Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (238)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle tedy byla hodně zvláštní volovinka. Koukat na dva dědečky, kteří se na dvorku předhání, kdo z nich si uprdne hlasitěji je skutečně zážitek na celý život. Jejich úprdky přivolají velmi sympatického marťánka. Poté se dají věci celkem rychle do pohybu. Nic tak divného jsem dlouho neviděl. Film je plný tak dementních keců, že jsem se místy nedovedl nesmát. Kouzelný je i soundtrack. Se zavřením levého oka a přimhouřením pravého pálím 3*. Edit: S krátkým odstupem času spíše 2*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Blllllllllll, blllll bll bllllllllllllll. Bllll bllllllllllllllll blll blllllllllllllllllllllllll. Bllllllllllllll blllllllll blll bllllllllllll blll bl bllllllllll. Jak říkám, u Zelňačky jsem se dost nasmál a svým způsobem mě to chytlo a užíval jsem si jak Funèse, i když ho tentokrát daboval Lábus (není to ono), tak ufounka se svou ufounštinou. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Parodie na život a sen o dokonalém světě skrz zelí a sci-fi. Taky jste už ty syntezátorové sci-fi motivy slyšeli v „mimozemšťanech“ ? Možná nemastné neslané, možná na Funese hodně sentimentu a melancholie, nikdy jsem této zelňačce nepřišel na chuť. Společenskou kritiku zvládají Francouzi v jiných filmech lépe, i když připouštím, asi ne tak nevtíravě dojemně jako Louis. Produkce: Films A2 ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia mali naštudované surrealistické princípy konkrétnej iracionality, voľného prúdu asociácií a čistý psychický automatizmus bez akejkoľvek rozumovej kontroly a ohľadov morálnych či estetických. Alebo nie? Budem teda uvažovať triezvejšie. Film, v ktorom sa je, pije a prdí tak často ako v nijakom inom môže byť parafrázou na okrídlený termín carpe diem. Lenže nemám žiadne indície, že je tomu naozaj tak. V závere sa dá uvažovať o sociálno-kritickom tóne a pietnom rozjímaní nad pominuteľnosťou tradičného spôsobu života, indícií je na to dosť. Ale pre také vzletné idey je forma, ktorá bola zvolená, tak strašne hlúpa, až ma to znovu privádza k prvej vete. Vidieť Majstra v takej donebavolajúcej trápnosti je tak tristné... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama