Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 8
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 8

Recenze (257)

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na sérii o sériovém vrahovi, básníkovi, bych si možná přál trochu více syrovosti, napětí, hrůzy, stresu a možná i mystiky nebo alespoň přinejmenším osvědčenou atmosféru, jakou dobře známe například z Mlčení jehňátek. Zde sleduji jen další seriál, který je sice o drsnějším tématu, ale je stejně blbý jako všechny ty ostatní šméčka z televize. Navzdory zajímavému námětu seriál představuje pitomé, mátoživé a hlavně mělké postavy, vyjma snad Kevina Bacona, ten to těžce zachraňuje, stupidní vývoj děje a v neposlední řadě i nelogický postup a syžet a to včetně Kevina Bacona... Je to skvělý herec, stejně tak i James Purefoy. Nicméně, traumatizovaný efbýaják, tak to tu dlouho nebylo, fakt že jo. Neříkám, že je to vysloveně kravina, má to své klady, ale téma SÉRIOVÝ VRAH by si zasloužil možná trochu jinou formu. Prostě serial killer. Lepší atmosféru má i dokument na ID Discovery. Zatím tak na tři punkty a doufám, že budu mít důvod to časem zvednout. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak to je průšvih! První serie nic moc, slabý průměr. A ta druhá? V seriálech tohoto typu nikdo na nějaké těžké logice moc nebazíruje, ale předpokládat alespoň špetku inteligence od diváka, by vážně nebylo na škodu. Všichni se tváří smrtelně vážně, úmrtí přibývá, každá další vražda má být víc šokující než ta předešlá. Po chvíli mi to začalo být úplně jedno, kdo a jak umře. Pokud bude potřeba, scenárista ho stejně vzkřísí. Mrzí mě to, protože fascinace násilím je v dnešním světě nepopiratelný fakt, sekty, které berou lidem identitu tady taky jsou. A blbky, které si myslí, že napraví vrahy, jsou bohužel také mezi námi. Takže snižuju na 2 hvězdičky pouze kvůli hlavní dvojici, která dělá, co může, tam, kde se nic dělat nedá. Mimochodem, potřebuju mít jít kam dolů v další sérii! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

The Following = očekávaný seriálový hit roku 2013...za sebe říkám ano, je to pecka! Seriálový thriller, který táhnou hlavně herecká esa (Kevin Bacon a James Purefoy, i když sekundující herci - tedy značná část - nejsou vůbec špatní), perfektní hudba, dobře vytvořená atmosféra a opravdu zajímavý nápad! Kdo má rád Kevina Bacona nebo zajímavé kriminálky, tak si přijde na své! Za mě tedy plný počet. I když bych si přál, aby pan scénárista to nepřeháněl a klidně to skončilo po první (max. druhé) sérii, neboť z toho dobrého námětu (nápadu) se nemůže čerpat do nekonečna! Update: Druhá a třetí série byla již klasickou kriminálkou, ale stále to mělo slušnou úroveň, především díky skvělému Baconovi. Cliffhanger v závěrečném díle už je jen třešničkou na dortu (čtvrtá série totiž nemá dorazit). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pol série mi stačilo. Nebolo to zlé, ale ani nijak špičkové. Kľudne to mohlo skončiť aj šiestou epizódou a nikto by nič nemohol povedať. Chválim výber herečiek, najmä na Natalie Zea sa dajú oči nechať, Maggie Grace ale veľký priestor nedali. Bacon je zas presný opak, omen nomen, taká pokrútená slanina, keď ju hodíte na panvicu. Herecky to tu ale jednoznačne potiahol James Purefoy, ktorý keby hral sám, možno by ma ten seriál zaujal viac. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama