Reklama

Reklama

Pád Bílého domu

  • USA Olympus Has Fallen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mike Banning dlouhou dobu velel ochranné směně amerického prezidenta. U prezidentského páru byl oblíben a jejich syn, Connor, Mikea miloval. Pak přišla nešťastná autonehoda, při které se Mikeovi nepodařilo zachránit prezidentovu manželku. Mike odešel ze služby a teď pracuje jako ochranná služba na ministerstvu financí. Jednoho dne z okna své kanceláře uvidí podivně nalétávající letadlo na Bílý dům. Mike ihned spěchá zjistit, co se děje. Je na čase. S delegací jihokorejského ministerského předsedy proniklo do Bílého domu teroristické komando. Teroristé využili momentu překvapení a na Bílý dům zaútočili ve třech koordinovaných útocích. První útok provedli teroristé ukrytí ve speciálně upraveném vojenském nákladním letadle. Letadlo napáchalo na Bílém domě velké škody, bylo však naštěstí sestřeleno jednou ze stíhaček, které proti němu byly vyslány. Vzápětí došlo k druhému útoku. Na Bílý dům zaútočila skupina teroristů, kteří se vydávali za turisty. Prezidentská ochranka odvedla prezidenta do bezpečnostního bunkru v podzemí úřadu. Toho využila třetí teroristická skupina ukrytá mezi členy korejské delegace, která vyřídila prezidentovy strážce a prezidenta a jeho doprovod zajala. Mike se ihned zapojí do bojů o Bílý dům a podaří se mu do budovy proniknout. Stane se tak ve chvíli, kdy teroristé budovu dobydou. Mike se tedy schová ve vnitřních prostorech. To se už však velení nad státem ujímá předseda sněmovny Trumbull, který ihned organizuje záchrannou akci. Mikeovi se s velením podaří spojit vysílačkou. Prvním úkolem, který od Trumbulla a šéfky tajné služby, Jacobsové, dostane, je najít prezidentova syna, Connora. Ten se před teroristy schovává v zázemí budovy. S americkým velením se spojí i vůdce teroristů, Kang. Ten požaduje, aby se americká armáda stáhla z demilitarizovaného území v Koreji a a její flotila opustila Japonské moře . Kang při tomto požadavku popraví jednoho z rukojmích, aby Trumbulla přesvědčil, že vše myslí vážně. Jenže Kang má v ruce ještě další trumf. Z vojenského velitele prezidentovy kanceláře mučením dostane spouštěcí kód k autodestrukčnímu systému amerických jaderných zbraní. Systém je sice jištěn třemi kódy, Trumbull a zbytek velení ale vidí, že teroristé jeden z kódů již použili. Trumbull s velením proti tomu nejsou schopni zasáhnout. Mike v útrobách domu hledá Connora. To už ale i Kang a jeho lidé zjistí, že se Mike po budově pohybuje. Kang posílá na Mikea jednoho ze svých lidí, Američana Forbese, který pracoval tak jako Mike v prezidentské ochrance, ale stal se z něho zrádce. Mikeovi se zatím podařilo v budově najít prezidentova syna a dokázal ho také skrz ventilaci dostat bezpečně z budovy. Teď se na rozkaz Trumbulla Mike vrací do nitra Bílého domu najít prezidenta... (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 164)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

White House má tajnech pokojů a vchodů podle tohoto dílka víc než zámek ve Versailles a tak se není co divit, že Severokorejci zajmou prezidenta USA i s haldou ministrů... Samozřejmě Američané svůj Bílý dům s prezidentem brání co to dá a tak první hodinu a půl prakticky sledujeme jenom střelbu a létající těla. Neříkám, že ten C130 nebyl efektní, ale snadnost s jakou sundal ty Raptory byla jak z nějaké přiblblé počítačové arkády. Naštěstí i když všichni chrabří padli, máme tu bývalého člena nejbližší ochranky prezidenta, toho času po průseru v kanclu.... Ten vida z okna jak gatlingy z Herculesu kosí šiky agentů i národní gardy, zacvakne propisku, uloží rozepsanej dokument ve Wordu, od mrtvého sekuriťáka vezme kolťák a vestu a vydá se na svůj osamnělý boj s teroristy.... Butler je scénu od scény zkrvavenější, ale stále s drsnejma hláškama a jasnou představou jak postřílí Ali-wona a 40 teroristů.. V tomhle filmu z Bílého domu zbude hromada ohořelých cihel a mrtví jdou do stovek... Padají v něm Blackhawky a vybuchují auta... A mně to celé přesto přezevšechno nějak nebavilo. Asi už mi není 15... Doby Rambů jsou pryč a i když si někdo se slzou v oku možná zavzpomíná na Bruceovi ťapajícímu bosky po sklu v Nakatomi Plazza, - mně to nudilo. Amíci mají rádi tenhle typ filmů a já stále nevím proč. Asi proto, že si nedokážu představit jak jde nějaký náš major Zeman zachránit z hradu svého přiopilého příjmenovce.... Ať si mne Verbálek nazývá ,,umělecky založeným hnědopichem'' já víc než dvě hvězdy prostě nemůžu dát... * * ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy si z podobných filmů vypíchnu jednu stupidní scénu, ze které si následně dělám prdel a mastím se nad její nesmírnou trapností, čímž splácím tvůrcům ten stud, který jsem u jejího sledování zažíval. Tento film je ovšem tak neuvěřitelně tupý, že bych musel vyspoilerovat celý film, a to se mi rozhodně nechce, protože sám o sobě stojí tak maximálně za pár vět. Mohu snad jen směle dodat, že Fuqua dovedl "Američanství", klišoidní patos a salutování nad americkou vlajkou k takové nechutné vážnosti, že jsem celou dobu hrdě fandil Korejcům a přál jim, ať vyvraždí všechny Američany v dohledu, synka nabodnou na sloup, prezidenta vykleští a nachčijou mu na ksicht a jeho sekretářku hromadně znásilní svými asijskými miniklacky, narvou jí hlaveň do prdele a vystřelí jí skrze páteř mozek z hlavy. Pokud k podobnému filmu dokážou sami američtí diváci napsat, že je to neuvěřitelně stupidní a kreténský film, pak myslím není co dodat. A ta "akce" ve stylu bojů 18. století, kdy osobní ochranka prezidenta stojí na zeleném pažitu v řadě proti samopalům a nehnou se z místa dokud nepadnou, na tom skutečně nic nemění. 10%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu som uvažoval o plnej paľbe. Dokonalá "americká blbosť". Fakt to nie je tá Emmerichova verzia? Pretože zo všetkého najviac mi to pripomenulo Deň nezávislosti. Áčkovo sa tváriaca béčkovina, schematická, predvídateľná, blbá, patetická, ale perfektne remeselne ošetrená, herecky presná a celkovo fungujúca. K tomu viac headshotov ako vo všetkých Romerových filmoch súhrnne. Keby v tom ešte vystupoval Casey Kurva Ryback, tak by som umrel blahom. Problém je v druhej polovici, kde sa hrdinovi začne až príliš dariť a z niekoľkých príbehových pušiek sa nevystrelí (prezident mal využiť boxerskú zručnosť z úvodu, klišé musí byť!). Celkovo veľká zábava a milá spomienka na staré dobré radikálne časy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Film by se měl vždy soudit podle žánru. A pokud sleduju akční film, tak v rámci žánru nemůžu čekat, že by scénář nabídl něco, co už jsme předtím neviděli nebo že Amerika pro jednou bude méně "americká". Olympus Has Fallen je ultimátní GP, které je (v rámci žánru) bezchybným filmem, protože opravdový akční fanoušek nemůže chtít víc - není zde třesoucí se kamera, troufl bych si odhadnout, že oproti jiným filmům zde není použito tolik CGI, hlavní hrdina je namakaný svalovec, který má srdce ze zlata a i když zabijí každého zlého teroristu (znáte to, s teroristy se nevyjednává, teroristé se zabíjejí na místě) tak vy mu to rádi odpustíte, protože téměř okamžitě hodí nějakou tu hlášku. K tomu všemu je tam spousta záběrů na vlajku USA, holt to abychom nezapomněli, kdo je nejlepší velmocí na světě. Ale co je nejdůležitější, film baví. Film mě upoutal na celé dvě hodiny a ani ten přehnaný patriotismus mě nedokázal tak vytočit, abych tomuto snímku ubral tak moc na mém hodnocení. Já miluju akční filmy a jsem rád, když je natočí někdo, kdo tomu rozumí. A bylo fajn vidět Gerarda zpátky tam, kde patří. V super akčním filmu. 90 %. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Neverte tomu názvu, biely dom nepadne, pretože Butller ho celý čas podopiera. Antoine Fuqua nie je zlý režisér a akcie natočiť vie, ale tie efekty sú teda fakt mizerné, čo je asi najväčšie mínus. Inak je to fajn strieľačka s ne-okukaným prostredím a sympatickým hrdinom, ktorý chce nakopať riť záporákovy z rýchlo a zbesilo. No a to je asi všetko, pretože nič viac okrem záverečnej pointy, ktorú už dávno poznáme sa tam nestane. 70% - 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Pri prílete letky vrtuľníkov typu Black Hawk, nesúcich členov Navy Seals, je možné vidieť, že Washingtonský monument je bez akéhokoľvek predchádzajúceho poškodenia. (MikaelSVK)

Související novinky

Gerard Butler se soudí s producenty Pádu

Gerard Butler se soudí s producenty Pádu

01.08.2021

Po Scarlett Johansson a její žalobě studia Disney se nám v Hollywoodu nejspíš se soudními přestřelkami roztrhne pytel. Jako další prý o podobné žalobě uvažuje herečka Emma Stone, mezitím se ale… (více)

Gerard Butler potvrdil pokračování série Pád

Gerard Butler potvrdil pokračování série Pád

12.11.2020

Studio Millennium a herec Gerard Butler už před několika měsíci avizovali, že akční série Pád rozhodně nikam neodchází. Naopak – v budoucnu bychom se kromě nových filmů měli dočkat také seriálu. No a… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama