Reklama

Reklama

Všechno, co chceš

  • Velká Británie Absolutely Anything (více)
Trailer 1

Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (194)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

První polovina místy až slabá, věrná kopírka Božského Bruce, co nemá už žádných dalších trumfů v kapse. Druhá polovina ale nabere na tempu a závěr s mluvícím psem a mimozemským odpočítáváním je vyloženě k popukání. Pegg nám zase názorně předvedl, že je komikem na svém místě a mělo by se s ním do budoucna počítat..............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá napadla už mnohých z nás - čo by sme spravili, ak by sme mali absolútnu moc. Bála som sa, že scenár sa bude krotiť, nevyužije potenciál výborného nápadu - ani náhodou, tvorcovia sa vybláznili. Romantická linka nijak zaujímavá, ale celkom príjemná, neotravná. Ku koncu film vyriekne aj pár zaujímavých myšlienok a donúti diváka zamyslieť sa nad samotným dobrom. Že to nie je také jednoduché, ako sa zdá. Už dávnejšie som zistila, že Simon Pegg so svojím zvláštnym vzhľadom je zároveň neskutočne charizmatický a dobrý herec, pozrela by som s ním v hlavnej úlohe naozaj čokoľvek. Hovoriacim psom Dennisom som bola nadšená, bolo to viac než trošku vtipné a hlavne...bol rozkošný, nemôžem si pomôcť. A nie, že nie! :) ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Emzáci sa rozhodli zničiť zem. Ale pred tým než to urobia dajú jednému jedincovi šancu popri neobmedzenej moci konať dobro a tým spasiť osud sveta. Herecké obsadenie: Jedná sa o posledný film kde sa objaví Rob Williams, nevybral si zrovna úctyhodnú dernieru. Peg aj Beckinsale už hrali v o poznanie lepších veciach a toto je asi iba výplň voľného času. Inak si neviem predstaviť prečo sa tomu upísali. Prevedenie: Nápad možno dobrý ale nie originálny. Všetky vtipné scény postrádajú humor a sú neskutočne strojené. Postava Amerického ex je na zaplakanie. Nezachránil to ani hovoriaci pes. Pocity: Film je dokonalý zabijak voľnej chvíle, ktorý by ale mohol byť o dosť vtipnejší a príbeh o dosť prepracovanejší. Prachy v tom naliate určite boli tak nech mi niekto nehovorí, že sa to nedalo urobiť lepšie. Pridaná hodnota: Kladne hodnotím niektoré efekty. Ale všetko ostatné je hrozné. Film sám o sebe nemá dôvod na existenciu. Ani nehovorím o tom že v reálnom svete by niekto ako Kate o Simona ani neoprela bicykel. 22% ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Neskutočnou chybou tohto filmu je jednoducho to, že nasral obrovské množstvo divákov, ktorí so zatajeným dychom očakávali veľkolepý návrat Monty Pythonov. Ja som to ale celé bral z opačného konca a ešte k tomu aj s pomerne veľkou rezervou. Očakával som nízkorozpočtovú stupídnu magorinu, ktorej som sa aj dočkal. A sám môžem s čistým svedomím povedať, že Absolutely Anything dokonca veľmi príjemne predčilo moje očakávania. Vzhľadom na nízky rozpočet sú tu celkom obstojné efekty, herecké výkony sú tiež fajn, ale najpozoruhodnejší je práve filmový humor. Skálopevní fanúšikovia Monty Pythonov budú možno mierne zmätení, ale humor v tomto snímku je zaujímavou kombináciou britského a amerického - v priebehu stopáže sa niekoľkokrát striedajú, miešajú a v konečnom dôsledku to funguje celkom dobre. Len ja naozaj neviem, akej kategórií divákov by som tento film odporúčil. Nuž, asi mi ostáva uzavrieť to tak, že len tým, ktorí majú so mnou relatívne zhodný filmový vkus. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najvtipnejší film roku. Námet o nadľudských schopnostiach je síce dávno prevarený jak průpovídky starej matere, no celé je to tak sviežo, chytľavo pojaté a odohraté; že N0 problemos. Peggov nesilený humor sa ešte stále neprejedol a nestarnúca kočka Kate dostala po 3 rokoch konečne rolu, ktorá nie je zbytočná či nevýrazná. K tomu excelentne dementný bimbo záporák a luxusný pes Robina (R.I.P. master) Williamsa, pri ktorého scénkach som sa z chuti nasmial ako už dlho nie. Štýlovo anglicky natočené, zábavné a napriek značnej absurdnosti tak-nejak príjemne prirodzené. Made my day /hovno day- month. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Douglas Adams, autor Stopárovho sprievodcu, stihol ešte pred smrťou preštudovať scenár tohto filmu a povedal, že je hravý a vtipný. (zemon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Reklama

Reklama