Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (432)

peiton 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock túži byť opäť dôležitá vo svojej funkcii,tentokrát zvláštnej agentky FBI.Kto jej kedy doporučil,že sa na túto úlohu policajtky aj hodí??Nejako sa s týmto faktom nedokážem stotožniť.Gýčoidná americká zábava,ktorá má za úlohu zabaviť diváka za akúkoľvek cenu a bojím sa,že pobavila aj mňa až na minimálne jednu scénku,pri ktorej som vraštila čelo a ktorá tam rozhodne nemala čo hľadať...Je celosvetovo známe,že bacuľky dokážu spraviť lepšiu zábavu a postava Melissy mala väčšiu guráž,bola výrazne dominantnejšou od nedotklivej postavy Sarah,ktorú hrá hnedovlasá barbie Sandra.Jednoduchý scenár pozostávajúci z trefných a vtipných dialogov,lietajúcimi medzi postavami,ale i mnoha vulgárností (v rámci tejto doby a prostredia kde sa dej odohráva,beriem),ľahkou zápletkou a s očakávaným rozuzlením.Suma sumárum 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, jak Sandru Bullock, tak Melissu McCarthy považuju za jedny z nejotravnějších hereček současnosti, pár slušných komediálních záblesků to přesto mělo. Parní válec a inteligentní elegantní agentka – asi je jasné, jak to celé dopadne, podle mnohokrát omletých klišé spolu začnou spolupracovat, rozdíly se začnou stírat a dámy, co se nemusí, se najednou začnou potřebovat a mít rády. Scénář stojí a padá právě na totálním kontrastu těch dvou, podrobnosti nebudu rozepisovat, nicméně když zapomeneme na to, že tam není skoro nic původního nebo originálního, na ty tři dietní hvězdy se možná bavit budeme. Paul Feig měl s Ženami sobě a Špiónem tedy mnohem jistější ruku. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

nechutně vyžraná Melissa (nic proti prostorově výraznějším lidem, ale já vypadat takhle, tak si nestoupnu ani před zrcadlo, natož před kameru) a Sandra, na kterou se naopak pořád moc dobře dívá, vrší jednu trapnost na druhou a já se celou dobu jen nervózně vrtěl v sedačce kina při odpočítávání času do konce a kroucení hlavou nad tím, čemu se proboha celý sál směje.. jestli měly reakce diváků na testovací projekci CinemArtu v kině Atlas zhruba odpovídat vkusu českého publika, tak pak vlastně konečně začínám pořádně chápat fenomén Babovřesky.. jo, všehovšudy jsem se asi třikrát (možná dokonce pětkrát) lehce zasmál a pár scén nebylo vyloženě tristních, ale jako celek mi tahle rádoby akční komedie o dvou policajtkách příšerně lezla krkem.. ať už kvůli debilnímu vztahu mezi dvěma hlavními hrdinkami a jeho ještě debilnějšímu vývoji anebo kvůli celkové profláklosti děje a nulovému tempu celého filmu.. P.S.: chvíli jsem zvažoval 2*, ale nakonec volím přísnější variantu.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stejně otravné jako Cop Out. Po Bridesmaids jsem od Feiga čekal něco víc, než jen rutinní komedii zbytečně nafouknutou do dvou hodin. Proč si Sandra Bullock od Slečny drsňák vybírá pořád dokola jednu a tu samou roli a jen výjimečně to prokládá něčím zajímavějším jako je Gravity? Jakoby se bála opustit svojí comfort zone! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Rotten Tomatoes: 65% / IMDB: 6,8/10 / CSFD 58% (7.10.2013) ?! No ja neviem, ale tunajším divákom je asi lepšie servírovať Babovresky a Kameňáky. Síce nevravím, že Heat je zo série intelektuálnych komédii aké točí vynikajúci Woody Allen. To nie, Heat je sprostý, vulgárny, nemiestny film, ale ten námet seriózna-každý-predpis-dodržujúca-sexi-detektívka VERSUS nízka-drzá-obézna-detektívka-s-podrezaným-jazykom je využitý na maximum. Štandardne utlmená Sandra Bullock a trefná Melissa McCarthy (a to sa priznám, že až doteraz mi bola proti srsti) tvoria efektnú duo, ktoré si uťahuje zo všetkých policajných buddy filmov. Áno, vývoj postáv je jedno klišé; príbeh je tam len preto aby vôbec nejaký bol a nijako na ňom nezáleží; nemá to takmer žiadnu akciu, ale všetko zmienené nie je pre daný typ film vôbec podstatné. Chémia medzi ústrednými postavami totiž funguje na výbornú, trápne gagy sú obmedzené na minimum (prevažne scény počas alkoholického záťahu v bare), hlášky sú trefné, bolo to svižné, drzé a vtip sa nemíňal účinku. Čo iné od takého film chcieť? CELKOVO: 3,5* (ale zaokrúhlim smerom nahor, keď vidím to nízke hodnotenie na CSFD) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Ve scéně v nemocnici, kdy se Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kvůli zranění na noze plazí po zemi, nenechává na běloskvoucím linu žádné stopy od krve, i když má otevřenou ránu po zásahu nožem. (paphaja)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama