Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Největším kouzlem tohoto filmu je zasněžená Praha a největší pravdou, že pouštění kapra z chlorované vody ve vaně do studené Vltavy je nesmysl (tvůrci tohoto filmu rozhodně nemohou napsat do titulků, že nebylo ublíženo žádnému zvířeti). Film se snaží o jistou romantiku, ale náměty na příběhy a minipříběhy jsou kostrbaté a vyznívají naprázdno. Výsledkem je pohledná nuda v mezinárodním podání. Doufám alespoň, že si mexičané užili romantickou bílou Prahu a že i pan Abrhám mohl v rámci natáčení těch několika minut filmu navštívit Mexiko. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Netuším co mě zvrtlo aby si tento skvost sjel... Nemá to patu ani hlavu, nemá to náladu, nemá to důvod proč se na to byť jen očkem dívat. Je to krutý, smutný, sešla se v tom hromada prima herců, mělo by to být takový fajn rozloučení, ale někdo, asi režie, nebo už snad scénář... to krutopřísně... posral. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Starej chlap (Josef Abrhám) přijede z Mexika se svojí mladší manželkou a dcerou do Čech. Účelem má být, aby dcera díky lázním otěhotněla. Jenže skutečným důvodem cesty je, aby se po letech sešel se svojí starou láskou (Libuše Šafránková). Na oko se to tváří jako česko-mexický pokus o LÁSKU NEBESKOU, ale ve skutečnosti je to pouze komerční nudná sračka, která by si mohla podat ruku s latinskými telenovelami. Pointu to nemá, scénář je hrozný, příběh nudný. Celé to alespoň zachraňuje pěkná kamera s nádhernými záběry na pražské památky a vcelku příjemná vánoční atmosféra. [2843. hodnocení, 168. komentář, 42%] ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič. Španělé v Praze. Pražské Jezulátko. Odložené děťátko. Lásky dávné i současné. A naděje v cosi zázračného. Scénář šustí přemírou nevkusu a těžkopádné tempo, nesené na vlně všeobjímající adventní atmosféry na pozadí zasněžené (!) stověžaté matičky, nedokáží ubrzdit ani herecké veličiny v čele s Abrhámem, Šafránkovou a Postráneckým. Zhola zbytečný "složenkový" film, který lze se stoprocentní jistotou vynechat. ()

Marrdaa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak sem si při tom Českým balastu co mi teď Netflix sype řekl, že si alespoň navodím Vánoční náladičku. Takže jsem jako podmaz k píglování pustil film s příznačným svátečním názvem a musím říct, že sem hned po 5ti minutách začal litovat. Netuším koho to napadlo, ale spojit Mexickou delegaci s babyboxem, zabíjením kapra a reklamou na Kaufland chtělo asi značnou dávku opiátů. Nechápejte mě špatně, Vánoce a všechno okolo nich miluju, ale než abych tohle pustil svým dětem o svátcích, tak to si ho radši ustřihnu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Mexické herečky samozřejmě neuměly česky, představitelka Josého dcery Penélope (Aislinn Derbez) se ale naučila vše nazpaměť. (jenik71)
  • S mexickým koproducentem Edherem Camposem se tvůrci filmu seznámili na karlovarském festivalu. (M.B)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama