nevenuje, čo je vo väčšine filmoch zvykom a tak má film slušný spád, dostatok priestoru majú tie zaujímavejšie postavy, ako napríklad nový šerif a celkovo dej po väčšinu času dokáže bez problémov zaujať. A poteší aj výborný koniec. Samotných krvavých scén je tu dosť, s čím som spokojný. Konečne je film taký, ako sa snaží nahovoriť jeho názov, čo napríklad o predchádzajúcom remaku, ale ani origináli vôbec neplatí, motorová píla sa v akcii použije dostatočne a nechýbajú ani iné nástroje, takže nechýba plno krvi a ani kvalitných drsnejších efektov. Najzaujímavejšie je asi rozpílenie muža ležiaceho na píle. Atmosféra je aspoň čiastočne prítomná prakticky len v úvode, potom hneď zmizne a napätie je iba minimálne. Herecké obsadenie je celkom dobré, najväčšiu pozornosť na seba strháva výborný R. Lee Ermey v úlohe šerifa, poteší aj Jordana Brewster, ale s nikým nemám väčší problém. Réžia určite mohla byť aj lepšia, ale na ten mierny nadpriemer stačí a technická stránka je veľmi dobrá. Texaský masaker motorovu pílou: Počiatok určite nie je ten typ hororu, ktorý by som si dokázal výrazne obľúbiť, ale určite nie som sklamaný, je to slušný vyvražďovačka, ktorá nerobí hanbu svojmu názvu. A z tých troch filmov tejto série, ktoré som videl je tento najlepší. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 63%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Počátek je mizerný béčkový horor, který nevyužívá absolutně nic, co si sám připraví a nebo by měl obsahovat. Hlavní postavy mají look dnešní mladé generace i když se děj odehrává v 60. letech. Celkově jsem pochopil, že děj se odehrává před 50 lety až při závěrečných titulkách. Klasičtí američtí puritáni (tvůrci) ukazují vnitřnosti na všechny způsoby, ale Dioru Baird s přírodníma čtyřkama uvidíte jen se zapnutou blůzou, naopak vypracovanými, mužskými těly se v tomto filmu nešetří. Film ale nejvíce zklamává svým scénářem, protože veškerý děj se dostane na identické místa jako díl první, ale ještě k tomu se tam dostává i ve stejném pořadí a se stejnými scénami. Počátek je tedy jen zkopírovaná jednička s jinými herci. Napětí nefunguje už z podstaty, protože každý věděl už na začátku, že to nikdo nepřežije. Špatný film, špatné herecké výkony, žádný sex a nahá těla, žádná nadsázka a vtip. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento námet mi už naozaj nemá čo dať. Film mohol jedine prekvapiť úrovňou gore - snaživé, ale predsa len priemerné. Navyše kamera sa v kľúčových momentoch často odvracala. To už v nedávno videnom Outlaw King bola brutálnejšia gore scéna ako tu väčšina. Na druhú stranu snímok má peknú herečku, svižné tempo a pár momentov, ktoré dokázali navodiť dusnú atmosféru. Priemer. 60/100 ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • Původní podtitul filmu byl "The Origin". (hippyman)
  • Taylor Handley (Dean) zapôsobil na riaditeľa a produkčný tým natoľko, že ho v momente po konkurze obsadili do filmu. (FromHell)
  • Jordana Brewster (Chrissie) se během natáčení poznala s filmovým producentem Andrewem Formem, který se také podílel na natáčení. O rok později se za něj provdala a v roce 2013 se jim narodil syn Julian. (newpage)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama