Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byl úvod : sexy řidička, zdvihací koňská prdel, a letadlo u benzínové pumpy pro doplnění paliva. V rámci poznávání světa s Bondem jsme se přesunuli do Indie, která vypadá opravdu překrásně, ovšem Roger Moore už s ohledem na svůj věk překrásně nevypadá a Bondgirl vypadá jenom krásně,což je málo. Jelikož ani padouch mě ničím nezaujal, tak vše musí zachraňovat, akce a nápady, což se naštěstí podařilo, bylo to, ale o chlup. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#13 - Pokiaľ sa v predchádzajúcich bondovkách s Mooreom dala zastrieť jeho staroba, ktorá bola najviac cítiť v akčných scénach, scenárom alebo naopak, tak tu to bohužiaľ neplatí. Kabir Bedi určite po toľkých kladných záchranách v roli Sandokana nie je až tak vhodný do role záporáka, opakom je Berkoff. Bondgirl ja azda najnevýraznejšia a scenár je na svoju dĺžku až príliš jednoduchý. Ale Bonda ako klauna a stopára sa oplatí vidieť. 65%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Explodujúce časti hangáru boli v skutočnosti iba 4 palce vysoké. (Mihail123)
  • Film nás na začátku zavede na aukci, kde se draží vejce Fabergé, které původně patřilo ruské carské rodině Romanovců. Agent 007 (Roger Moore) má na koupi limit 250-300 tisíc liber, ale přihazováním riskem vyšroubuje cenu až na 500 tisíc liber. Šperkařské výrobky Fabergé do té doby nebyly tak známé a řada z nich se považovala za ztracené. Díky tomuto filmu se následně v 80. letech rozpoutala mánie po vejcích a dalších špercích a výrobcích z dílny Fabergé a výrobky této značky rázem získaly punc nejluxusnějšího zboží. Půl tuctu vajec nashromáždil Steve Forbes (vydavatel magazínu Forbes), jehož sbírka už je dnes v rukou nejmenovaného ruského oligarchy. (subic)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama