Reklama

Reklama

Všechno, co chceš

  • Velká Británie Absolutely Anything (více)
Trailer 1

Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (194)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Od Pythonů bych sice čekal trošku víc břitkosti, ale i tak jsem si tuhle komedii o všemocném učiteli užil. Simon Pegg je v rámci žánru jistota, Kate Beckinsale vypadá pořád úžasně a navíc jsem si odnesl ponaučení, že kdyby se mi jednoho dne dostalo podobného daru, musím si dát pozor na formulaci přání. Třeba "chytit autobus" se dá vyložit všelijak. 75% ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Simona Pegga má rád pro jeho humor a herecký projev. Kate Beckinsale ve své podstatě nemusí moc hrát, to nikdy nebyla věc, kterou by si jí divák zapamatoval. No a když se oba setkají ve filmu, do něhož jsou značnou měrnou zainteresování kluci z Monty Pythonů, moje pozornost je stoprocentně zaujata. Bohužel pro mě je však celá ta nosná myšlenka o možnosti „udělat cokoliv“ jen sbírkou pár gagů, kde nějaká romantická linka skoro nedává smysl a celé to působí jako dost na silu pospojovaný slepenec. Škoda toho. Hele, dám nakonec za tři, ale je to o fous. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem 53 minut. Absolutně nevtipné a asi museli být ti, co dali víc jak dvě hvězdičky, podobně oddaní monty Pythonům a Simonu Peggovi, jako byla posedlá ta učitelka Rayem, kterému stavěla svatyně. Humor jak z první třídy pomocné školy, a o nějaké logice nemluvím (např. proč jednou stačí říct "ať ta holka zapomene, co viděla?", ale podruhé za ní musí běhat, aby jí vysvětlil, že není gay, když by stačilo říct "ať to zapomene, co ten můj blbej čokl říkal?"). Proč se musí vždy hlavní postava chovat jak debil? Jediná zajímavá scéna mi přišla ta na dostizích, kde člověku dojde, že když může mít vše, je to prostě těžká, ale fakt těžká nuda. Za to ta jedna hvězda, jinak neskutečná a táhlá nuda bez nápadu a čehokoliv zajímavého nebo příjemně vtipného. ---- Ok, nakonec jsem to s vypětím všech sil dokoukal, a nic se nezměnilo. Mimochodem, ten fekální humor přebrali Britové od Amíků? Dřív jim to šlo bez něj. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Opravdu nudná přitom dobrá a ujetá komedie od Monty Pythonů. Všechny ingredience vypadají slibně. Dokonce se divák občas zasměje. Ale. Ale je v tom, že je ve filmu všechno tak rychlé, tak povrchní a tak předvídatelné. Možná kdyby té ujetosti bylo tisíckrát víc (tedy tolik, co v jiných filmech tohoto uskupení), odpustily by se jiné prohřešky. Kdyby. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nápad s možností ovládat cokoli pouhým mávnutím ruky není možné s důstojnou logikou ustát ani pár vteřin, takže je lepší nelámat si květák přemýšlením, proč hlavní hrdina svého daru užívá s minusovou inteligencí. Základní idea zde slouží pouze jako alibi k rozvití palety nápadů a gagů, někdy slabých, častěji ale zábavných až výtečných. Vlastně si nevzpomínám, kdy jsem se naposledy u nějaké komedie zasmál tolikrát nahlas (asi třikrát, ale to je na mě hodně). Samozřejmě tomu velmi dopomáhá brilantní Simon Pegg. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Douglas Adams, autor Stopárovho sprievodcu, stihol ešte pred smrťou preštudovať scenár tohto filmu a povedal, že je hravý a vtipný. (zemon)
  • Úvodnú pieseň "Absolutely Anything and Anything At All" naspieval bubeník skupiny Queen Roger Taylor. (megajalec)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Reklama

Reklama