Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Hašišbaba nevie čím chce zaujať a to ju trochu zráža. Chce to byť odlahčená huličská komédia, ale trochu aj vzťahová dráma. Až príliš veľký kontrast, to je asi najväčší problém, ale rozhodne nie jediný. Nemienim však iba kritizovať, veď ma celkom dostal prijemný hudobný motív a samozrejme samotná postava Paulette, ktorú výborne stvárnila Bernadette Lafont. Zaujímavá, ale na komédiu trochu nudná zmes. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Milá francúzska miestami až "crazy" s dobrými dialógmi a nádherným výkonom pani Lafontovej ... pre mladých asi nič moc (ešte sa nevedia celkom vžiť do toho čo ich čaká, ale nám .. starším babám ... ale nám to už dačo hovorí. :) "Aké je Vaše ctené meno madam ? ... Altzheimer !!!" hihi .. podobných milých dialógov je tam viacej..., scénka prepadnutia dealerov s hračkárskymi zbraňami ... bola bravúrne bláznivá ... :) Slušné štyri b. r. ()

Reklama

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Pani na dochodku ma problem vyzit so 600 Eur na mesiac a tak zacne dilovat hasis. Casom vsak zisti, ze zhodnotena surovina sa da predavat s vacsou marzou. Spacecakes od Paulette sa stanu coskoro vyhladavanym artiklom. Neocakavany uspech jej vsak zacina prerastat cez hlavu a zacina sa ozyvat mafia aj policajti. Riesenim je prestahovanie celeho kolacikoveho biznisu do Amsterdamu. Paulette je pohodovy, "rodinny" filmik. (STV2) ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nejen becherovka sbližuje. Příjemná komedie plná stereotypů a otřepaných vtípků. Jenže funguje. Upozorňuje na sociální problémy a vzala si do parády předměstská sídliště, všechno s nadhledem a odhodláním vykašlat se na nějakou politickou korektnost. Navíc má kouzelný happy end ve stylu...policajti, vy nám taky! Paulette je sice nesympatická babizna, ale její příběh zaujme nejen podnikavé pekaře.... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skvelá politicky nekorektná insolventná babička, ktorá sa zapletie. A keď to nejde po starom, tak nájde nový obchodný model. Francúzi komédie stále vedia, a vedia aj vymyslieť niečo celkom nové, neobvyklé, možno až šokujúce. Dobrá nálada ide z filmu v každom momente, aj pri zvláštnom akčnom závere, nejako sa to uzavrieť muselo, asi iná možnosť nebola. –––– Všetci tí rákosníci, arabáši a čierne huby... Vy by ste si zaslúžili byť biely, pán Baptiste. –––– Prečo si za každú cenu zlá? Prečo nikoho neľúbiš? –––– Obmieňať menu a rozširovať klientelu. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama