Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mnohem lepší, než poslední film Samuraj, který mě nějak extra nenadchnul. Alain, tentokráte, jako prohnaný darebák, který je pro svůj osobní prospěch schopen udělat úplně cokoliv. To bych zase až tolik nečekal. V jeho případě, přece jen filmů, kde by hrál takto záporné role, těch jsem moc neviděl. Velmi povedené, i když ve srovnání s panem Ripleym, mi možná tenhle snímek vychází maličko hůř. Ale to je jen zcela nepodstatný detail. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Při sledování Talentovaného pana Ripleyho kdysi dávno jsem vůbec netušil, že je to pouze remake. Musím říct, že tato původní verze je opravdu vynikající - herecké výkony, atmosféra prosluněné Itálie i promyšlený děj. Jen bych řekl, že oproti remaku je zde pár drobných nelogičností a závěr je opravdu z kategorie "WTF". ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně roztahaný a tak až zvrat na lodi znamená "oživení". Konec je naopak chytrý a potěšil. Ovšem největší chybu spatřuji v postavě skutečného Philippa, který měl být surovcem, sprosťákem, hulvátem, násilníkem, prostě sviní. Pak by divák větší část příběhu fandil Tomovi a byl tak víc vtažen do filmu. Překvapila mě nicotnost role, kterou tu sehrála Romy Schneider, v podstatě se jen mihne na ulici jako Freddyho doprovod. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tom Ripley v podání Alaina Delona je docela jiný týpek, než jakého zahrál o mnoho let později Matt Damon ve snímku „Talentovaný pan Ripley“. TENHLE chlápek nemá sám se sebou žádný problém a od samého začátku naprosto přesně ví, co chce - psychologie jde trochu stranou, všechny postavy jsou jasně a zřetelně nalajnované a tomu odpovídá i tempo a styl vyprávění. Z příběhu navzdory plnému slunci dýchá ledový chlad - a jeho pointa je kouzelná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nevidel som remake Talentovaného pána Ripleyho s Mattom Damonom, takže porovnávanie nechám na iných. Zatiaľ si vystačím s Clémentovým originálom, v ktorom zažiaril začínajúci Alain Delon. A bol to práve on, ktorý vo filme strháva všetku pozornosť na seba, zatiaľ čo ostatní mu viac-menej iba sekundujú. Mrzelo ma to najmä u Marie Laforet, ktorá mi pripadala príliš strnulá a neprirodzená. Inak, film je aj po 50 rokoch pozerateľný, ale na tri hviezdičky ho u mňa vytiahol iba Delon, ktorý má napriek účinkovaniu v desiatkach filmov tých skutočne dobrých úloh tak na prsty dvoch rúk. Toto je jedna z nich. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • René Clement vtlačil v tomto diele domácemu filmu polar (špecifický druh policier, v ktorom sa rieši aj niečo viac ako zločin, a to záhada) prvýkrát amerikanizovanú podobu, po vzore amerických noirov. (Biopler)
  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama