Reklama

Reklama

Pot a krev

Trailer 1
USA, 2013, 130 min

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Ed Harris, Rebel Wilson, Tony Shalhoub, Anthony Mackie, Rob Corddry, Tony Plana, Bar Paly, Jeff Chase, Ken Jeong, Kurt Angle (více)
(další profese)

Cvičitel ve fitness studiu, Daniel Lugo, touží po velkých penězích. Poté, co navštíví motivační kurz jakéhosi Asiata, je rozhodnut pro to, aby zbohatl, udělat cokoliv. Ve fitness studiu se setkává s různými bohatými lidmi, a tak se rozhodne jednoho z nich, milionáře Victora Kershawa, unést. Ke svému plánu si najde i společníky. Jedním z nich je jeho kolega, cvičitel z klubu, Adrian Doorbal. Druhým je zákazník studia a bývalý, propuštěný vězeň, Paul Doyle. Skupina skutečně po několika nezdařených pokusech Kershawa unese. Násilníci ho mučí a Lugo je přesvědčený, že donutí Kershawa podepsat převod svého majetku na své mučitele. Po několika dnech, kdy je Kershaw vystaven skutečně tvrdému mučení, se Lugovi podaří donutit oběť převod majetku podepsat. K tomu, aby byl převod platný, však potřebují i notáře. Tím je shodou náhod majitel fitness studia. Daniel ho přemluví, a on skutečně převod posvětí a svým podpisem stvrdí. Lugo a jeho kumpáni se teď potřebují zbavit Kershawa. Muže se pokusí zabít několika různými způsoby. Kershaw však vše doslova zázrakem přežije a nakonec se po dlouhém mučení a věznění dostává do nemocnice. Přivolaní policisté mu nevěří, že byl mučen a že se mu skupina násilníků pokusila vzít život. Kershaw dá na radu soukromého detektiva, kterého si najal, a z nemocnice prchne. Je to právě včas. Jeho tyrani se ho pokoušejí v nemocnici znovu zabít. Kershaw pověřuje případem soukromého detektiva, Eda DuBoise. Ten o případu skutečně sežene dostatek důkazů a uvědomí policejního ředitele. To už však povedené trojici násilníků docházejí Kershawovy peníze. Proto trojice unese krále místního pornoprůmyslu i s jeho přítelkyní a chce z něj dostat majetek podobným způsobem, jako to udělali u Kershawa... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 319)

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční film na Michaela Baye, který zároveň přináší netradiční pohled na americký sen. Každopádně se mi asi ani nechce věřit, že by to skutečně mohlo být (byť i vzdáleně) podle skutečné události, protože tak blbá snad fakt nemůže být ani činka místo mozku :-) Postupem času se film ale posouvá až moc do absurdna. Mark Wahlberg mě absolutně odrovnal hned při prvních záběrech, protože je až neskutečně nadřenej, tak jsem ho snad ještě nikde neviděl... // Co mě zaujalo: Mark Wahlberg a jeho korba. ()

Pangi 

všechny recenze uživatele

Brutální, nekorektní, nepříjemné na sledování, ale tak krásně to nakopává ten jedinečný americký sen do řiti, že musím dát 4*. ()

kormoran92 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu s kamarádem v kině jsem odcházel naprosto spokojen. Už dlouho jsem se takhle u filmu nepobavil. Už dlouho jsem nic tak šíleného neviděl. Žánrově bych film přirovnal k akční komedii, chvílema až k parodii. Z herců mě pobavil nejvíce Dwayne Johnson, který jako vždy dokonale zahrál drsnáka s malou inteligencí. Jeho kousky působí často velmi roztomile a nikdy neomrzí. Mark Wahlberg známý z Max Payna byl vůdcem této bizarní bandy a a jako jediný dokázal trochu přemýšlet, ovšem často podléhal tuposti svých partáků. Nakonec byl on hlavní příčinou neslavného konce bandy. Třetí postavou byl sympatický afromeričan, který je jistě největším terčem posměchu všech diváků, především kvůli jeho osobnímu problému. Film je typickou ukázkou mladých lidí, kteří podlehnou touze žít americký sen. Hlavní hrdina podehne lákadlu finanční svobody a ovlivní další dva podobně smýšlející. Trochu mě překvapilo, že se tato událost ve skutečnosti stala. V neposlední řadě dodává kvalitu filmu skvělý soundtrack od steve jablonskeho. 95% ()

Jassatko 

všechny recenze uživatele

Ani na chvilku jsem se nabavil, napětí absolutně žádné, příběh hloupý a akce je tam jak šafránu. Přišlo mi, že koukám na bandu blbců, kteří jsou takový hlupáci až to není vůbec vtipné. Nevzpomenu si na film, ve kterém jsem nenašel postavu, které bych alespoň trochu nefandil. V tomto snímku se to povedlo, žádná postava ani trochu nepřirostla k srdci. Jestli chcete vidět, jaký jsou realní lidé paka -> let´s watch it... ale mě jednou bohatě stačilo :-) ()

schluke 

všechny recenze uživatele

Marka Walhberga abych řekl pravdu moc nemusím a Michaelu Bayovi taky moc sympatii nemůžu přičíst. Proto mě tenhle kousek hodně překvapil. Zasmál jsem se a film mě bavil. Sjetej a věřící Dwayne tomu dal slušnou korunku v dobrým slova smyslu. Koukatelnej a dobrej film. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Transformers, Bay prostě umí. A tady dokázal, že nemusí mít šílený rozpočet, tunu triků, výbuchů a všeho možného, ale pouze normálně vyprávěný příběh. I když ho pořád považuji za jednoho z nejlepších režisérů blockbusterů, který působí v Hollywoodu. Chvíli jsem přemýšlel i o plném počtu, ale na to ten film nebyl tak dobrý. 4/5. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Solidní filmový počin, u kterého se nechce ani věřit, že je podle skutečné události. Tolik ironických, komických a neuvěřitelných situací snad ani nemůže být pravda. Po upadající sérii Transformerů konečně nějaký snímek, který za to opět stál. ()

seban123 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl herecké obsazení, říkal jsem si, že to bude pecka. Ale byla to nudná americká "blbá" komedie o ničem... ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa parádna šupa. Báseň na amaterizmus a idiociu zločincov. A taktiež krásne zobrazené to ako sa dajú premhrať ľudské životy. No psychológiu postav som dokonale pochopil. Chceli byť takí ako všetci. Ako bohatí. Vždy o tom budú ľudia snívať a hlavne v Amerike. Michael Bay nevyšiel z formy. Ani trošku ;). Geniálna akcia praštených kulturistov, ktorí nemajú v hlave ani kúska rozumu...4* PS: Nikki Benz ;) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, ale nakonec jde podle mě o nejlepší film Michaela Baye všech dob - je to sakra Vice city film jak sviň! Místy pobaví víc, než lecjaká komedie, přitom scénář je výborný. Na to, že jde o rekonstrukci reálné události prostě boží. Film se sice odehrává takřka před 20ti lety, ale Bay ho natočil tak moderně, že je to skutečná radost pro diváky. Také se mi líbí výprava, za daný rozpočet- zvlášť na Baye - fakt bomba! ***** a 95%. ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Bylo to bláznivý, přehnaný, naivní, krásně barevný, místy překvapivě dost drsný. A tak sem si nějakou chvíli myslel, že sleduju krimi-komedii, to sem ale vyvrátil po nákupu barelů a motorovky. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Pod roušku komedie se dá schovat hodně, ale rozhodně nééé pokusy o humor a vtipy v tomhle primitivním dílku. Komično je tu tak uboze trapné a bez jakékoliv inteligence, že jsem se modlil ať už je té slátaniny konec. Všeho všudy jsem se trošku pousmál 2x!!! Akce taky nebyla čert ví jaká. A zápletka? Pokud by se z toho vypreparovala samotná osa příběhu a nechala se zpracovat kýmkoliv jiným v plnokrevné 100%ní akční krimi drama nekurvené pokusy o komično, tak to mohl být hodně dobrý a koukatelný film. Ale takhle???!!! Takhle fakt NE!!!! A nezachrání to ani parádní obsazení, skvělá hudba, ani přehršel krásných, spoře oděných, ženštin a nablýskaných sporťáků. To je jen pozlátko. Celé to působí lacině a buransky. Díky před chvílí vypsaným atributům to nepošlu do hajzlu a dám tomu aspoň jednu hvězdu. A zdejší nehorázně přepálené hodnocení už komentovat nehodlám... ()

Dangerman 

všechny recenze uživatele

Heh, tohle je úlet, instruktor v posilovně a Dwayne Johnson závislí na koksu, vymyslí brutální okrádačku, celé se to strašně zvrtne a grilují se tam ruce přes ulici od policie, šňupe přímo za stěnou, kde se ukazuje ostatním sousedům, jak zabezpečit jejich domu, no šílená ujeťárna - 75% !! ()

krumlajs 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo :) tenhle film přece nemůže bejt podle skutečný události, takový kreténi přece nemohli nikdy existovat. Bay se upsal dáblovi, aby si to mohl natočit a je vidět, že ho to baví a je to vidět i na hercích. Rocka baví hrát uplnýho dementa stejně tak wahlberga a náš milý PŘÍTEL Monk je taky pěkný pako. Prostě docela vtipnej film o největších kriplech, který tento svět viděl. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Vím že v poslední době filmy hodně zanedbávám, ale vážně si nemůžu vzpomenout kdy jsem naposledy viděl něco "delšího". Na Baye hodně utahaný a neakční. Zároveň ale dost vtipný a zajímavý. A jestli je to vážně podle skutečných událostí...tyvole ten Lugo a jeho krů byli vážně koumáci. ()

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Michael Bay opustí Transformery?

Michael Bay opustí Transformery?

12.08.2014

O tom, že série Transformers vymění režiséra, se spekuluje řadu let. Michael Bay si chtěl dát od robotů pauzu už po dvojce, kdy chystal menší projekt nazvaný Pot a krev. Studioví kamarádi ho ale… (více)

Michael Bay se vrátí do reality

Michael Bay se vrátí do reality

19.03.2014

Fanoušky eRkových akčních klasik jako Skála a Mizerové jejich režisér Michael Bay v minulých letech asi moc nepotěšil. S výjimkou bizarnosti Pot a krev se totiž uzavřel do světa mimozemských robotů,… (více)

Reklama

Reklama