Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to poprvé s milovníkem těchto filmů. Bylo mi to doporučeno, že se zasměji. Opravdu jsem se zasmála. Nejvíc mě dostala scénka, nad kterou by se udělal kdejaký pan podnikatel, méně peněz, více práce, větší kontrola. To mě dostalo ze všeho nejvíc. Písnička To neznáte Hadimršku mi zní v hlavě ještě teď. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice se omlouvám za svůj kacířský postřeh. Ale král českých komiků Vlasta Burian mi v některých fázích připadal, že přehrává. Samozřejmě u něj to vypadá vždy vskutku roztomile. I tak mi ale jeho herectví v tomto filmu místy připadalo podobné kouskům, které (a to především pro mladší diváctvo) předvádí Jim Carrey. Zcela jednoduchý děj, kdy do jedné firmy přijde zaměstnanec generální inspekce udělat audit v účetnictví. Jenže nebyla by to stará, dobrá, česká komedie, aby se do jednoduchého děje něco nevsunulo. A začaly se dít věci. A o tom to je. Pedantní generální inspektor se ukáže jako někdo, kdo má co skrývat a že možná ani není tak necitelný, jak se na první pohled může zdát. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ve filmu To neznáte Hadimršku začíná Vlasta Burian již naplno rozvíjet svůj „filmový“ herecký talent. Zvukový film si oťukal v C. a k. polním maršálkovi a zjistil, že se v něm cítí jako ryba ve vodě. Příběhově jde sice o naivní ztřeštěnou komedii, ale to vůbec nevadí. Možná právě naopak, je to pro Vlastu Buriana ten pravý žánr. Stačí jej pustit ze řetězu a on svou famózní improvizací (scénář slouží pouze k pouze naznačení děje) dokáže utáhnout celý film. Jako ve většině filmů mu zbytek osazenstva jenom sekunduje. Nakonec nechávám jen velké tři hvězdy, protože jeho pozdější filmy jsou ještě lepší. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Buriana mám rád, spoustu vtipů má geniálních, ale jak se v každém jeho filmu najdou skvělé scény a dialogy, mám problém u většiny sledovat je celé od začátku do konce. Vinu na tom má i většina obsazení, protože kromě Marvana, Šlégla a Trégla (z těch častých spoluherců, v tomhle případě i Plachty) bývají všichni příšerní. Takže byť je Popelec Hadimrška legenda, celému filmu nemůžu dát víc než dvě hvězdičky. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

V nejlepším slova smyslu klasická komedie s Vlastou Burianem třicátých let. Vlasta se svým typickým hlasovým projevem, nešikovností a genialitou jak má být. Škoda poslední třetiny filmu, kde se trochu vytrácí Burianův styl a postava Hadimršky dostává trochu méně prostoru, protože bych neváhal ani s pátou hvězdou. Přesto, jedna z nejlepších komedií 30.let českého filmu. Já jsem pane veselý a hravý jako dítě. Já si vyhraju s lítkem od tramvaje celý vodpoledne, ale jak jsem ve službě, tak jsem čuba baskervilská ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazněla píseň s názvem „Píseň psacího stroje“, ke které složili hudbu Jára Beneš, Ferry Gyulai, Jan Stark, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpívali ji Marie Grossová a Lída Theimerová. Dále zazní píseň „Mne koupali co děcko v horké lázni“, ke které hudbu složili Jára Beneš a Bedřich Kerten, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpíval ji Vlasta Burian. Také zde zazní píseň „Růžové psaníčko“, ke které hudbu složil Jára Beneš a text písně napsali Emanuel Brožík a Fráňa Vodička. (GASTON73)
  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama