Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíše průměrný film se během celého představení rozjede do skvělé detektivky a zároveň romantického příběhu dvou protichůdných duší. Celkem povedený se mi zdál nápad udělat z něžného pohlaví policistku, která ze začátku je obyčejná žena. Pro ztvárnění obou postav byly vybrány legendy Francouzského filmu - můj oblíbenec Philippe Noiret a skvělá Annie Girardot. Právě tito dva herci povýšili tento film na pět hvězdiček. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie s velmi sympatickou ústřední dvojicí - profesorem Lemercierem, kliďasem a policejní inspektorkou Tanquerelleovou, cupitajícím živlem - chvíli baví a rozesmívá, chvíli napíná, chvíli vyšetřuje (např. přestupováním z jednoho auta do druhého) podivné vraždy karosářským šídlem a jak mrtvých přibývá, atmosféra příjemně houstne a finále se povedlo. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože už bylo Annie Girardot v době natáčení 47 let, v roli Lisy jí to ohromně slušelo. Antoin v jeden okamžik prohlásí, že on je jako voda a ona jako oheň, ale následující události ukáží, že Lisa není jen nějaký táboráček, ale spíš plamenomet. Víc krimi, než komedie, ale ve francouzském duchu, takže ležérní polohy střídají hrrrmomenty a stejně jako tempo honiček, se přelévají i emoce. Skvělé výkony herců, podtrhuje i geniálně ladící dabing jak Věry Galatíkové, tak Čestmíra Řandy, takže zážitek je to veskrze retropozitivní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)

Reklama

Reklama