Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Artigas

No, tak rok sa s rokem sešel a Jack Reacher opět nám tu přišel. Teda na TV narkóza a posléze DajtoTam.

Prosim vás, čo ste tu fanúšikovia, čo je na tomto filme super? Tak si to zhrňme, degradácia postavy Jack Reacher na klasickú ničím nezaujímavú postavičku akčnejšieho, chytráckeho detektíva. Kam sa podela impozantná postava Jacka Reachera od Lee Childa? Ten chlap má mať 2 metre. Má vzbudzovať autoritu už len pohľadom. Ku Cruisovi to absolútne nesedí.

 

A prečo Lee Child autorizoval Cruisea? No, prachy, ako väčšinou, tie robia divy. Zo zásad sa razom stanú nechcené normy a tak nám Jack Reachel zakrpatel i zdegeneroval. A Cruise? Pre neho je to len ďalšia rutina, ďalšia príležitosť, ďalšia legenda (Recher), ktorá mu padne vhod na použitie a využitie.

Smutné, ale toto je tvár komercie a zisky sú až na prvom mieste.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Absolutní zklamání. Velmi jsem se podivil tomu, že Lee Child se nechal přemluvit nejen že tuhle opičárnu povolil zfilmovat, ještě si v ní zahrál. Oproti knize nuda, navíc Cruise absolutně není typ na postavu J. Reachera, tak jak jej L. Child popsal.

na příspěvěk reagoval breeder

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

dosti slušná první půlka, poté nastává pád k neuvěřitelné honičkové a hlavně přestřelkové zhovadilosti..NEJSTUPIDNĚJŠÍ film Toma Cruise

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Zeby :) Ale ja som mal predstavu skor z jeho fotiek z Fading Gigolo.

Inak som dopozeral vcera JR. Nech ma niekto zle nechape, film s Cruisom si vzdy rad pozriem a tym viac, ked je novy a nevideny, ale JR nemal hrat on. Tu sa tiez ukazuje, ze nielen na SVK je rodinkarstvo a protekcionizmus, ale robi sa to bezne aj na zapade. Cruise, zrejme len z titulu producenta, obsadil sam seba. To nie je nic nove, robili to uz aj herci/reziseri inych kalibrov napr. Clint Eastwood a i., ale predsa len, tak mohol JR dat niekomu inemu (napr. tomu vysokemu zaporakovi) a sebe mohol strihnut nejaku vedlajsiu ci cameo, ved i to sa da. Ako sa pozeram, aj v 2015 sa chysta dalsi JR v ktorom opat bude hrat TC. Tipujem, ze je TC opat producent.

na příspěvěk reagoval ywo666

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Meno Liev Schrieber som v súvislosti s Jackom Reacherom videl spomenuté na IMDB a pováž, podľa týchto fotiek, ako by asi Jack Reacher mohol vypadať:

http://www.csfd.cz/tvurce/5701-liev-schreiber/galerie/?type=film-1

Nejak tak som si ho predstavoval aj ja

Proste keď si prečítam knihu, tak tá predstava tam je.

Inak film som este nevidel a dnes sa ho chystám pozrieť... Verím, že dej je pútavy a zaujímavý, Cruise sa mi ale s Jackom Reacherom ale tuším bude asociovať ťažšie...

na příspěvěk reagoval MartinezZ

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Však práve preto, mohol by točiť kopec iných projektov. Nech sa nezahadzuje s niečím, čo ledva na seba zarobilo, polovica ľudí ho tam nechce a vôbec sa tam nehodí. Určite má aj zaujímavejšie filmy v ponuke.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak pokud si to produkoval, tak mě to už vůbec nepřekvapuje :) A klidně ať si kompenzuje, jeho filmy propadáky ani nudné bídy nebývají.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Cruise sa tam obsadil sám, lebo si to vymyslel a produkoval. Je o ňom známe, že si kde čo kompenzuje. A toto bije do očí až príliš.

na příspěvěk reagoval MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

breeder

Holt potřebovali pro poměrně neznámý film - akčňák (protože promovat to jako neakčňák by něčemu neznámému pomohlo ještě méně) - nějaké pořádné jméno a to Cruise splňoval (a mě do role seděl, ano, neznám předlohu). 

 

Buttler už se se svojí kariérou kvalitně zazdívá, toho si tam představit neumím. A Hugha prosím taky raději ne :) Příliš velcí a profláklí akčňáci, kteří by do tohohle filmu nesedli.

na příspěvěk reagoval ywo666, breeder

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

breeder

Nesúhlasím, Herzog je legendárny režisér. Duvall a Jenkins sú tiež známy veteráni. Courtney už mal za sebou Die Hard 5 a Spartaka. Ako nie sú to najjagavejšie hviezdy ale o žiadnych no name sa nejedná. To, že Cruisa nemali obsadiť lebo priam dokonalým protikladom Reachera. 195cm 113 kg, macho, špinavý blond, sarkastický a miestami arogantný drsňák. Ktorý sa takmer každý diel vyspí s nejakou kočkou. Už len takému Butlerovi alebo Jackmano vy by som toho chlapa veril viac, aj keď sa neho až tak nepodobajú.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Áno, 195. Ale práve si čítam Horúčavu a veru o Jackovi mám ešte ďalšiu predstavu. Je to samotár, nepletie sa do cudzích vecí a konfliktov, ale keď musí, čelí im priamo a bez okolkov. Je to nefalšovaný drsňák. Nezlakne sa vari ani čerta. Vie perfektne strieľať a to aj z krátkej hlavne, v armáde vyhrával strelecké súťaže. Je zvyknutý spať na takmer akejkoľvek posteli, kedže za mladi veľa cestoval. Namiesto toho Cruisa, hoci mám rád sériu MI a aj Minority report dobre podal, ale tu už fakt mohli dať niekoho nového a hlavne neznámeho, keďže nejde o žiadny sequel. Všimnite si napr. tie ďalšie mená. Rosamunde Pike, mne známa iba z Hnevu bohov a dokonca Lee Child? Ostatní úplne neznámi...

na příspěvěk reagoval ywo666, MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

kolacky

A to je právě ono: Tohle je film na motivy nějaké knížky, koho zajímá muskulatura postavy v knížce, když kouká na film ;)

na příspěvěk reagoval breeder

kolacky

kolacky (hodnocení, recenze)

WTF??? Film jsem neviděla a možná má, možná nemá s předlohou něco společného. Ale četla jsem. Třeba konkrétně v  61 hodinách - Jack Reacher měří 195 cm!!! A oni obsadí Toma "Ustřelený kecky" Cruise??? Agent možná. Jack Reacher určitě ne.

na příspěvěk reagoval ywo666, MartinezZ

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Vynikajúci filmík, nenormálne napínavý a tých pár chýb som mu odpustil. Má ich každý film... :)

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Malo to kopu chyb a niekedy miestami roztahane, ale dalo sa to pozriet.

lepo

lepo (hodnocení, recenze)

Knižnú predlohu a ani žiadnu inú knihu od Lee Childa som bohužiaľ nečítal, takže neviem posúdiť diferencie medzi filmom a jeho pôvodom. Určite tu ale máme ďaľšieho kladného a tajomného hrdinu "Made US STEEL "- ( aj keď je jeho duchovný otec angličan) v podobe Jacka Reachera, ktorý príde na všetko. Toma Cruisa relatívne môžem , ale film sa mi zdá podľa hodnotení trochu nadsadený. Takže zlatá stredná cesta 3*.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Sice neim, jak se to má s knižní předlohou, ale mě se film dost líbil. Je to už dýl co jsem viděl něco podobného, nebo něco z takového žánru, ale Tom Cruise coby Jack Reacher svým starším bráškům a sestřičkám v žánru ostudu nedělá. Já sám jsem měl zprvu jisté pochybnosti a spíše jsem předpokládal, že mě film bavit až tak moc nebude, ale já se bavil skvěle. Atmosféra parádní, děj jak se patří né až tak předvídatelný, her. obsazení velice příjemné (Cruise parádní, Rosamund sympatická, Duvall svojí roličkou velmi potěšil)... Za 4* a klidně bych si dal i pokračování ;)

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

To je najvacsia kokotina aku som cital. Tom je v pohode a film sa pozerat da. Ale s Jackom Reacherom to nema nic spolocne a toto je urcene vyhradne pre necitatelov knihy. Je teraz citam worth dying for a ani vo sne by ma nenapadlo si predstavit Cruisa. Dufam, ze pokracovanie nebude aj ked Tom sa o neho snazi.

L_Johnny

L_Johnny (hodnocení, recenze)

Četl jsem sice jinou knihu od Lee Childa s Jackem (Jatka), ale musím říct že jsem byl naprosto spokojen. Výborná adaptace, nemám co vytknout, Cruis ikdyž není fyzicky totožný s postavou z knihy, věřil sem mu to :)... jen mě ted bude asi trošku dělat problém, při čtení dalších dílů, představit si u Jacka někoho jiného než Cruise :D

LexBarker

LexBarker (hodnocení, recenze)

motooo

Máš určitě pravdu,Reacher je o tom jeho přemýšlení a jednání,ale to je silně spjato s tím jak vypadá,je to nedílná součást jeho osobnosti,konflikty v knihách neřeší nasranej skrček,ale zdrcující síla velkýho chlápka,podpořená vysokou inteligencí a zkušenostmi.Ten kdo knihy s Reacherem ještě nečetl,by se o to měl pokusit,ony jsou psány tak vyjímečně a originálně,že to stojí za pokus.Teprve pak pochopíte,že na Reachera se nehodí žádná profláklá tvář áčkového herce,ale neokoukaný,drsněji vypadající urostlý herec...Jinak co se týká filmu,podařilo se mi úplně vytěsnit,že jsem četl předlohu a film se mi líbil:-)

motooo

motooo (hodnocení, recenze)

Cital som vsetky Reacherove knihy a ked som raz davno niekde zbadal Raya Stevensona, tak som si hned pomyslel, ze tak som si predstavoval Reachera, takze som nebol nadseny z Cruisa v hlavnej ulohe. Ale bral som to ako cenu za to, ze sa tie knihy dostanu na platno. A ked som bol v kine, tak som mal skvely pocit z filmu, prave preto, ze bol iny, ako vsetko ostatne, tak ako aj samotne knihy. Ja osobne to povazujem za jednu z najlepsich adaptacii knih, ktore som cital a dufam, ze sa bude pokracovat dalej a ked to bude vdaka Cruisovi, tak ozeliem to, ze je nizky. Reacher je pre mna o niecom inom, ako o velkosti tela, ale skor o tom, ako premysla a ako jedna.

na příspěvěk reagoval LexBarker

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Tak som to nemyslel. Kniha nie je akčnejšia. Problém je akurát, že Reacher prišiel o niektoré charakteristické črty. Čo proste pre čitateľa knihy utrpenie. A keby niektoré pridali  tak si nemyslím, že by to bolo filmu na škodu. Ja som inak tento diel nečítal, aby som nemal vyspoilovaný dej. Cruise si mal na adaptáciu vybrať Gabriela Alona. Ten sa viac blíži jeho fyzickým parametrom a nemá taký tipický suchý humor ako Reacher (čo v filme viac menej chýbalo). Ja toto nepovažujem za zlý film. Ale kopec vecí je nedotiahnutých.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Emílio

Stevenson je sice dobry a ja osobne ho mam rad, ale do kina by nepritiahol ani tretinu toho co Cruise.... a pravda je ze Cruise je producent, ale nemyslim si, ze seba obsadil preto, ze v tom chcel proste hrat, ale preto lebo si je vedomi svojej popularity a statutu Ackoveho herca ... tym padom vedel, ze s nim v hlavnej ulohe film zarobi a peniazky sa pohrnu. Koniec koncov cele je to o peniazoch...

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

No vidis, ale to uz sme sa dostali od moznosti natocit sviezi a mozno trosku iny film, k istotam ze Cruisovi fanuskovia to snad zaplatia :)  Cital som tu dokonca v nejakom komentari aka je to "zemita kriminalka" a par ludi to tu potom este svorne opakovalo a nie je... tie knizky take su (a minimanlne prvych cca 8-9 sa ozaj oplati precitat), ale film nie. Ja som to teda Tomasovi neveril ani chvilu a moj tip byval http://www.csfd.cz/tvurce/34415-ray-stevenson/ - uz som to tu niekedy postoval. Ale urcite by sa mozno nasli aj ini herci. Dokonca si stale myslim, ze by tomu svedcala skor slusna TV seria ako kino, prave preto ze sa nejedna o nablyskany spektakel plny efektov a vybuchov a bolo by aj viac miesta na vykreslenie postav.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Emílio

no ale zober si to cisto z komercneho hladiska... kto by mal podla teba hrat Reachera ? Myslim tak aby fyzicky zodpovedal kniznej predlohe... hollywood je plny skrckov. A potom Cruise je v tej ulohe uveritelny. Dalsia vec je ta, ze ma silnu fanusikovsku zakladnu a teda ten film zarobi... a to je to najdolezitejsie. Takze ked sa na to pozres z tejto stranky musis uznat, ze Cruise bola spravna volba producentov. 

na příspěvěk reagoval Emílio

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Ale Reacher prave nie je ziaden superagent, je to byvaly vojensky policajt s dobrym treningom a dedukcnymi schopnostami a hadam dobra polovica knih sa odohrava v nejakych vidieckych zapadakovoch (co je dane jeho sposobom cestovania a pristupu k zivotu po odchode z armady). Nie je to o vybuchoch, ani nadupanych automobilovych nahanackach ci supermodernych zbraniach. A prave preto tam nemal hrat Cruise ale niekto, kto sa mu podoba. Vela situacii v knihe prave tazi z tych jeho parametrov a dava tomu iny smrnc, bitky su skor silove a lamu sa kosti vo velkom. Tak ako to natocili s Cruisom ho prakticky mohol hrat ktokolvek a prave tym to posunuli k tomu co dnes vidame bezne. Skus si precitat aspon jednu knizku a uvidis sam, takto sa o tom tazko bavit ked nepoznas predlohu. Ma to taku surovu, casto az primitivne zivocisnu atmosferu a to sa im do filmu preniest ani zdaleka nepodarilo, nie je to len o tom ze Reacher musi mat 2 metre a koniec.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Emílio

chapem... problem je ten, ze knizny Reacher je 2 metrovy chlap, ktory v podstate je superagent (podla toho co som sa dozvedel) ... v tom pripade rozumiem sklamaniam. Ale zase sa raz odvolam na snipera v tom, ze v dnesnej dobe sa naozaj tocia taketo filmy ako na beziacom pase. A toto je prave Reacherovo plus, ze skutocne to posobi ovela realistickejsie ako mission impossible, bond ale aj bourne co su vlastne filmy z tohto sudka. Ste ovplyvneni kniznou podobou a preto chapem vasu nespokojnost, ale pre mna je to solidny film, ktory ma aj pribeh a nepotrebuje velkolepe vybuchy a neviem ake akcne sceny na to aby zaujal... 

na příspěvěk reagoval Emílio, ywo666

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Tiež som knižnú predlohu nečítal, ale myslím, že to je aj tak úplne jedno, veď všetci vieme, ako sa bežne pristupuje k adaptáciám. Ide len o to, že ako sa tento film vymyká štandardom, ja som teda čakal niečo úplne iné. Takéto filmy sa teraz točia úplne iným štýlom, pozerám sa na údajného špičkového agenta v utajení a on tam vyhadzuje do vzduchu ambasády, v automobilových naháňačkách zničí polovicu mesta a podobne a pritom sa to berie vážne. A preto som tento film ani nemal v pláne pozerať, skúsil som ho iba kvôli Cruisovi, síce sa nepovažujem za jeho fanúšika, ale nevadí mi a všimol som si, že si vyberá len také serióznejšie projekty, v ktorých zo seba nemusí robiť idiota. Pochybujem, že si napríklad zahrá v nejakých Avengers a spol. Keby tu hral miesto neho napríklad Robert Downey Jr., tak o ten film ani nezakopnem. Tak ja len, že ma to ozaj prekvapilo, že sa to až tak vydarilo a prípadnú dvojku si už pozriem rád.

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

On tam v prvom rade Cruise vobec nemal byt a od toho sa to cele odvija. Dokonca netrafili ani tu kniznu atmosferu, ked uz tak po pol hodine sledovania clovek Cruisa oplakal a sustredil sa na film. Mohlo to byt podstatne lepsie.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama