Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Diskuze

ditest

ditest (hodnocení, recenze)

Ve svém deníčku, který naleznete tak, že kliknete na moji přezdívku u příspěvku,  jsem pro pořádek umístil kopii obrazovky, kterou jsem pořídil na počítači s jinou IP adresou, než je ten, ze kterého komunikuji jako Oto s portálem Total Film. 

Uživatel ditest smazal svůj příspěvek.

ditest

ditest (hodnocení, recenze)

Že by i portál totalfilm.cz měl pro jednotlivé diskutéry různá pravidla. Pak se ale nejedná o diskusi ... Níže uvedenou polemiku najdete na:    http://www.totalfilm.cz/2013/12/prijde-letos-jezisek-recenze/

Martina Válková napsal:
11.12.2013 v 20:40
Pan Oto je asi ze štábu:)
Odpovědět

Oto napsal:
Komentář čeká na schválení.
12.12.2013 v 12:15
Tak to vím úplně přesně. Ze štábu nejsem a ani se scénářem, produkcí a jinou možnou realizací nejsem ani minimálně spojen.
Má profese je dosti blízká profesi, kterou se živí ve filmu Let nasávající kapitán dopravního letadla. Aby nedošlo k nedorozumění, v práci zásadně nepiji alkohol.
Viděl jsem film a pak jsem si přečetl recenze. Nikdo nenutí recenzenta, aby popisoval děj filmu. Pokud se k tomu rozhodne, pak je li na plátně čtverec a recenzent má pocit, že je pro jeho recenzi tak důležitý, že ho musí čtenáři popsat, pak z popisu čtverce recenzentem nesmí čtenář nabýt dojmu, že recenzent popisuje trojúhelník ...
Protože popis děje, který se odehrává ve filmu: „Přijde letos Ježíšek", je v řadě recenzí, hodnotiteli prezentován dosti zkresleně. Shodou okolností jsou recenze těchto hodnotitelů prezentovány například na portálu csfd.cz. a nejen na něm. Většinou jsou prezentovány recenze kritiků, které nemají vyšší hodnocení než 30%. Tento můj názor ještě podpořilo sdělení, jehož autorem je totalfilm:
"A také zde máme další recenze od kolegů, kteří podle vás zřejmě objektivní nebudou:
Mirka Spáčilová (15%) idnes.cz Odkaz
František Fuka (30%) Odkaz
Věra Míšková (20%) novinky.cz Odkaz
Vratislav Šálek (30%) filmserver.cz Odkaz
Návštěvník těchto portálů nabývá dojmu, že se hodnotitelé náramně shodují ve svých názorech, což je patrné i z příspěvků do diskuze a nebo z jejich komentářů.
Proč na těchto servrech nejsou prezentovány recenze, které hodnotí film 50%, ale i 73%?
V článku:" Tržby v českých kinech: Nejvíce táhly filmy s vánoční tematikou a pokračování úspěšných blockbusterů", http://www.kinobox.cz/clanek/8492-trzby-v-ceskych-kinech-nejvice-tahly-filmy-s-vanocni-tematikou-a-pokracovani-uspesnych-blockbusteru , naleznete tuto úvahu – „Ani masivní nasazení do 95 (!) kin příliš nepomohlo tuzemské novince Přijde letos Ježíšek? (2013). Obsazení je tradiční: Josef Abrhám, Libuše Šafránková a další. Ale ani to zájmu příliš nepomohlo. Na film o premiérovém víkendu přišlo21.211 diváků, kteří v pokladnách nechali necelé 2 miliony korun. Že by diváci tentokrát dali na (ne)doporučení recenzentů?
Co brání například portálu csfd.cz, aby na stránku: „Externí recenze", dal odkazy na celé spektrum recenzí, které hodnotitelé k danému filmu publikovali v elektronické podobě?
Zde si musíme položit ještě jednu otázku: „Jak objektivní je i hodnocení uživatelů?" Běžný návštěvník tohoto portálu se nedozví, že je mezi hodnotiteli portálem prováděna selekce, do hodnocení daného filmu jsou brána jen hodnocení uživatelů, kteří ohodnotili 200 filmů ...
Ve výše uvedené reakci total filmu je zmíněna paní Miroslava Spáčilová. V diskusi na:http://www.csfd.cz/film/330302-prijde-letos-jezisek/diskuze/ , se můžete seznámit s tím, jak paní Miroslava Spáčilová vnímá objektivní realitu. Příspěvek do diskuse vložil ditest. Zde mohu potvrdit, že ani ditest není nijak propojen se štábem se scénáristy, s produkcí a jinou možnou realizací filmu –„Přijde letos Ježíšek?"
Odpovědět

Barbora napsal:
12.12.2013 v 14:02
A Vy jste asi jedna z těch kritiků. Proč jsou výše uvedené jen recenze, ne příliš lichotivé? Film jsem viděla, je milý a telenovelu bych v tom opravdu neviděla.
Odpovědět

Uživatel ditest smazal svůj příspěvek.

ditest

ditest (hodnocení, recenze)

Že nic není jednoznačné, tak jak by se to mohlo zdát po přečtení většiny recenzí na stránce „Externí recenze" filmu „Přijde letos Ježíšek?, se můžeme přesvědčit i v recenzi Lukáše Řezníka, kterou naleznete na adrese: http://filmafoto.eu/2013/prijde-letos-jezisek/
PS. Aby jste byli plnohodnotnými uživateli tohoto portálu, tak musíte ohodnotit 200 filmů, jinak se Vaše hodnocení nezobrazí v tabulce „Hodnocení uživatelů" a tím pádem není Vaše hodnocení bráno v potaz v celkovém hodnocení daného filmu, který hodnotíte.

ditest

ditest (hodnocení, recenze)

Po přečtení kritiky paní Spáčilové na film: „Přijde letos Ježíšek?", jsem si položil otázku, co je pro paní Spáčilovou reálný děj.
V recenzi filmu: „Let s Washingtonem mohl být strhující. Zůstal jen solidním", paní Spáčilová mimo jiné uvádí:
„Stejný manévr, jímž hrdina Letu zabrání daleko hrozivější katastrofě, opravdu zkusil stroj Alaska Airlines; laicky řečeno, piloti obrátili padající letoun vzhůru nohama.
Jenže zbytek už si filmaři vymysleli, včetně ... Nicméně nástup mu zařídili náramný: ráno v kocovině ještě před letem za bouře dorovnává "hladinku"; přitom je stále nad věcí i při věci, vtipný a vyrovnaný, ač mladší pilot vedle něj už panikaří. Profesionál, kterého nic nerozhází, šíří řemeslnou spolehlivost ..."
Hodnocení filmu od paní Spáčilové je 65%
Zdroj: http://kultura.idnes.cz/recenze-filmu-let-s-denzelem-washingtonem-fie-/filmvideo.aspx?c=A130220_111834_filmvideo_jaz
V kritice filmu: „Příjde letos Ježíšek?", paní Spáčilové mimo jiné vadí:
„Příběh postrádá logiku, vrší náhodu na náhodu, aby osudy propojil, klopýtá mezi nesmysly v prostoru i v čase a předstírá hluboké tajemství rodu ještě hodinu poté, co už celý sál ví, kdo je čí (nic netušící) otec, syn, dcera.
Hodnocení filmu od paní Spáčilové je 15%
Zdroj:http://kultura.idnes.cz/recenze-prijde-letos-jezisek-diw-/filmvideo.aspx?c=A131204_122814_filmvideo_ts
Co je realita a co je smyšlenka?
Let 261 společnosti Alaska Airlines skonči 31.1.2000 leteckou katastrofou, kterou podle vyšetřovatelů zapříčinila technická závada, která je důsledkem nedodržení pravidel a postupů při údržbě letounu. Přetržené lanko v systému horizontálního řízení letounu způsobilo strmé klesání letounu, při kterém letoun ztratil během cca 80 sekund cca 9200 m výšky, než se pilotům podařilo klesání zastavit. Po cca 10 minutách dojde k dalšímu strmému klesání, při kterém se letoun obrátí na záda. Vzhledem k tomu, že je výškovka v konfiguraci pro strmé klesání dojde na krátkou dobu k vyrovnávání letu, než se díky závadě znovu začne měnit její konfigurace. Letoun v poloze na zádech naráží přídí do hladiny moře. Vzhledem k tomu, že není zveřejněna komunikace pilotů v kokpitu, nemůžeme tvrdit, že to byli oni, kdo vědomě přivedli letoun do polohy na zádech. Vše ukazuje ne to, že do této polohy se letoun dostal ve fázi neřiditelného pádu, kdy piloti plně ztratili kontrolu nad letounem.
Proč paní Spáčilová tvrdí, že stejný manévr, jak hrdina Letu, provedli s největší pravděpodobností 31.1.2000 piloti letu Alaska 261?
Paradoxem je, že to co se zdá paní Spáčilové nereálné má velmi reálný základ.
Na portálu iDNES.cz/Zprávy nalezneme článek, publikovaný 5.2.2009: „Pasažéři Aeroflotu se vzbouřili, s boeingem chtěl letět opilý pilot". To není jediný případ, kdy opilý pilot nejen chtěl řídit letadlo, ale letadlo opravdu řídil a to i dopravní, stejné kategorie, jako je to, které ve filmu Let řídí Denzel Washington.
Pilot, který řídí jakýkoliv letoun v kocovině a ještě k tomu za berany dále nasává, není profesionál!
A mohl bych pokračovat dál.
Je opravdu to, co vidí paní Spáčilová jako nereálné opravdu nereálné?

Uživatel ditest smazal svůj příspěvek.

Uživatel ditest smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Na kinema.sk som si prečítala polemiku, ktorú tu do diskuzie umiestnil Oto. Uvádza v nej odkazy na kritiky na Slovensku i v Českej republike a polemizuje s nimi. Recenzia Michala Korca a polemika Oty ma zaujali natoľko, že som dnes navštívila kino v nákupnom centre Aupark.
Ztotožňujem sa s recenziou Michala Korca i s polemikou pána Oty, ktorý nevyjadril svoj názor len v diskuzii pod recenziou k filmu Dočkáme sa Ježíška? na kinema.sk -   http://www.kinema.sk/recenzia/36620/dockame-sa-jeziska-prijde-letos-jezisek.htm#diskusia    , ale narazila som na jeho polemiku s kritikom, ktorý napsal kritiku na tento film pre totalfilm.cz, nájdete ju na      http://www.totalfilm.cz/2013/12/prijde-letos-jezisek-recenze/.
Kritika Michala Korca a príspevok od pana Oty ma motivovali k návšteve filmu Dočkáme sa Ježíška?. Neľutujem toho, film se mi velmi páčil. Skvelý film, skvelí herci, skvelá hudba.... Doporučujem si ho pozrieť , krásná vianočná romancia.
Môže kritik odradiť svojich čitateľov od návštěvy filmu? Myslím, že určitú časť áno.

Hamin

Hamin (hodnocení, recenze)

V Lucerně byla velká premiéra i s Abrahámem a Šafránkovou, všechno vypadalo zajímavě, až na ten film! Sice jsme byli dopředu upozorněni, že to je dílko Novy a že tam uvidíme tuny reklam od nejrůznějších partnerů, ale čeho je moc, toho je příliš! Děj je zhruba jak v díle 318 nekonečného Nováckého seriálu, který ale trvá skoro dvě hodiny. Komedie kde se člověk pořádně zasměje jednou (!), kde záběry jsou dost narychlo a skoropovedený záběr je taky záběr. Nekonečné zpívání Vánočních koled a modliteb (v pauzách hraje klasická Novácká podmanivá hudba). A padající hvězda nad Kauflandem tomu dá korunu. Dávám 15% - 10% za Abraháma a 5% za nachos a šampaňský co rodávali.

Sdoom

Sdoom (hodnocení, recenze)

Proč to nejde hodnotit??? Dneska byla novinářská projekce, tak už by to asi jít mělo, ne..?

Uživatel zuzuskrembl smazal svůj příspěvek.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

To bude asi jen podobnost - nikoli ale náhodná. Ty dvě melodie jsou jaksi vánočně tradiční. 

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama