Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (670)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konzultant je příjemně zábavný, sexy, meditativní, krvavý a inteligentní film a zároveň je to pro mě jeden z nejmodernějších filmů 21. století. Jak zmiňuje Quentin, styl, elegance a extravagance z filmu přímo září. Je třeba také zmínit velmi silný herecký cástíng, který se skládá ze všech mých oblíbených herců. Spoiler: Scéna, kde Cameron Diaz opíchá Bardemovi fáro a Pittovo zneškodnění bylo definitivně největším Highlightem filmu! Akce 4/10, Napětí 5/10, Gore 7/10, Story 7/10, Atmosféra 6/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začíná to pozvolna a dost nudně, jelikož se tam Fassbender filosoficky baví s Bruno Ganzem o diamantech a je to jalové až běda. Tento neduh bohužel z filmu nikdy zcela nevymizí a stává se, že místo aby nějaká postava řekla "seš v prdeli, nepomůžu ti" tak radši předvede desetiminutovou úvahu na téma životní volby a světa ve kterém žijeme. Jinak mi to ale přišlo super. Jakmile se začne něco dít a máme možnost sledovat sabotovanou "zakázku" tak je to fakt napínavé. Herci byli všichni skvělí a prostě mě to bavilo. Líbila se mi přestřelka u hovnocucu, ale (spoiler) myslel jsem, že chlápek z kartelu s uzinou zabil noshledy Cameron Diaz a tím pádem odvezl zásilku plánovanému majiteli. Tzn. ona by z toho neměla mít prachy. A i když vzala prachy Bradu Pittovi, tak to mu mohla udělat i v Americe a nemusela kvůli tomu sabotovat jejich byznys s hovnocucama. Asi mi někde unikla dějová nitka, ale tohle jsem nepochopil. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto bezprostředně po (druhém) dočtení stejnojmenné McCarthyho předlohy (která má ostatně víceméně formu scénáře). Musím se přiznat, že Cormac McCarthy mě - podobně jako jeho vrstevník Philip Roth, který je narozený ve stejném roce 1933 - už dlouho fascinuje tím, jak navzdory vysokému věku neustále umělecky překonává sám sebe. Každá jeho nová kniha (četl jsem od něj vše, resp. vše, co vyšlo v češtině) je konciznější (McCarthyho pozdní knihy jsou co do rozsahu výrazně kratší než jeho raná tvroba) a literárně suverénnější. Konzultant (odhlédnu-li od své averze k nešťastnému českému názvu, který nejenže neodpovídá americkému významu slova counselor, ale ani samotnému ději) je v tomto ohledu zhuštěný na samou dřeň, spousta věcí je nedořečena či pouze naznačena, a je nutné, aby si to čtenář/divák domyslel. Jednoduchým důvodem, proč je filmová adaptace tak útlé knížky (v češtině má 160 stran) dlouhá 138 minut (film jsem viděl v delší verzi obsahující několik důležitých scén navíc), je skutečnost, že se jedná o doslovnou adaptaci, která na filmové plátno z knihy převádí v podstatě vše. Vyjma pár nepodstatných detailů, které byly vypuštěny pravděpodobně z cenzurních důvodů (např. dialog o snuff pornu je v knize výrazně drsnější), se tak jedná o plnohodnotné zfilmování autorova textu - pro čtenáře, kteří jsou s ním obeznámeni, tak film poklidně spěje ke svému předem známému konci, protože nemá čím překvapit (scéna Westrayovy popravy bollitem je ovšem šokující, i když jste na ni dopředu připraveni). Přesto jsem se na tento film těšil, protože mě nadchlo herecké obsazení i jméno režiséra, a velmi jsem toužil vidět, jak se všichni s McCarthyho textem poprali. V tomto ohledu za mě téměř maximální spokojenost - především Cameron Diaz je výtečná, a v některých scénách z ní doslova mrazí. Důvod, proč si zde film vysloužil tak nízké hodnocení, je pravděpodobně skryt v tom, že je mnohem sofistikovanější, než jsou diváci u tohoto žánru zvyklí. Ve filmu zazní celá řada komplikovaných dialogů o zlu a lidském světě, které běžný člověk nemá moc šanci pobrat. Jsem ale dalek toho, abych toto filmu vyčítal - pro mě osobně je to invenční podívaná, která přišla s něčím, co tady nikdo jiný nedělá, a jejíž krutost se mi mimochodem jeví - na rozdíl od většiny podobné produkce - jako zcela uvěřitelná. Bůhví, proč to tomu McCarthymu tak věřím, ale když třeba píše, že nejde obchodovat s Araby, protože o další peníze už prostě nestojí, přijde mi to neuvěřitelně trefné, a zapadající do představy světa, kterou s autorem sdílím. Jeho pohled na náš svět je skoro jistě bezútěšný a krutý, ale určitě ne cynický. Neznám v současnosti autora, který by psal stejně přesvědčivě o těchto aspektech života. Za mě silné 4 hvězdy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Elagantná kruťárna. Stret luxusne odetého sveta zapredaného právnika milujúceho ženskú nevinnosť, s mexickým kartelovým peklom. Ridley tento konflikt poníma neakčne, dialógovo. Nehrá na emócie, snaží sa hrať na intelekt až filozofiu. Motivácia postáv je iba naznačovaná, očakávanie ich (nejednoznačných) reakcií a vyvrbenie napínavých situácií sú hnacím motorom filmu. Filozofovanie snímke moc nejde, ale bavila ma hereckou a obrazovou gráciou. Byť ostrejších dejových obrysov, dám štyri hviezdy. Cameronina prísavková roznožka na prednom skle nezabudnuteľná. Guilty pleasure v povrchnosti. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konzultant, byť je hodně nesourodým a zcela jistě ne dokonalým filmem, tak si myslím, že je celkem podhodnocený. Docela se mi nabízí srovnání s American Hustle. Oba filmy jsou áčkově obsazené, excelentně zahrané, jen prostě ten příběh stojí za hovno. U American Hustle je to tuplovaně, zde je děj jakštakš akceptovatelný, ale nechutně plytký a po většinu času k nezajímavosti inklinující. Dalším atributem, který může být pro někoho mínusovým, jsou dialogy, jež ale nemohou v něčem, co se jmenuje Konzultant, být zas až tak překvapivé. Co je ovšem krom herců kladem, je Ridley Scott. Precizní filmařina, kvalitní hudba, extravagance, style a ..... gore, headshoty, stříkance krve. Připouštím, že celkově z toho šlo vytřískat víc, speciálně pak ze scénáře, ale i tak jsem se bavil parádně. 7 psychopatů to není, ale i zde jsem po skončení uznal, že jsem filmu v průběhu křivdil. 80% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Keď Konzultant (Michael Fassbender) telefonuje v aute s právnikom kartelu, hodiny zmenia niekoľkokrát nelogicky svoj čas. (De Large)
  • Keď sa blíži policajné auto na ceste k nákladiaku, zastaví uprostred cesty. Na konci scény - prestrelky - už stojí na pravej strane cesty. (De Large)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama