Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Act of Valor byl jeden z nejočekávanějších akčních filmů tohoto roku. Trailery vypadaly jak z jiného, herního a hlavně akcí nabítého světa. A vesměs se mi to splnilo. Možná jediné, co bylo trochu na obtíž, byl chaotický děj, které se prostě nedá zapamatovat a za několik dní prakticky nevíte, o čem to bylo a vybavujete si jen ty akční scény, a to ještě ne všechny. Ale jinak je to film natočený ve stylu herní série Call of Duty, kde nechybí americký patriotismus, dobré herecké výkony, vynikající akce. CoD to připomíná ještě víc sem tam pohledy jakoby z první osoby. Mně se to osobně líbilo, právě skrz tu akci a napětí, člověk tak alespoň trošku nahlídne do života speciálních jednotek, protože věřím, že tento film toto řemeslo ukazuje poměrně realisticky. 80%. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $70,012,847Tržby Celosvetovo $82,485,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,081,508 //počet predaných kusov 1,354,842Tržby za predaj DVD v USA $24,084,544 //počet predaných kusov 1,417,961║ Príbeh dobre zostavený má to čím zaujať, je to pestré, lebo prejdeme všelijakými bojovými nasadeniami, či už letecký výsadok, prechod džungľou, brodenie, bojové a záchranné helikoptéry, vyloďovacie a bojové člny, prechod na ponorku, taktiež príprava na lietadlovej lodi,... armáda sa ako výpomoc dosť do toho oprela, akcia dobrá ale miestami to dosť zbytočne kazí strih či taký nešťastný neprehlaď, sentimentu v medziach, skoro dokonalá reklama na armádu. /60%/ ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak. No a mám to za sebou. Na tento film jsem se těšil s velkým nadšením a moje očekávaní bylo velké. Tedy, především byli způsobené tím, že jsem se doslechl, že AOV je co se týče akcí, podobný Modern Warfare. A jelikož jsem fanoušek všech tří dílů, těšil jsem se. Jsem však mírné zklamán. Je to částečně z příběhu, který mi jaksi nesedl no a dál mi vadila nepřehlednost, taky amatérská kamera, nejvíc mne však zamrzelo, že jsem si nedokázal najít k žádné postavě cestu. Né, že by žádná neměla charizma, ale spíš se dá říct, že mi o postavy tolik nešlo, nýbrž o akci. Ta je parádní, drsná, surová, podtržená autentickou atmosférou a zejména ten pohled, jako když člověk hraje CoD-MW, prostě good! Jsou tu tři dlouhé akční scény, nejvíc se mi líbila ta první, ta poslední taky není zlá a to se ani nedá říct o té akci v noci, mne spíš vadila častá nepřehlednost. No jak jsem psal, trošku bych dopiloval story a občas se mi to zdálo trošku natahované. Jinak, tempo filmu nechybí a napětí taky ne, takže že bych se nudil, to si nedovolím říct. Když to teda shrnu, nedá se říci, že se všechna moje očekávaní naplnila, zase však nejsem vyloženě zklamán, tři velké detaily bych doladil, jinak se jedná o fajn střílečku. No, prosím už jenom čekat, až nějaký maniak udělá film na Modern Warfare, to budu nadšený, tenhle film k tomu nemá daleko. 8/10; "Nejsilnější je člověk, který dokáže skrýt svoje pocity a dokáže zapomenout na svojí minulost." ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Act of Valor není film, respektive já jsem na něj jako na film nekoukala, ale tak trochu jiný pohled do životů mariňáků. S každou misí jim jde o život a nikdy neví, kdy je zrovna jejich poslední minuta. Úzkost jsem měla s nimi při každým na kouknutí do místnosti, při každé vystřelené kulce směrem k nim. Teď vyndám srdce z krku a pokusím se srazit zrychlenej tep a budu ráda, že až zítra vstanu do práce, sednu si na tu svou nudnou židli, udělám kafe a poděkuji bohu, že sedím v kanclu a nikde nevystavuju svůj život pro vlast, která stojí za hovno! A takhle nějak jsem si představovala záběry v Doomovi ;) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama