Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Par chluchých míst, ale jinak bránice dostala pořádně zabrat. Nevím proč to vysílali na ČT2 tak pozdě, protože muj nezřízený řechot musel probudit všechny v okolí sedmi bloků. Cela hodina a pul utekla strašně rychle. Takhle jsem se dlouho nezasmál, ale jak se říká všeho dobrého pomálu. Nejde o to jestli se vám líbí suchý, černý, buranský nebo pruhovaný humor, duležite je abyste vubec nějaký měli v tom případě si to užijete dosytosti. Pokud ho nemáte tak je mi vás líto. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, viděl jsem prvně něco od Pythonů a netušil, co čekat. A ze začátku jsem na to koukal a říkal si co to sakra je? Postpuně však první fórky rozleptávaly moji nedůvěry, začal jsem se smát a už jsem nepřestal. U závěrečného závodu hňupů sem se válel po zemi (nekecám, spadl jsem smíchy ze židle :-)) Ten film je prostě božííí, to se nedá říct jinak, je to opravdu "úplně něco jiného" EDIT 2023: I když je mi o 14 let víc a život už není taková zábava, jak když mi bylo 27, tohle je pořád perfektní. Animované scénky, předěly do kterých mluví policajt, diváci i Bůh, TV pořady, reklamy, scénky bez pointy i se smrtící pointou, absurdní, dementní, brutální i dneska nekorektní humor. Jak se ubránit banánu, myši či TV pořad vydírání :D Tohle je opravdu něco úplně jiného, než ty utahanosti co se na přelomu 60-70. let vydávaly za komedie, 5* zcela zasloužených. ()

Reklama

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá od všeobecného špatného hodnocení ochránit jednoduchým vysvětlením - jde totiž o film pro masochisty. Je to film pro ty, co se ženou za režijními sestřihy filmů, pro ty, co musí mít všechny možné extras i doplňky, aby měli z filmu plnohodnotný dojem. Nepřináší totiž nic nového - jen autorskou selekci scén, které jsou dle jejich vlastního názoru nejpodařenější. Nejsou ale pouze vystříhány z létajícího cirkusu, jsou přehrány znovu, s o něco lepší scénografií, rozpočtem nebo i, v pravém duchu monty pythonů - s jiným ovocem. Proto kdo má doopravdy rád létající cirkus, nezatratí tento film, ale bude ho brát tak, jak by ho brát měl - jako třešničku na delikátním dortu. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Po dost podprůměrném Svatém grálu a příšerném Životě Briana mi tahle surrealisticky spojená série sketchů, parodující všechno možné od televizních reality show po sport jako takový, trošku zlepšila můj názor na pythonovskou tvorbu. Některé scénky byly perfektní (to s vybuchujícími sousedy, Lumberjack Song, The Funniest Joke, Blackmail, maďarská konverzační příručka), některé docela trapné (manželská poradna, Hell's Grannies, Dead Parrot, expedice na Kilimandžára, všechny spojovací čmáranice) a nic mezi tím. Celkově vzato se mi to docela líbilo a je to docela vtipné, ale úroveň vtipů je dost nevyvážená a ty kresbičky mezi tím mně vážně štvaly. Těžiště pajtnovské tvorby, totiž skeče, je rozhodně lepší než to, co se z ní pak vyvinulo (tj. filmy), přestože ani u skečů bych asi neměl nervy na sledování celého Létajícího cirkusu. Každopádně z Británie asi budu dávat přednost čemukoliv jinému před Monty Pythony. Prostě Pythoni mně těsně minuli. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co mi přišlo vtipné tehdy, mi přijde vtipné i teď, většinou mám ale spíš pocit, že nový kabát těm starým dobrým skečům nepřinesl nic ještě víc dobrého navíc. Nejhorší mi přijde to, že si uvědomili, že nejsou v televizi, ale na plátně, a dál se chovali trošku jako v televizi a trošku jako naplátně. Jako je v Cirkusu výsměch televizním praktikám dokonalý, tak zde se žádný výsměch popkornovému publiku nekoná. Pouze si někdo za kamerou uvědomil, že může sem tam ukázat něco, co jsme ještě neviděli, třeba obličej herce zblízka. Jenže...! Neustálé close-upy na tváře a změny úhlu kamery mě chvílemi až rozčilovaly - ano, jsem rigidní a skeče musí být taky, přes to nejede vlak! Navíc se mi povaha Terryho animací taky zdála nějaká jiná, s tím, že to starší se mi líbilo víc. Jenže když se díváte na něco jako gang starých dam - no nechechtejte se tomu!? MAKE TEA NOT LOVE (mír s váma) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama