Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

choze 

všechny recenze uživatele

Neeson impozantně vyhrožuje po telefonu dalšímu svinskému únosci dcery (tentokrát jde o dceru někoho cizího) v krimithrilleru, který narozdíl od 96 HODIN není o akci, ale stejně jako NON-STOP (kde měl Liam taky problémy s pitím) o atmosféře - tentokrát nikoli paranoidní, ale pěkně temné. Není to špička žánru (SEDM, 8 MM), ale solidní snaživá žánrovka. Trochu mě mrzela ta demýtizace jinak celkem mrazivých záporáků, o kterých jsem se zároveň nic víc nedozvěděl, ale černošský klučík coby Liamův parťák kupodivu neiritoval. 70% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tvrdit, že je ve snímku tolik temnoty jako ve Fincherově Sedmičce jen kvůli tomu, že antimalarik Tamal Jawari je mouřenín, neustále ve filmu chčije a běhá se po hřbitově, to by byla zhůvěřilost. Skutečně mi nevadil provařený příběh, navíc Neeson tohle zvládá bravurně a zvýšil tak sám celkový rating, ale natahování děje (?) skrzevá srpkovitého černouška... dojetí nikde, morální poselství, hehe, taky nic, taková slepá ulička. I přes náboženské bláboly jsem se dokázal cynicky povznést. Jen ta celková nedotaženost, ta mě iritovala, ale dost možná, že jsem díky téměř dvouhodinové abstinenci znervózněl a ledacos přehlédl. Možná už mám tedy také nárok někoho sejmout a považovat to za vzkaz od Šéfa, že se kořalka nechlastá z ohřívací láhve. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Novodobý trpící (buď chlastá, má nějaký škraloup z minulosti, přišel o manželku nebo mu někdo chce unést dítě) akční bourák Liam Neeson zase trochu mění žánr, i tak svého hrdinu zvládá se stejnou samozřejmostí jako v jiných případech posledních pěti šesti let. Hezky po staru sbírá informace, neumí to s počítačem, nesnáší mobily (když už telefonuje, jde z něho strach), občas se na někoho zle podívá nebo mu prostřelí nohu. Malý černošský parťák tak trochu zbytečný, stejně jako náboženské prostřihy v závěru, když o něco šlo. Ale je patrné, že o akci až tolik tvůrcům nešlo, spíš o vytvoření celkem mrazivé atmosféry v zaplivaných čtvrtích a počasí, do kterého se nikomu moc nechce. Příběh místy drhnul, o tom žádná, srovnávání se Schumacherovými 8 MM bych se zdržel. Své momenty to má, navíc nejdeme na Shakespearea, takže tenhle lehký nadprůměr uspokojí. Na lepší tři hvězdy.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle role Neesonovi sedla jako ušitá. Mám ho zkrátka raději jako rozervaného samotáře co spíše přemýšlí, než střílí a dokonce sem tam i dostane nakládačku než když hledajíc unesenou dceru láme vazy únosců kus co dvě minuty příběhu... Celkem mne zaujalo, že ač točeno 2014, je film protkán narážkami na dnes už zapomutou ,,hrozbu'' Y2K. Scénář byl asi staršího data... Trochu jsem nepochopil proč jako ač bejvalej polda a tedy stále na straně zákona se rozhodl pomoci drogovému bossovi a už vůbec jsem nepochopil postavu TJ... Asi bylo třeba z rasových důvodů v rámci korektnosti (Amíci jsou v tomhle mnohem dál než zblblá Evropa, tam byla ostuda bejt bílej již před 20 lety) přidat do filmu menšinu. Ať by byla postava barvy pleti černé, zelené, modré či oranžové, absolutně mi do thrilleru nesedla a celé to shazovala. Jinat to bylo zajímavé, napínavé a bavilo to! Ale je pravdou, že filmů s touto tématikou je hafo a nejde o nijak originální počin. A co bych určitě vynechal bylo notorikovo dvanáctero a s tím spjaté nepříjemné pauzy obrazu. Dávám ale i tak za 4 pytle. * * * * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Lawrence Block je autorom celkovo 17 noviel o detektívovi Mattovi Scudderovi. Scenár k filmu vychádza z rovnomennej novely "A Walk Among the Tombstones", ktorá bola ako desiata v poradí vydaná v roku 1992. (m.a.t.o.)
  • Do role TJ-e byl zvažován Michael Iluma. (PanZahadnyCZ)
  • Autor predlohy Lawrence Block bol veľmi spokojný s obsadením Neesona: "Čitatelia sa ma často pýtajú, kto by bol môj ideálny Matt Scudder, a ja zvyčajne radšej zmením tému. Ale teraz vám môžem s istotou povedať, že odkedy som ho videl v Michaelovi Collinsovi, nikoho lepšieho ako Neesona som si do roly Scuddera nevedel predstaviť. S výberom herca, režiséra a zároveň scenáristu nemôžem byť spokojnejší, obaja sú skutoční umelci a skvelí profesionáli. Moja kniha je v dobrých rukách.“ (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama