Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO NĚCO JAKO BRANNÉ CVIČENÍ, ALE TENTOKRÁT PROTI NÁM NESTOJÍ AMÍCI, ALE SKUTEČNÍ NEPŘÁTELÉ, KTEŘÍ ŽIJÍ KOLEM NÁS. POKUD JE NÁM ZNÁMO, NEDAJÍ SE ZASTAVIT. MAJÍ HLAD, ALE NESPOKOJÍ SE S KOČKAMA....“ /// Vodlehčená zombárna, kde vtipný maj bejt trapáci co v ní hrajou, socialistická Kuba či snad honění péra na střeše? Mládenci bacha! – já su kurevsky rozmazlenej!! Protože u takovejhle píčovin očekávám hlavně zábavu, úvodní půlhoďka mě moc nenadchla. Naštěstí pak to leze nahoru. Tohle není Amerika, takže žádný brokovnice, kulomety…., ale pádla, prak, harpuna… - tož Kuba no. Ucházející chorea v akci (bavme se o vtipu a ne efektech) celkem bavěj (ti dva se mi zdaj dokonce i menší trapáci) a nadrženější publikum nenechá v klidu Andrea Duro. Třeba jim pak ani nebude vadit, že na efektech se šetřilo (vídíte, že mě jen tak nějaká bába nevojebe – já si toho všiml!). Ale co, rozpoznat to dobré od špatnýho bejvá v komunistický zemi vždycky těžký. Stejně jako vohodnotit tuhle kravinu. 2a½! - dám 2*, páč jak jsem říkal, su rozmazlenej Chilleramou (a klidně zmíním i Detention). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem nikoho neviděl na Kubě podnikat. 2.) Revoluce nebo smrt – v tomhle ještě nemám jasno. 3.) Thx za titule ,,MEVRT“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší zombie komedie, co jsem kdy viděl. Když to porovnám s doposud nejoblíbenější a druhou nejoblíbenější, tak tady je ta zábava ještě o level výš, takže musím tasit plný hodnocení. Je to prostě prdel jako sviňa, tlemil jsem se od začátku až do konce. Někomu možná komediální prvky u zombíků nesedí, já jsem si ovšem film nadmíru užil. Děj, o který ani tolik nejde, je v pohodě, prostředí více než zajímavé, hlavní protagonisté zrovna tak. Některý situace jsou možná až moc, ale těch je vážně jen pár, takže se to dá přehlídnout. Stručně řečeno: Megazábavný masakrální nářez. 85% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi doporučil uživatel MikeCool už více než před rokem, ale já na zombie komedii pořád neměl náladu, takže se na Juana přes rok prášilo v exterňáku a včera to přišlo jak blesk z čistého nebe - Dostal jsem chuť na zombie komedii. Juan tak konečně dostal prostor a jediné co můžu vytknout je to, že jsem si to nepustil dřív. Postavy suprově střelený, povedených scén je víc než dost a hlavně Juanův nejlepší kamarád, pupkáč v neoprénu s vražednou harpunou, je strašlivej masér. Nápad založit si firmu co se specializuje na likvidaci zombíků je výbornej a rozhodně si jednu hodlám co nejdříve založit, konkurence velká není tak proč nezačít směle podnikat, jen si ještě seženu pádlo a jsem k službám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Juan of the Dead. We kill your loved ones. How can I help you? Zombie subžánr je odjakživa velmi otevřený tomu, aby do něj filmaři procpali různá sociálně-politická témata, kritiku, satiru. Proto se příliš nedivím, že v tomto kubánském komediálním (až parodickém) hororu vystupují právě zombíci (dle kubánských médií disidenti podporovaní vládou USA :-)). Přestože je na filmu znát nízký rozpočet (zombie apokalypsa není něco, co přesvědčivě natočíte za pár šupů), vůbec to nevadí, protože za kamerou evidentně nestáli blbci, kteří nemají co říct. Zombíci vypadají fajn, postavy jsou fajn, humor je fajn a prostě celé je to velmi fajn. A ke konci se dočkáte i jednoho krásného vyznání lásky :-D. Palec nahoru, doporučuju. I want to leave this place and travel around the world. If anyone asks me where I'm from, I'll say I'm from Cuba. If they ask me what Cuba is, I'll say it's a small socialist island in the Caribbean. If they ask me what socialism is, I'll say it's a social system established by Fidel Castro 50 years ago. If they ask me who Fidel Castro is, I'll stay there forever. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Juane! Tvá sousedka už je taky disident! '' --- Zombie filmy se dělí na dvě skupiny, ty co jsou míněny vážně jako survival horory a pak ty, kde se z tématiky nemrtvých dělá sranda. Tahle koprodukční záležitost se povedla a byl jsem tím dost překvapen. Čekal jsem další koukatelnou zombie komedii, na které se poslední dobou zaměřili spíše Britové. Dost se divím, že to Kuba koprodukovala, protože těch narážek na režim tam bylo více než dost. Z dřívějších filmů jsme si zvykli, že tvůrci nákazu umístí do nějakého velkoměsta např. Londýna. Zde je to prosluněná a lety neudržování lehce oprýskaná Havana, kde kromě taxikaření, okrádání turistů a válení se v lehátku na střeše věžáku s lahví rumu v ruce není moc do čeho píchnout (pokud ovšem manžel snědé sousedky není zrovana v práci). Hned z počátku nás film seznámí s dvěma Kubánci, kteří ví že Kuba je pajzl a konečná, ale co sakra v té Americe, dyť tam by po člověku chtěli aby pracoval! (to mi trochu připomíná naše Kubánce)! A tak si hoši vegetí, užívají věčného slunce, šmírují lesbické sousedky pootevřenými žaluziemi okna až do doby kdy město napadne podivná nákaza. Vláda je s vysvětlením ihned hotova. Jsou to disidenti podporovaní proradnou Amerikou, kteří ruší pořádek.... Někdo tu psal o nízkorozpočtovce... Přál bych tedy jinejm nízkorzpočtovkám, aby vypadali jako toto! Opuštěné ulice plné nabouraných a vyrabovaných aut jsou skvěle udělané, disidentů jsou ve filmu doslova stovky a panoramatické záběry na hlavní město ostrova svobody s hořícími mrakodrapy jsou perfektní. Opálení kucí, hrající hlavní hrdiny mají charisma a co se týče vtipů, je jich film plný. A jedná se o inteligentní humor, žádné prdění a krkání! Tohle byl pro mne skvělej výlet a za mně je to na 4 třtinové nože. * * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama