Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zmateným profesorem řečtiny a ještě nikdy mne na křižovatce nesrazila žádná ze školních lásek. Já bych samozřejmě na Sorbonně vyučoval rád, protože bych chtěl také někdy zažít tak silné jiskření, které sršelo mezi profesorem Lemercierem a komisařkou Tanquerelleovou. Oproti tomu ta detektivka nestála za moc, ale naštěstí to nijak zvlášť nevadí, protože vraždy politiků vytvářely dostatek prostoru pro konverzační manévry mezi hlavními hrdiny. Bohužel se do filmu vloudila i řada pitomostí, z nichž největší je závěrečná uspávací honička, ale to neznamená, že bych se přitom nedokázal slušně pobavit. ()

Reklama

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Dvě naprosto odlišné postavy a de Brocův velice povedený mix detektivky, romantického dramatu a komedie. Výborná kamera i hudba a samozřejmě dvě Herecké osobnosti v nejlepších letech a nejlepší herecké formě vyústil ve velice povedený filmový zážitek, který diváka příjemně naladí a něžně pobaví, dojme i poučí. Těm dvěma hlavním postavám to tak děsně neladí až jim to vlastně ladí :-) Ani po letech film vůbec nezestárnul, což o volném pokračování už tak docela neplatí a (podle mne) i když nebylo vůbec špatné, kvalit "Kuřete" nedosáhlo, jak už to velice často při pokračováních bohužel bývá. ()

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Já nějak zaboha nemůžu té Girardotce přijít na chut'. Ne, že bych ji přímo nesnášela, ale zkrátka mě nebaví, připadá mi průměrná, to, co jinej dává najevo pouhým pohledem, ona řešila milionem gest, řečí těla. Připadá mi, že všude hraje "po italsku", což holt ráda nemám a vím, že nikdy mít ráda nebudu. Být hodná a současně "woe drsná kriminalistka"... Silně mi ten film připomněl "Leskotku", kterou nemůžu ani cítit :-D. Dobře, ono sbližování se hlavních hrdinů je milý a film jako celek vyloženě nenudí, ale stačilo mi vidět tento počin jednou, připadá mi velice přeceněnej... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)
  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama