Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (859)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Místní odhalovači veškerého zla i zlého veškerenstva, všech konspiračních konspirací i nojeveltórdnungů dávno vědí, kdo stojí v pozadí. Je to světové Židovstvo, sjednocené v USA, představované pak svými výkonnými složkami, tedy FBI, CIA, Texas rangery a mariňáky. A je-li onomu zámořskému Satanu nejhůře, nasadí komplet, co má, v boji proti... kupříkladu hologramu. To se pak na scénu vyřítí omlácená dodávka, pár náklaďáků ze šedesátých, spolek nepřátel interfernetů, protitankový lauf, ulitý ještě za Eisenhowera, Frýmen ve výslužbě, minomet, zabavený před lety vietnamské mládeži a šest drsoňů s kalachy. No, s tím by nám obsadili přinejmenším polovinu Sudet. Než by jim místní Indiáni přes pauzičku na menáž odtahali vše kovové do výkupen. Docela pěkné scífko, rozpočet si zakulhal, romantiky přespříliš, logiky znatelně méně. Vhodné tedy i pro hezčí polovičky lidské prdele. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Předně upozorňuju, že tady si asi dost zaspoileruju. Šel jsem na Transcendence do kina a vůbec jsem nevěděl, co od něj mám čekat. Kritiky byly dost drsný. Jenže kdo kdy řekl, že já poslouchám kritiky, žejo. Do toho mně přijde, jako kdyby novináři pořádali nějaký hon na Johnny Deppa. Že prej jeho filmy už nejsou tak dobrý, že prej už jeho postavy nejsou tak zajímavý, a že prej je tenhle film šíleně překombinovanej...Já nevím, na co kritici koukají, ale podle mě odešli v prvních deseti minutách, protože kdyby viděli celý film, nikdy by tihle údajní fanoušci filmu nemohli takové kraviny tvrdit právě o Transcendence. Je teda pravda, že první půlhodina byla dost náročná, skoro jsem přemýšlel, že si v kině hodím dvaciáše, jenže jakmile se rozjela první debata o bohu, začalo to bejt docela zajímavý. Wally Pfister tady připravil naprosto perfektní filozofickou půdu krásně rozjetému thrilleru. Co kdyby někdo našel boha, co kdyby se ten bůh zhmotnil a měl podobu člověka a co kdyby se snažil vládnout? Snažil by se vládnout dobře a nebo špatně? Těžko říct, člověk by to stejně nepochopil. A jak sám film několikrát opakuje. Co člověk nepochopí, toho se bojí. A proto z toho v druhé půlce vzniká naprosto parádní sci-fi, čímž si mně režisér okamžitě získal. Závěr pak dopadl nejlépe jak mohl. Přemítal nad city, dobrem a zlem a mně se to hrozně líbilo. Líbila se mi hlavně ta scéna, kde se Johnny rozhoduje zdali své milované pomůže nebo ne. A záměrně nevysvětlím nic víc. To se prostě musí vidět a buď Vám ten závěr udělá vysloveně dobře...a nebo ne. A tím se podle mě odvíjí i celkové hodnocení tohoto filmu. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pro Kristovy rány, to jako vážně, pane Pfister? Jedno Stalo se nám nestačilo? Bitva o nejhorší film roku začíná a Transcendence rozhodně patří mezi favority na "vítěze". Takhle idiotská sci-fi s tak vážnou tváří tu už dlouho nebyla, a to na nás Hollywood v posledních letech zkoušel ledacos. Jak tedy vypadá to nejzlejší vysokorozpočtové dno? Inu, banda absolutně nezajímavých postav se dvě hodiny cachtá v totálně nesmyslném pokusu o jímavě hluboký, tragicky romantický a drtivě osudový snímek, jehož scénář musel někdo vypáčit z třicet let zamčeného šuplíku. Bohužel ale nenašel poklad, nýbrž spálení hodný štos pisatelské impotence, kterou snad museli rozpoznat i v cateringu. Znáte ten pocit, že byste sebelepší hollywoodský scénář rozstřelili třemi dobře mířenými otázkami? U Transcendence vymyslíte tři nové každých pět minut, což je prakticky to jediné, co drží vaši pozornost. Jinak jen valíte bulvy, co všechno Pfister a jeho parta prodávají s kamennou tváří, a zoufale přemítáte nad tím, jestli se Christopher Nolan někdy obtěžoval zeptat, čemu to vlastně propůjčil "výkonně producentskou" záštitu. Dal bych půl království za videozáznam jeho výrazu, až bude na Transcendence koukat. A ano... určitě by to byla zajímavější podívaná než prvotřídně stupidní debut jeho dvorního kameramana. (3/10) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Modelová situace: vrátíte se z rande a hodnotíte - měla dobré nápady, ale plácala pátý přes devátý a navíc vypadala tak nějak divně... Vyrazíte si s ní znova? Možná jo, možná ne, kdo ví. Vlastně jo, určitě jo, pokud se ovšem neukáže někdo lepší. No a v tom je právě zakopaný pes, on totiž nebude takový problém někoho lepšího potkat. (Invercargill, NZ) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lákavému obsadeniu som neodolal, hoci mi to trvalo. Hoci som nečakal žiadne mega umelecké dielo a dostal som iba pozerateľné sci-fi, nemôžem tvorcom uprieť snahu. Film možno podáva informácie zbytočne komplikovane, pretože vo svojej jednoduchosti ide len o ďalšiu variantu na príbeh o tom, ako sa ľuďom môžu vymknúť stroje spod kontroly. Zahrávanie si s postavou J. Deppa bolo dobrým ťahom , divák netuší či stojí na strane dobra či zla, ale inak ma film veľmi neprekvapil. Priemerné spracovanie s kvalitným hereckým obsadením, to tu mávame dosť často a začínam si na to zvykať. Deppova filmová partnerka R. Hall mi často pripomínala Scarlett Johansson. 60%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Lze vysledovat několik souvislostí se staršími rolemi dvou herců: Rebecca Hall (Evelyn Caster) nehraje vědkyni, která se s neblahými následky pokouší zlepšit svět, poprvé, podobnou roli si střihla už ve snímku Iron-Man 3 (2013), v němž Paul Bettany (Max Waters) daboval umělou inteligenci JARVISe. (MatyM)

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama