Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem se tentokrát dostal přes první tři epizody, protože pak to stálo za to - zprvu nesympatický postavy jsem si oblíbil, zorientoval se, dočkal se pár silných finále a užil lokace L.A., hříšné městské aglomerace. Takže ve výsledku žádný fail, překvapil mě Kitsch a skvělý zbytek hlavních herců. Dobrá řada, slabší rozjezd. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozumiem, že séria č. 1 asi sadla mnohým viac, ale na druhej strane bola prvá a tak očakávania pokračovania boli späté najmä s týmto výnimočným zážitkom a všeobecne sa asi rátalo s podobnou atmosférou a podobným prípadom. Styčných bodov je tu viacero, avšak prípad je úplne iný a najmä sa odohráva v absolútne odlišnom prostredí. No a čo je aspoň pre mňa podstatné, to je tá všade prítomná depresia a zúfalstvo zo sveta, v ktorom postavy žijú a v ktorom žijeme aj my, možno ešte v horšom. Ako povedal Rust v prvej sérii, sme len ghetto, smetisko niekde na konci galaxie. Nie všetko sa doriešilo, nie všetko dopadlo tak, ako by sa dalo čakať a ako by sme chceli, o to je ale True detective nr. 2 silnejší. Za prvou sériou zaostáva iba minimálne. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale taky nic závratného. Klasická kriminálka, která se od necelého dvouhodinového filmu liší jen rozdělením na několik čátí a přidáním postav, které by se do filmu jinak nedostaly (celá dějová linka s cajtem na motorce např.). Vince jako mafián se srdcem docela příjemně překvapil, seriál samotný ale ani nepřekvapil ani nenadchnul, prostě tak nějak jen byl a celé dto dění mi bylo poměrně značně šumák. Oproti první sérii s Woodym a ujetým Metthewem a atmosférou byla druhá série dost slabota, kterou podtrhl poslední díl, kdy si Colin s Rachel v posteli hráli na Matthewa a jeho mimoňské filozoficko-psychedelické hlody (dost slabě nutno podotknout). Hodnocení S02: slabé *** ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla pro mě o malinko lepší a záživnější než ta první, ale hodnotím stejně. Když to srovnám mělo to své plusy a mínusy stejně jako ta první. Herecky je to opět dokonalé, téma jiné, co mě ale štve, že výsledek je opět stejný. Pozor přijde spoiler. Štve mě, že i u druhé série je do toho namočená policie, chápu, že tím chtějí tvůrci něco naznačit, ale opakovaný vtip není vtipem, a pro mě to platí i u příběhů se stejným rozzuzlením. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatimco prvni serie pro me byla zklamani, tak druha je naopak prijemne prekvapeni. Sice uz ten pripad neni tak temny, jak nazev serialu v prekladu napovida, ale charaktery/herci mi tady sedli mnohem vic, ma to skvele songy, vcetne excelentni uvodni znelky a obcasnych performanci v baru. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)
  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama