Reklama

Reklama

24 hodin: Dnes neumírej

(seriál)
  • USA 24: Live Another Day (více)
Trailer 7
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Kim Raver, William Devane, Giles Matthey, Gbenga Akinnagbe, Benjamin Bratt, Yvonne Strahovski, Tate Donovan (více)
(další profese)

Epizody(12)

Vysloužilý agent Jack Bauer se skrývá v Londýně. Už jsou to čtyři roky od té doby, kdy začal utíkat před spravedlností. Nyní musí opustit svůj úkryt a naposled riskovat život, aby odvrátil hrozící globální katastrofu... (TV Prima)

Videa (62)

Trailer 7

Recenze (109)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Krasojazda od začiatku do konca. Zosekanie celkového času na polovicu urobilo z tejto série najakčnejšiu a najdynamickejšiu záležitosť v TV vôbec. Zľahka to stratí dych po zvrate nejaké tri diely pred koncom, ale aj potom to má stále besné tempo a finále je emocionálne i po akčnej stránke veľmi intenzívne. Nič tak nepoteší ako náhodne umiestnený stojan s katanami. Chcem ďalšiu sériu. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak jak bylo po úvodním dvojdíle, tak bylo nakonec i po posledním díle. Spokojenost. V průběhu to mělo koule a spád a drajv a dokonce riskovalo (předpokládaně) s životy všech, ale nakonec silent clock byly jen jedny. Zamrzí šablonovitost, tolikrát propraná v každé sérii, a zamrzí, že velké finále se nekoná, protože Jackovi na stará kolena začalo píchat v plicích. Celkově přesto sezóna lepší než šestá či sedmá, ale na nejlepší duo na vrcholu zdaleka neměla. Bylo to tak nakonec příjemné připomenutí, že Jack Bauer je skorobůh a že Čtyřiadvacítka na obrazovce by byla pěkná záležitost (ale jen s JB). Ale dokud se tvůrci nenaučí zariskovat v příběhu a jeho vyprávění, sklouzne nakonec i nadšení z návratu velkého seriálu do stereotypního scénáře Čtyřiadvacítky, a příliš tak nenadchne. Uspokojí, to ano. Ale že budu chodit a říkat, že Live Another Day je totální bomba, jako jsem chodil po čtvrté nebo páté řadě 24ky, to rozhodně ne. Možná je tak dobře, že se Jack už vrátit nemusí, ačkoliv každý jeho fanoušek by mu už přál klid a dožití a happy ending. ()

Reklama

S.U.E.S. 

všechny recenze uživatele

Mé první 'oficiální' setkání s Jackem Bauerem. A pro mě osobně určitě ne poslední. Zatím nevím jak jsou na tom předešlé série kde je klasicky 24 dílů, ale tady těch 12 sedlo naprosto perfektně. Nikde totiž není žádné výraznější hluché místo a tak se skoro pořád jede na plný plyn až do konce. Podobnou intenzivní sérii jsem už hodně dlouho neviděl. Možná po shlédnutí předchozích řad uberu, ale momentálně je to zasloužených 5* u kterých to doufám zůstane. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si připomněl všech osm výborných řad skvělého seriálu 24 hodin! Každá řada měla něco do sebe a na to, že od první řady uteklo již 18 let, tak nic neztratila ze svého kouzla. Každá řada dokázala něčím prekvapit, něčím zaujmout a něčím člověka dostat. U deváté poloviční řady jsem měl trošku strach. Přece jen 24 hodin je 24 hodin, což znamená 24 dílů a jeden den Jacka Bauera. Musím říct, že jsem se velmi spletl. 12 dílů byl dobrý nápad a to především, že se stále něco děje a není zde téměř žádné zbytečné místo. Například šestá řada měla pár naprosto zbytečných dílů. Za mě tedy super nápad s méně díly. Konec byl opět šokující. Jen to vypadá, že žádná další řada s Jackem Bauerem pravděpodobně nevznikne a mě nezbyde se čistě ze zvědavosti podívat na 24 hodin: Nezastavitelný (celý nadšený jsem z toho). 24 hodin bez výborného Kiefera Sutherlanda? Nesmysl! V této řadě mě mimo perfektního výkonu překvapil Benjamin Bratt. Krásná Yvonnne Strahovski. Nevadila mi ani více než jindy odporná Mary Lynn Rajskub i s tím bordelem, který měla kolem očí. A konečně se také dostalo na záporáka v podobě ženy, i když ne zcela tak hlavního nepřítele. Jednoznačně pět hvěz a velmi důstojné rozloučení s Jackem Bauerem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Istotne jeden z lepsich serialov/filmov na temu terorizmus/zakulisne praktiky a intrigy, ci uniky v tajnych sluzbach. Zial, hoci akcie su priehrstia a Sutherland, ci bloncka z Dextera sa snazia, serial postrada, zvlast v klucovych momentoch, trefnu inteligenciu napr. vynikajuceho Homelandu, budovanie atmosfery, ci inteligentnejsie dialogy. Naopak, castejsie som vnimal serialovu naivitu, napr. i nevidane schopnosti zucastnenych hackerov, bondovske akcie, ci idelizacia svetovych predstavitelov. Pozitivom boli pre mna hlavne skvela zaporacka Fairley z GoThrones a postava hackerky v podani M.L.Rajskub. Prakticky do nohy som poznal i ostatnych z inych serialov, avsak nejedna sa o nic nic vynimocne. Ako celok slabsie styri. 9-ta seria je mierny nadpriemer. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (6)

  • Hned v první epizodě si tvůrci nedali pozor na čas, který je jedním z důležitých prvků seriálu. Ke konci 1. epizody  je na digitálních hodinách vidět, že je krátce před dvanáctou. Po několika dalších záběrech je možné všimnout si ruky pilota, jehož hodinky ukazují čas 13:30. (Shadowrat)
  • Ve 3. epizodě je v rozporu čas na digitálních hodinách a na hodinkách poručíka Tannera (John Boyega). Zatímco digitální ukazují 13:35, poručíkovy 12:19. (Shadowrat)
  • Jedná se o druhý film, kdy Kim Raver hrála manželku šéfa prezidentova štábu. (vercza)

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama