Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $26,307,600Tržby Celosvetovo $53,181,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,970,722 Tržby za predaj DVD v USA $6,313,867 ║ komornejšia krimi o pomste a vykúpení, s dobrých rozbehom, takých kľudnejším pátraním po bezcitných únoscoch, ktorá má pár dobrých indícií ale v celku to ostane visieť len v priemerných vodách /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neeson is walking for some money. Nejprve musím říci, že Liam Neeson patří mezi mé oblíbence, ale tenhle film je definitivně jeho nejslabším. Doslovně nic zajímavého a už vůbec nic, co bych v žádném jiném filmu neviděl se zde nepřihodí. Je to klišovité a nudné zároveň. Akce velmi málo a je tak nezajímavě natočená, že jí téměř ani nepostřehnete.Fanoušci pomalých, nudných a nezajímavých filmů stavěných pouze na příběhu, který mi zde také nepřišel výjimečný, budou možná šťastnější. Já už dlouho neměl při filmu tak velké problémy jej dokoukat do konce, jako zde. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná, mrazivá noir kriminálka plynoucí jako pomalá špinavá řeka... Jednoduchý příběh, v němž je hlavní hrdina Matt spíše průvodcem než hybatelem děje, dokazuje, jak důležité je se prostě ptát, protože i v chladném a odcizeném velkoměstě lidé vidí a vědí. Divákem očekávané komplikované pátrání plné zvratů se tak vůbec nekoná, film kráčí vcelku přímou cestou, přičemž některé detaily, náznaky či motivace nechává zcela stranou, neboť pro samotné jádro vyprávění nejsou potřebné (viz linka s DEA nebo věta "You know, I just wanted..."). Díky tomuto zdánlivě opomíjejícímu ale ve skutečnosti zcela záměrnému zjednodušení je divák o to víc nasáván precizně budovanou atmosférou. Svět filmu, situovaného do pozdních 90. let, svět sestávající z šedivých ulic, vesměs poloopuštěných budov a nejednoznačných charakterů plných osobního selhání tvoří vlastní mikrokosmos, v němž není místo pro lítost nebo soucit. Také sebezpytná touha hlavního hrdiny po odčinění vlastních hříchů akcentovaná v závěru filmu (a zmiňovaná v jiných komentářích), do konceptu vyprávění přirozeně zapadá vzhledem k tomu, že Matt Scudder není žádným rozervaným hrdinou, ale již vnitřně srovnaným člověkem, který si je dobře vědom nejen svých chyb, ale i hodnot, které jsou pro něj osobně podstatné. Sečteno a podtrženo, "A Walk Among the Tombstones" nepřináší žánrovou revoluci nebo životní herecké výkony. Ale temným, vtahujícím a opravdu poctivě odvyprávěným příběhem je. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom detektívovi, ktorý po jednej nepríjemnej udalosti, kedy síce zneškodnil zločincov, ale stálo to aj život malého dieťaťa s touto prácou skončil a živí sa ako súkromný detektív bez licencie. Práve prijme ponuku od obchodníka s drogami, aby našiel únoscov a vrahov jeho ženy, ktorá bola zabraždená aj napriek zaplateniu výkupného a tak začne s vyšetrovaním. Ale uvedomuje si, že to bude náročné a dosť nebezpečné, kedže to vyzerá, že sa nejednalo o ojedinelý prípad. Spracovanie je na tom pomerne dobre, úvodná sekvencia príjemne navnadí, ideálne zoznámi s hlavným hrdinom a následne sa už začne hlavná zápletka, ktorá na prvý pohľad pôsobí správne surovo a chválim aj ten zaujímavý prvok pomoci ľuďom pohybujúcich sa za hranicou zákona. Síce nemám pocit, že by to celé bolo podané úplne ideálne, čakal som trochu surovejšie prevedenie, chýbajú nejaké zvraty, záporáci mohli byť tajomnejší a vlastne aj tých zapamätaniahodných scén je tu veľmi málo. Ale aj tak sa mi to páčilo, hlavný hrdina to po celý čas s ľahkosťou ťahá, má to takú netradičnú, ale zaujímavú atmosféru, ktorá mi sadla, dej si po celý čas udržuje obstojnú úroveň zaujímavosti a vyhovovalo mi aj to pomalšie tempo, za ktoré môže hlavne ten klasický štýl pátrania. Inak o nejakú akciu tu prakticky vôbec nejde, prakticky len ten úvod a trochu aj záver, ale nemám s tým problém, vyhovovalo mi to aj bez toho. S hereckým obsadením som spokojný, tradične výborný Liam Neeson, dostatok zaujímavých vedľajších postáv, tu mi jedine postava chlapca prišla celkom zbytočná, aj keď aspoň ani neruší a obstojní záporáci, len mohli vyvolávať väčší rešpekt. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vyhovoval mi vizuál a aj atmosféra, pripomenulo mi to európske krimi, čo je len plus, ale mrzí ma, že som nepociťoval takmer žiadne napätie, čo je v tomto žánri trochu problém. Takže určite sa tu toho dalo dosť vylepšiť, ale nemám dôvod byť zbytočne kritický, páčilo sa mi to, slušné krimi. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima! Přiznávám, že jsem divná, ale klidně bych brala ještě temnější atmosféru, víc špíny, víc brutality. Například se dalo zapracovat na hlavní dvojici záporáků, ne že by stáli vyloženě za hovno, ale trochu humusnější klidně bejt mohli, hlavně ten nemluvnej byl dost nic moc. Jinak ale naprostá spokojenost, Neeson jako obvykle solidní, děj příjemně napínavej, dík za Stevense a Ólafssona a ten kluk taky kupodivu moc nesral. Víc takovejch filmů, prosím! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)
  • Prestrelka na začiatku filmu vyvrcholí na rovnakom schodisku na hornom Manhattane, ktoré preslávil film Joker (2019) s Joaquinom Phoenixom v hlavnej úlohe. (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama