Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrzuje, že zvučná jména nazajistí dobrý film, ba naopak, film je od začátku nuda a pokud se v půlce filmu domníváte, že se to rozjede, tak nerozjede. Sám ani nevím, proč nedám odpad, jedna hvězda snad za ty jména, jinak opravdu nevím...tento odpad české kinematografie si TV NOVA dovolí vysílat na štědrý večer...je to Nova, není se čemu divit, jen se udivuji nad tím, proč je stále jedničkou mezi televizemi. Pokud čtete tyto řádky, doporučuji zadat do vyhledávače jméno jiného filmu. ()

Hrabovo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme si užili typicky české zábavy - živí kapři vylovení na podzim a prodávaní před Vánocemi se mrskali po dlažebních kostkách jedna radost, plavali v chlorované vodě ve vaně, kde jim vodu vířily dětské nožky, aby nakonec zdechli v chladné Vltavě, kam byli "milosrdně" vypuštěni. To Mexikánci koukali! Už i ty slepičky mají alespoň příslib do budoucna, že je dál nebudeme týrat v klecích, ryby nic! Jo a Penelope byla nějaká opožděná, když se od tatínka naučila česká slovíčka, ale nikoliv přízvuk! ()

Reklama

Marrdaa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak sem si při tom Českým balastu co mi teď Netflix sype řekl, že si alespoň navodím Vánoční náladičku. Takže jsem jako podmaz k píglování pustil film s příznačným svátečním názvem a musím říct, že sem hned po 5ti minutách začal litovat. Netuším koho to napadlo, ale spojit Mexickou delegaci s babyboxem, zabíjením kapra a reklamou na Kaufland chtělo asi značnou dávku opiátů. Nechápejte mě špatně, Vánoce a všechno okolo nich miluju, ale než abych tohle pustil svým dětem o svátcích, tak to si ho radši ustřihnu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje to nízké hodnocení. Ten film se mi jako žádná tragédie nezdál. I když název zní víc než vánočně, tak na mě žádnou vánoční atmosférou nedýchl. Což je na jednu stranu škoda, ale na druhou ten film prostě o vánocích nebyl, jen byl zasazen do adventní doby. Jsem ráda, že pan Abrhám a paní Šafránková dostali pěknou roli, mám pocit, že v dnešní době se na starší herce zapomíná a když už si na ně tvůrci vzpomenou, tak je mi za ně v těch rolích smutno, jak jsou pitomé v pitomých filmech a zkrátka si nemyslím, že tohle by byl ten případ. Co mě na filmu mírně iritovalo byla postava Dolores, která byla v mých očích tak nějak pitomá, ale to neznamená, že nebyla uvěřitelná. Taky konec trochu pokulhává... ne proto, že byl hrozně průhlednej, ale SPOILER!! těma penězma mi to prostě přišlo, jako kdyby si koupila nejen dítě, ale i gigola ;) // Dojemný byl příběh matky s dítětem - nikdy bych neřekla, že se zařadím do řady těch, který po narození dítěte všechno ohledně dětí tak dojímá a když pan vrátný tomu drobečkovi šeptal, že ho do nemocnice prostě nedá, tak se mi úplně svíralo srdce :-)) - ale byla to spíš taková vata na výplň času. Co mě ještě mile překvapilo ta malá holčička - Emily Hrabáková. Ne, že by byla talent jako Tomáš Holý :D ale fakt mě příjemně překvapila její přirozenost před kamerou, což se poslední dobou u dětských rolí vůbec nevidí (k porovnání tu máme hned jejího brášku). No... sumasumárum to podle mě za podívání stojí... je to pohodový, oddechový (i když z toho mohli udělat pěkný drama a díky bohu neudělali) a ještě poznámka na závěr - někdo to tu nazýval jako pokus o Lásku nebeskou po česku... tak to je fakt mimo a lidi by měli vážně přestat srovnávat s tím filmem cokoliv jen proto, že je ve filmu víc postav a příběhů, co se dotýkají. "Hauk." (naštěstí, protože mám dnes pocit, že mi ty myšlenky vůbec nejdou do klávesnice nějak rozumně naťukat) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

S ohledem na celkové hodnocení jsem se trošku toho filmu bál, ale když kvůli ničemu jinému, tak aspoň kvůli Šafránkové s Abrahámem jsem jej chtěl vidět. A nakonec jsem byl docela mile překvapený. Tedy ta hlavní dějová linka kolem návštěvy emigranta Joseho a jeho rodinky v Praze trošku pokulhává. Diskutabilní je třeba uvěřitelnost legendy o záměně pražského Jezulátka. Naopak bych ocenil určitou autenticitu filmu postavenou především na tom, že jednotlivé postavy spolu komunikují ve filmu vždy tím jazykem, který nejlépe odpovídá dané situaci. (tj. dočkáme se třeba komunikace J. Abrháma ve španělštině či roztomilým pokusům jeho dcery o češtinu). Díky tomu přitom vznikají někdy i vtipné momenty, resp. roztomilé trapasy (např. když se snaží Jose před svou ženou Doleres předstírat, že se nezná s Květou a začne ji vykat, i když Dolores zjevně neumí česky). Co mě každopádně zaujalo je vedlejší příběhová linka filmu spojena s rodinkou Igora Chmely. Ostatně je to právě hláška jeho malé dcery "A přijde letos Ježíšek," které vděčí film za název. Při těchto scénách má film docela příjemnou vánoční atmosféru, byť ji podbarvují koledy v nikoliv českém ale spíše mezinárodním hábitu. To lze ale asi vzhledem k mexické koprodukci pochopit. Ve svém žánru vánočního rodinného filmu tak jde celkově o stravitelný počin. I když vytěžit se z toho dalo určitě mnohem více. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • S mexickým koproducentem Edherem Camposem se tvůrci filmu seznámili na karlovarském festivalu. (M.B)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama