Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas), a to je přesně to, co se mu líbí. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. A tak zatímco vyhlíží svůj velký realitní konec, tráví čas ve svém domě se čtyřmi byty. Svým sousedům se většinou vyhýbá, tedy pokud si tedy zrovna nestěžuje na hluk, který dělají jejich děti, nebo když jim nezabere celou příjezdovou cestu svým mercedesem. Dokonce i Leah (Diane Keaton), která Orena navzdory jeho nevrlosti vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Snese se s jediným člověkem, kterým je jeho stará přítelkyně a kolegyně Claire, a to jen proto, že se znají už celá desetiletí a hlavně proto, že dokáže být sarkastická a protivná stejně dobře jako on. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah, o jejíž existenci Oren neměl ani tušení. Když se Sarah doslova zjeví u jeho prahu, Oren neochotně souhlasí, že ji vezme dál. Bleskově ji ale přehodí na Leah, která nedokáže odmítnout Orenovo absurdní očekávání, že ona jednoduše zvládne všechno tak, aby on mohl dál pokračovat ve svém dosavadním životě bez jakékoli změny. Sára ale Orena a Leah postupně sblíží a umožní jim vidět i odvrácenou část toho druhého. Oren brzy zjistí, že Leah je víc než jen pár rukou navíc, které mu pomáhají se Sarah. A Leah pozná, že Orenův nepřístupný zevnějšek je jen slupka, která zakrývá lidskost snažící se prodrat ven. A tak se společně perou s vtipnými, radostnými, trapnými a někdy silnými chvílemi jejich nové reality. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (114)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ako môže niekto, kto napísal As Good as It Gets, vymyslieť...toto? A ako môže niekto, kto režíroval The Bucket List a When Harry Met Sally režírovať toto? A hlavne...ako sa na tento film dali nahovoriť také esá ako M. Douglas a Diane Keaton? Áno, boli už aj horšie filmy. Ale takéto sklamanie som nezažila už dlho. Douglas a Keaton zachraňovali čo sa dalo, a že toho veľa nebolo. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že dvojicu v hlavných úlohách v podaní Michaela Douglasa a Diane Keaton fakt nemusím. No skôr to bude tým, že celý ten príbeh bol neuveriteľne nudný, povedal by som, že až neznesiteľne nudný a k tomu všetkému ešte aj veľmi predvídateľný. Ach, rozmýšľam nad pozitívami, ale mám obrovský problém, lebo sa obávam, že tu žiadne neboli. A pritom sa tam núkalo viacero zaujímavých dejových línií, no to by sa musela kamera občas otočiť aj niekde inde ako na tú dôchodcovskú dvojku. Rob Reiner je naozaj skokan, pretože jeho Flipped bol krásny a charizmatický film, no fakt neviem čo chcel vlastne dokázať týmto... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prodal jsem domy starší, než jsi ty, a spousta z nich byla v mnohem horším stavu." Protivných dědků sršících sarkasmem nemám nikdy dost. Samozřejmě na filmovém plátně, protože jinak mne spíše baví srážet je autem. A Douglas si svého Orena střihl tak zábavně, že mi nevadil ani provařený děj, ani sexuální vztah mezi vrásčitými lidmi a přežil jsem i to unylé barové zpívání. Trefných hlášek byl totiž dostatek a mně rozhodně nevadí nechat se jednou za čas zasypat hromadou štěstí. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jó, to čeští důchodci, ti mají úplně jiné starosti.....Ono napravit starého morouse a ukázat mu co je to zas mít někoho rád, není dneska ve světě filmu nic extra. Celé toto představení je spíš taková pohádka pro hollywoodské šedesátníky, co chtěj chytit svoji poslední mízu.... A to mám podobné motivační kousky pro seniory docela rád. Jenže snímky s Nicholsonem (Než si pro nám přijde a Lepší pozdě nežli později) jsou prostě nedostižné.... S Douglasovi se mi dost líbil snímek Frajeři ve Vegas, který je podobného ražení. Tento snímek je však rána vedle a proto mě vůbec neoslnil. Působí dost nereálně, nezáživně a dialogy nejsou tak vtipné, jak bylo zamýšleno... Hlavním tahákem tak zůstavá samotný Michael v roli, která mu příliš nesedí... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být komedie, tak jsem se teda opravdu moc nepobavila. Nezachránilo to ani herecké obsazení. Navíc byl ten film dost zmatečný, hlavně ten začátek, Douglas prodává svůj dům, a pak najednou se ukáže, že bydlí někde jinde, asi s další miliardou lidí (to jsem nepochopila, jak se všichni naskládali do jednoho domu), a pak pochopitelně nechybí happyend. 2* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických státech Connecticut a Kalifornie a v anglickém hrabství Greater Manchester. (Terva)

Reklama

Reklama