Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (409)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak sa slovenský film pobral správnym smerom, čomu úprimne verím, tak toto je priekopnícky film. Brutálna satira z reklamného prostredia, kde sú obyčajní ľudia manipulovaní reklamnými mágmi, ktorí sú schopní urobiť prezidenta z hocikoho, pochopiteľne motivovaní veľkými peniazmi z hlúpej stávky. Myšlienka odpozeraná ako zo zlého sna, kde je všetko možné. Záverečné tlačenie na pílu ako výraz najvačšej absúrdnosti dotvára pokrivené charaktery a len som čakal na totálne vyvrcholenie. To všetkých priviedlo na myšlienky, o ktorých nikto nehovorí, ale všetci vedia, že to tak je... Herecké obsadenie je perfektné, Marek Majeský sa ako majiteľ reklamnej agentúry rozohral do výborného výkonu a jeho postava Lamberta je prirodzene odporná, slizká a samoľúba. Po technickej stránke je snímok debutanta Jonáša Karáska absolútne dokonalý, scenár, hudba, strih, kamera a réžia tvoria kompaktný celok, ktorý može konkurovať aj zahraničným silnejším produkciám. K tomuto filmu sa určite vždy rád vrátim, lebo je to učebnicový príklad ako skĺbiť dobrú myšlienku s filmárskym talentom. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nový slovenský film, ktorý ma na počudovanie potešil. Karásek sa ako keby vykašľal na filmy z časoch dávno minulých a už úplne zanevrel na sociálne drámy. Vytvoril obrazovo pútavú paródiu na ten veľký reklamný systém, ovládajúci naše životy, rozhodnutia a spôsob zmýšľania. Výsledok je možno v konečnom dôsledku mierne rozpačitý, ale aj napriek tomu prevládajú skôr pozitívne pocity. V prvom rade je to obraz, tradične dobrá hudba Matúša Širokého - ten človek by mal začať vydávať svoje vlastné soundtracky a dejová línia z dvojicou odposlúcháčov. Civilná, vtipná a po mnohých stránkach pamätná. Druhá dejová línia sledujúca všetko to zákulisie, je príliš klipová, príliš umelá a príliš hraná na efekt - čo hraničí dakedy zo sebaparódiou ľudských hodnôt. Je mi úplne jasné, že to bolo zámerom tvorcov, pretože by pre mňa bolo nepredstaviteľné, že by vedľa seba fungovali dve línie - pôsobiace ako od dvoch rozdielnych režisérov. Problém je, že sú natoľko rozdielne,že keď ich postavíte k sebe, tak tam kde by sa mali dopĺňať sa skôr žánrovo rozchádzajú. Jedna je v mnohých hereckých rovinách nefunkčná a tá druhá je zase príliš ľudská a uveriteľná. Keď ale obhliadneme tento fakt a tiež to, že film má tendenciu hovoriť o mnohých aspektoch ľudského života na malej ploche, čo sa mu dakedy vypomstí v podobe nefunkčného vtipu(jazda autom a nadávanie pomalým vodičom), jedná sa rozhodne o film a režiséra, ktorého ďalšiu tvorbu sa oplatí sledovať. Rozhodne ďalšia z pozitívnych filmových udalostí. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Výborné z řemeslného hlediska (kamera, střih, využití hudby, vizuální zámlky), podstatně horší na rovině realizace scénáře, dramaturgie a herců. Silný a nosný motiv politické kampaně s přesahy do minulosti (klipovitý sestřih přípravy a realizace kampaně je nejlepší částí filmu, bohužel však dohromady zabírá jenom asi 15 minut) rozmělňuje dvojice rádoby vtipných a satirických techniků komentujících kampaň, Lambertův život a politickou a společenskou situaci Slovenska. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kandidát nie je žiadnou hĺbkovou sondou do zákulisia špinavých hier, naopak sa na všetko zameriava viac menej dosť povrchne, ale zároveň mimoriadne štýlovo a zábavne. Vzhľadom na to, že sa jedná o československú produkciu, som priamo nadšený. Niečo tak citeľne energické, novodobé a svieže som od našich krajín veru nečakal. Majeský ala Lambert sa predviedol v najlepšom možnom svetle, jeho postava ma ohúrila jak sa len dá, humorné "buchto-žemlo" debaty rozosmiali nejedného diváka (mňa nevynímajúc) a celkovo zostal po zhliadnutí na duši veľmi príjemný pocit z kvalitného filmového zážitku. Karásek a spol, len tak ďalej! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko víc a ne jen samé rádoby hlášky slovenského herce,který i když nechápu proč byl předabován Martinem Stránským.Film o tom jak fungují reklamní agentury a jak s někoho nevýrazného udělají pro ovce jejich vůdce.Nejlepší na filmu byl pro mě nejspíše Michal Dlouhý.Takže celkově 50 % a tři hvězdy. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • V scéne, kedy Adama Lamberta (Marek Majeský) navštívi v jeho kancelárii biskup, je najprv fľaša vodky takmer prázdna a notebook na stole sklopený. V ďalšej scéne je už ale fľaša poloprázdna a aj notebook na stole je otvorený. (diffside)
  • Snímka sa premietala v 35 krajinách sveta, vrátane USA, Kanady, Austrálie, Japonska, niekoľkých prehliadok a festivalov vo Francúzsku, Vietname či Srbsku. V tomto drží v ére samostatnosti Slovenska primát. O zakúpenie práv na adaptáciu diela bol dokonca veľký záujem z Nemecka a Chorvátska. (Biopler)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama