Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Paní Jana je obyčejná osmasedmdesátiletá slečna žijící ve svém skromně zařízeném příbytku panelového domu v okrajové části města Žlaby nad Kundou, kde si společně se svými zdomácnělými akvarijními rybičkami Jájou a Pájou užívá první rok zaslouženého důchodu. Před několika týdny se na její patro nastěhovala hlučná (v rámci rasové korektnosti dejme tomu, že... ) chorvatská rodina, jejíž nejstarší z dvaatřiceti dětí, patnáctiletý Chorvat Dežo Lakatoš, paní Janu opakovaně obtěžoval, načež ta se rozhodla po několika sexuálně motivovaných útocích nezbedné ručky šmátralky předat případ autoritě nejvyšší; dravé, neoblomné, drsné, nekompromisní, neomylné, spravedlivé, nesmlouvavé státní zástupkyni Sluníčkové, která jej předala soudkyni Bramboře. Hlavní líčení se datuje na středu. Všichni účastníci jsou přítomni, Brambora soustředěně klepne kladívkem do dýhované překližky a úvodního slova se sebevědomě chopí právní zástupce poškozené paní Jany. "Já si myslím, že zde skutečně není co řešit. Postačí pouze letmo nahlédnout do bohatých spisů zde přítomného pana Lakatoše, který se v minulosti opakovaně zodpovídal z nejrůznějších sexuálních deliktů, namátkou zmiňme obnažování, masturbaci na veřejnosti, koitus s pouliční lampou a jednou se v opilosti pokoušel navázat milenecký vztah s asistenčním psem své nevidomé babičky." Soudní síní se žene hořký závěj nejistoty, obhajoba s obžalobou si vzájemně vyměňují ublížené pohledy. "No ale to je stchašná kchavina!" vyhekl Dežův právník, toho času vyučený párkař v rohlíku, který si kvůli své řečové vadě nemohl dovolit nadále obsluhovat pojízdný stánek s klobásami "bylo mi jasně chečeno, še paní Jana chodí do spolešných obytných pchostochů záměchně oděna jako kuchva, mého klienta neustále vábí obnašenými kchečovými šílami a je znám i pchípad, kdy si nechala úmyšlně vypadnout subní pchotésu, aby se pcho ni mohla následně sehnout a odhalit tak kchajkovanou plenku!" V přeplněné síni panuje bezbřehé napětí. Soudkyně se musí na základě přesvědčivých důkazů a výmluvných argumentů obou stran spravedlivě rozhodnout o případné vině a udělit adekvátní trest. Je to tady. Paní Janě bylo nejmocnější Bramborou za sexuální obtěžování, veřejné obnažování a hanobení chorvatské rasy uděleno nepodmínečné odsunutí důchodového věku na hranici sto dvaceti let, takže pachatelka je nucena si za přísné asistence probačního dozoru najít novou práci. V červenci je díky vysokým teplotám a srdeční arytmii zaměstnána v OBI jako přírodní hnojivo pro jahody. Pozůstalí Jája a Pája byli tamními úřady přeskupeni do formy pomazánky. Další napínavé příběhy z prostředí českého justičního systému sledujte každý všední den po páté hodině na Barrandově! Guilty pleasure. ()

Katcat odpad!

všechny recenze uživatele

Je fakt smutný, že když už se češi chytnou něčeho, co na Slovensku běží dobrejch 10 let, nejsou ani schopný okopírovat naše soudní případy. Ne, ty hovada prohnilý vyberou 40 náhodnejch slovenskejch dílů, NAPŮL to přeložej, přehrajou to český herci, který jsou oproti slovákům 1000x efektovanější, že by je člověk fackoval od rána do večera a ztrapněj tim náš národ takovým stylem, že bych blila. Tohle je největší česká mrdka, jakou jsem kdy viděla. ()

Reklama

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete se vrátit do televizního středověku? Chcete vidět naprosto příšerné herecké výkony, které by svým projevem překonala i žvýkačka přilepená na Vaší botě? Chcete vidět "srdceryvné a dramatické" příběhy jako vystřižené ze skutečného života? Pokud jste odpověděli ve všech případech ano, tak jste buď duševně chorý jedinec či extrémista vyžívající se v umrtvování svých mozkových buňěk, nicméně právě na tyto skupiny asi tento brak cílí. Tleskám stanici TV Barrandov za skutečně "podnětný" pořad! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Soudili se dva sousedi o hranice, starou slívu, o kus meze, o smrad z chlívu. Byl to spor urputnej, pět let se táhnul, jeden na druhýho i ruku vztáhnul. Soudili se sourozenci mezi věnci, pozůstalí, kdo co zdědí, kdo co sbalí. Byl to spor urputnej, bez slitování, byl na hrobě plevel a devátý stání .... '' ---------- Zábavné pořady TV Barrandov, to jsou extra formáty vyžadující extra žánrové kategorie a extra hodnocení... Barbaru občas chytám když se vracím z práce a někdy i stihnu skoro celou 2/2. Ne, že bych ji vyhledával, ale občas je prostě příjemné po celodenním frmolu na ulicích naší matičky Prahy usednout s kouřící kávou, vypnout a jen tupě zírat co zase proti sobě ti lidé na obrazovce mají. Věřím, že takovéhle soudy řešící občansko-právní spory jsou i ve skutečnosti a člověk si tak může udělat představu co jej případně čeká. Původně jsem myslel, že je to plné neherců a tak jsem s úsměvem přecházel některé ,,herecké'' projevy některých. Při podrobnějším prozkoumání jsem však zjistil, že sem tam ten či onen už v lecčemž hrál a o to je pak děsivější jeho výstup před soudkyní Barbarou. Neviděl jsem toho moc, ale přiznám se, že občas jsem byl celkem zvědav, ke komu se ta paní se zavázanýma očima a váhami v ruce ústy soudkyně barbary nakonec nakloní.... Dávám za jedno odročení. * ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu dát nemůžu, protože existují horší věci. Proč to Barandov natáčí je snad jasné, spíš mi připadají pitomí ti, kterým to jasné není. Amatéři to nemohou moc pokazit, protože před soudem většinou stojí amatéři. Pro mě je to nezáživné, ale nejspíš si to svou cílovou skupinu našlo. Mimochodem - tento pořad je pro mě důkaz, že ačkoliv se tvůrcům často vyčítá, že netočí autenticky, tak to vlastně nikdo nechce - tohle určitě realitě odpovídá víc, než například Perry Mason, ale je to prostě nudné. Kdyby byly soudy zábavné, soudí se v přímém přenosu a nejspíše na stadionech. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Za jeden natáčecí den se natočí celkem 4 díly. (ČSFD)
  • Herci Lenka Vacvalová a Jaroslav Mendel jsou ve skutečnosti původem ze Slovenska, ovšem jejich čeština je na tak vysoké úrovni, že v pořadu vystupují jako čeští advokáti. (ČSFD)

Reklama

Reklama