Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 21
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 21

Recenze (256)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanynku E.A.P mě zápletka první série dosti potěšila a stejně tak mě baví příběhy s inteligentním charismatickým vrahem v hlavní roli – ale když někdo neví, kdy přestat a hlavní primasu natahují do neskutečných délek, tak vše zákonitě musí jít do kopru. Druhá série byla už dost přehnaná (už prosím žádné vypatlané kulty!) a to ještě nejsme u konce (bohužel), ale aspoň pár otravných postav, které mi pily krev od úplného počátku, jsou pod drnem, tak aspoň v tom spatřuji malou naději na třetí sérii. Baví mě Ashmorova postava, ale z Kevina Bacona nejsem moc unesená, takže doufám, že se jeho postava začne chovat konečně inteligentně – a že to natahování bude mít své hranice. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 9.9.2013, réžia českého znenia (NOVA 2013) = MARTIN KOT - Kevina Bacona uznávam ako jedného z najtalentovanejších hercov svojej generácie. Bohužiaľ nikdy nedostal rolu, ktorá by z neho urobila všeobecne uznávanú superhviezdu. "Zapredal" sa teda televízii a stal sa ústrednou postavou tohto krimiseriálu. Bohužiaľ. Bohužiaľ preto, že tento seriál vytvoril Kevin Williamson. Človek, ktorý sa síce zapíše do dejín kinematografie ako autor Vreskotu, ale jeho scenáre sú žiaľ príšerné. A neinak je tomu aj v pilotnej epizóde tejto série. Už námet mi po prečítaní pripadal idiotský, ale jeho stvárnenie je nakoniec ešte horšie. Seriál o geniálnom sériovom vrahovi si ja osobne predstavujem úplne inak. A Baconovho talentu je táto zlátanina absolútne nehodná. Obávam sa, že nakoniec to bude odpad, ale hodnotenie pridám až po skončení série. (22.1.2013) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postmoderní seriálový Charles Manson. Obskurně se tam zabíjí, hraje k tomu cool hudba, pronášejí se tam nóbl myšlenky, operuje se s pop literaturou, v castingu uspěli sexy vypadající herci i herečky, formálně tvůrci používají módní flashbacky, má to efektní střih a řemeslně je to na výši, ale je to úplně o ničem... ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama