Reklama

Reklama

Komedie sleduje šest kamarádů, jejichž divoký večírek se promění v boj o život. Za podivných okolností je Los Angeles devastováno apokalypsou, před kterou se skupinka snaží ukrýt v domě jednoho z nich. Zásoby jídla a pití ubývají, dostavuje se ponorková nemoc a pánové jsou nuceni své útočiště opustit. Přežije v ničivé atmosféře jejich přátelství a hlavně přežijí oni sami? V bláznivé komedii hrají všichni herci sami sebe. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (960)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice me to uplne nerozsekalo, ale narez to je. Particka vice ci mene provarenejch xichtu ze vsemoznejch zhuleneckejch a vymastenejch komedii se vetsinu casu vali v baraku, nikdo vylozene nevycniva, i kdyz je patrny, ze ten hlavni tu je Rogen. No a delaj si prdel ze vseho moznyho, prevazne ze svejch filmu. Sice je trochu divny, kdyz se parta kamosu oslovuje jmenem i prijmenim, asi aby nekdo nezustal na pochybach, kdo je jakej herec, ale neni to nic, co by clovek neprekous. Uz tohle by stacilo na slusnou komedii, protoze pro nejaky to fuck nebo ne zrovna korektni narazku se nejde daleko a spousta vtipu je fakt skvela. Ale do toho tu je jeste ta Apokalypsa, bal jsem se, aby neslo jen o nejakej zhuleneckej sen, coz nastesti nejde, takze jsem se zaverem nadmiru spokojenej. Navic triky jsou skvely, teda krome ohnivy diry, ta se silne nepovedla. Navic dej svizne odsejpa, o krev neni nouze a postavy ne vzdy jednaj tak, jak by clovek cekal. Ale precejen tu jsou i nejaky ty hluchy mista, proto jen lepsi 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

ODSTAVEC JEDNA - S účinkujícími herci se to má tak, že je buď nesnášíte nebo vás baví. Není nic mezi tím. Zrovna tak je tomu i u tohoto filmu. Buď se vám líbí nebo ne. Nemůže se vám líbit napůl nebo trochu nebo jen něco. Nejde to. Bude tu spousta věcí, které vás budou srát. A naopak, můžete vy srát na spoustu věcí. Jelikož mi tito komici přijdou dobří, jejich nerdovsky huličský humor mě baví a to mnohem víc, než teplé Sheldonovy vtípky, a jsou to do jednoho humusáci, otrapové a arogantní vyfetla, líbil se mi i jejich společný film. ODSTAVEC DVA - A zrovna tito při poslední apokalypse uvíznou na Zemi, mezi nebem a peklem (a navíc v domě Jamese Franca) a řeší své malicherné a titěrné žabomyší problémy, dokud i debilům, jakými bezesporu jsou, dojde, co se vlastně venku děje a jak s tím naložit. Místy jsem opravdu umíral smíchy. Můj staronový oblíbenec Danny McBride opět nezklamal, role naprostého asociálního kripla je mu nejspíš už životním údělem. I Rogen zahrál toho stejného úlisnýho ňoumu jako vždycky a Franca už mám v hledáčku, byl výborný. Hill & spol. předvedli slušný standard, prostě tak, jak to tito komici umí a to vše v rolích nejlepších, totiž v rolích, kdy hrají sebe samotné. ODSTAVEC TŘI - Film má ale jednu velkou nevýhodu, nejvíc se mu zasmějí ti, co všechny aktéry znají osobně, tedy vlastně oni sami aktéři. Působí to dojmem, že si film natočili pro sebe. Neznalý divák, resp. neznalý těchto person, bude asi jen čumět se svraštělým obočím a WTF výrazem v obličej a to nejen proto, že to je napůl apokalyptický film, napůl komedie. Nerdi, co sledují dění kolem těchto person, jejich filmy, seriály ev. blogy apod., určitě shledají i ten nejsušší vtípek opravdu vtipným. Pro "netrénovaného" diváka už moc toho nezbývá. Určitě ocení triky, pár hlášek a bohatá camea. Univerzálně vtipná je určitě situace kolem znásilnění Emmy "Hermiony" Wattson. ODSTAVEC ČTYŘI - Nakonec, lze s klidem v duši říct, že se tvůrcům docela povedlo nenuceně vtlačit prvek humoru do jinak svízelného téma, totiž: biblického konce světa. Každý kněz vám řekne, že o tom se nežertuje. Už to je vlastně vtipné. A na tom je postaven i tento snímek, který jen tak mimoděk je navíc sondou do života nové vlny hollywoodských celebrit. ODSTAVEC PĚT A nakonec si pustíme takovou nadčasovou pesničku z roku 2000: "Už hoří Hollywood, to město slavných hvězd. Rekviem poslední v blátě jejich cest. V troskách je Babylon, jen ticho vzdálený. Armády s vlajkou lebky, hnáty zkřížený." ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $101,470,202Tržby Celosvetovo $126,141,050Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,738,082 //počet predaných kusov 208,487Tržby za predaj DVD v USA $5,174,126 //počet predaných kusov 288,866║ bez skutočnej štavy a iskry natočený povrchný blábol, domáce video Setha Rogena nič viac, toto mohlo maximálne baviť tak američanov /25%/ ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tohle mně vyrazilo dech. O filmu jsem delší dobu věděl, ale netušil jsem, že se to týhle bandě komiků tak povedlo. Herce už dobře znám a někdy je i pozorně sleduju, a tak jsem si maximálně užíval to, jak hrají sami sebe, jen svoji přehnanou verzi, často až jakousi karikaturu (např. o Michealu Cerovi se vypráví, že dokáže být nepříjemný a nafoukaný, takže tady je to slušnej zmrd, co fouká po lidech koks a plácá Rihannu po zadku - která mu za to hnedka jednu napálí zpátky). Humor je tu samozřejmě pořádně ujetý a přisprostlý, na tom si přeci jen tihle komici zakládají. Jen tady to teda rozjedou na max a humor je tu často pořádně černý. Thle je vlastně hororová komedie. Ve filmu dokáže vládnout pěkně nepříjemná atmosféra, a často se tam dějí dost znepokojivé věci, i když se ti pošuci snaží na apokalypsu nemyslet a občas si ji i pěkně užít (hlavně díky chlastům a drogám). Hororové komedie nejsou nic nového, ale tenhle kousek na mě působil fakt originálně. Je maximálně puberťácký, zároveň hororově znepokojivý a má svůj styl. A příběh je skvělý. Je dobře promyšlený a dokonce tu vidíme i nějaký ten vývoj postav. Super. (9/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Domácí video partičky kamarádů, které by stejně jako všechna ostatní domácí videa mělo zůstat uvnitř party. Jak sympaticky totiž celý ten nápad vyznívá na papíře, tak diletantsky je to zrealizované. Rogen s Goldbergem měli mít dostatek soudnosti a nepouštět sami sebe za kameru. Nerozsype se to jak domeček z karet jedině díky obsazení. Všichni bez výjimky si to evidentně užívají. Což je i důvod proč mě u toho spíše zajímají bonusové materiály a komentáře než samotný film, který je stylem i humorem na naprosto shodné vlně jako všechno ostatní co (si) doteď Rogen sepsal. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (29)

  • Jonah Hill se rozhodl přidat své postavě náušnici poté, co viděl Jamieho Foxxe, jak náušnici skutečně nosí. Filmy Apokalypsa v Hollywoodu a Nespoutaný Django (2012) se totiž natáčely ve stejnou dobu v New Orleans (a Hill si v obou zahrál). (Brousitch)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 32 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na začátku před apokalypsou Rihanna a spol. zpívají píseň „Take Your Panties Off“, jejíž název nese na tričku Craig Robinson. (Agressor69)

Související novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Reklama

Reklama