Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit vcelku slušnou drsnou krimi, která je adaptací 10. románu Lawrence Blocka s vyšetřovatelem Matthewem Scudderem. Tohle je prostě hodně podivná praxe vybrat ze série údajně nejlepší díl a natočit ho jako samostatný film. Viz. Sněhulák. Nehledě na to, že je to celé retro na druhou, knížka vyšla už v roce 1992, ve filmu se řeší Y2K, a mělo by to fungovat i dneska. No a dneska funguje maximálně herecký výkon Liama Neesona. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní věc pro mne osobně ... Ten film je dost zvláštní svojí atmosférou a vizualem, barvami apod. Celý mi to připomínalo jako by "komixový" ztvárnění ... Je to pomalý, tempo nezrychluje ani v nejvypjatějších situacích, ale ani nezpomaluje. Není to příliš akční, je to prostě kriminálka ... ovšem hodně drsná, s pozadím toho největšího lidskýho hnusu a odpadu, jaký vůbec existuje ... Evidentně je to trochu vykrádačka 8mm, ale jen v jistým smyslu a částech. Co film táhne, tak jsou jednak herecký výkony, který jsou unikátní naprosto u všech postav a i když jich je zde dost a ne všechny vydrží delší dobu, ke všem z nich si divák rychle vytvoří jistou emocionální vazbu. Od obrovských sympatií s Neesonem, který tohle zahrál excelentně (!!), přes nesympatií až po naprostý pocit nenávisti a až fyzickému odporu k hlavním záporákům, kteří představují skutečný psychologický a fyzický peklo lidské rasy ... Závěr filmu je bombasticky ztvárněn, někdo může říct, že lacině a naivně, ovšem prostě to působí perfektně a atmosféra se dá ve finále krájet nožem jak sulc ... Hodně brutální, tísnivý, ale hlavně příjemně mrazivý ... Milý překvapení ... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson v pro něho dost typický roli exceluje. Ostatní jsou spíš do počtu. Podle mě by si tenhle film zasloužil herce trochu zvučnějších jmen. Jinak to pátrání a vyšetřování je trošku odfláknutý. Sází se spíš na atmosféru a ta se teda povedla. Moc jsem nepochopil smysl toho afro-americkýho vegetariána, kterej jako Neesonovi pomáhá. Zřejmě se jenom musela naplnit nějaká norma na to, kolik má ve filmu hrát černochů. Celkově dobrej námět, dobrej hlavní herec, dobrá atmosféra, ale k tomu taky spoustu menších nedostatků. Film má teď 70% a vidim to tak stejně. Těsný 4 hvězdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chození mezi náhrobky je k dokonalosti vymazlená Blockovka, strhující, temná, s katalogově úchylnými masouny a perfektně noárovým Nýsnem, které může dát méně než tři jen naprostý buzerant. Tedy pardon, zase ten roztomilý překlep, chtěl jsem samozřejmě říct „jen fantasticky hloubavý a nesmírně erudovaný filmový kritik“. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyladěná temná kriminálka s přesvědčivým Neesonem, proměnlivě dobrými záporáky a vynikající noirovou devadesátkovou atmosférou a exteriéry. To studené velkoměsto plné podivínů a vrahounů je leckdy atraktivnější, než herci a jejich dialogy. Celé je to prapodivně umírněné/pomalé/rozvážné a místy můžete vidět zajímavý mix cynizmu, klidu a brutality. Jedna, dvě akční scény ok, ale zdaleka nejsou nosný prvek filmu. Zdánlivě to vypadá jako rychlovka na vydělání peněz, ale není tomu tak. Poctivý kus filmařiny, která je s péčí natočená. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Autor predlohy Lawrence Block bol veľmi spokojný s obsadením Neesona: "Čitatelia sa ma často pýtajú, kto by bol môj ideálny Matt Scudder, a ja zvyčajne radšej zmením tému. Ale teraz vám môžem s istotou povedať, že odkedy som ho videl v Michaelovi Collinsovi, nikoho lepšieho ako Neesona som si do roly Scuddera nevedel predstaviť. S výberom herca, režiséra a zároveň scenáristu nemôžem byť spokojnejší, obaja sú skutoční umelci a skvelí profesionáli. Moja kniha je v dobrých rukách.“ (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 3. března do 8. října 2013 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama