Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 107)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $160,891,007 ║ Tržby Celosvetovo $774,153,007▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,420,704║ Tržby za predaj DVD v USA $8,907,256║ Casino Royale ostalo nezdolané, veľké očakávania a aj potenciál boli ale nie úplne naplnené.  Úvod bol priam delikátny, malo to poriadnu razanciu, šľapalo to priam profesorsky dokonale, akčné scény sa prelínali s týmy dramatickými vo výborných grádoch. Dokonca Fukunaga tam vnášal aj moment nejakých tých šokových terapií, keď nás dokázal pár krát dobre vylakať. Do toho výborná kamera, vizuálne stránka lahodila a hudobný Bondovskí motív nehovoriac. Len škoda že postupne tempo nasadenia zvolnovalo a miestami to prišlo nechcene zdĺhavé. Niektoré postavy tam boli mierne nevýrazné. Pokiaľ išlo o akciu tam to prevažne šľape na plné obrátky a nie je tam moc čo vytknúť. Aj agentka Paloma s troj týždňovým výcvikom bodovala a človek by si jej tam prial len viac, viac, to bola priam šmákota sledovať. Jednoznačne to chce u mňa ešte jednu projekciu a potom budem mať ešte viac ucelenejší názor. /videl v kine: 80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zamilované kecy k Bondovi moc nesedí, jinak ale spokojenost. Hned ten začátek s malou holčičkou je silnej. Záporák je správně divnej, ale moc prostoru nemá. Zato jeho základna je naprosto učebnicová. Samozřejmostí jsou krásné lokace (potěšila mě Jamajka), dobrá akce (úvod v Itálii je ale asi nejlepší) a jako bonus úžasná Ana De Armas, která i na minimu prostoru musela okouzlit každého diváka. Mno a samostatná kapitola je ten konec. Tam se kluci scénáristé podle mě unáhlili. Ukáže až čas. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné loučení. Craiga to celé očividně baví mnohem víc než Spectre a Cary Joji Fukunaga se ukázal být pro režii ideální. Není čas zemřít má skvělý úvod a výtečný konec a to mezi tím sice trošku dře, ale ne tak, aby to bolelo. Fukunaga má smůlu, že dostal za úkol dovyprávět příběh, který tak mizerně načal Sam Mendes ve Spectre a nebyla asi žádná sranda dát tomu všemu smysl a vydojit z toho posledního bondovského marastu nějaké emoce. Naštěstí to Fukunaga celkem zvládá, navzdory tomu, že Léa Seydoux je nesmírně nezajímavá herečka a hraje asi nejnudnější bondgirl vůbec. Bohužel zbavit se jí Fukunaga nemohl, takže to beru tak, že dělal, co mohl.  Mnohem lépe mu to jde ve scénách, kdy může vymýšlet nové věci a ne pracovat s tím, co na něj zbylo. Akce je přehledná, nápaditá a pokaždé jiná. A celé Není čas zemřít nečekaně často a nečekaně hodně mění svůj styl, takže chvíli připomíná craigovské bondovky, jindy si u ní člověk vzpomene na doby, kdy byl agentem 007 Roger Moore nebo Connery a v některých scénách umí film být zase až překvapivě drsný a nekompromisní. Celé to sice mohlo být kratší, mít výraznějšího zloducha a ta střední část se občas opravdu lehce táhne, ale celkově je to film, který rozhodně stojí za to vidět. A Craig může být spokojený s tím, jak se s povolením zabíjet rozloučil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No time to Breath!Kdybych byl Armádní generál, tak mobilizuji celou svou armádu fanoušků a povinně razím se všemi do kina. Uff exquisite film.Na rovinu přiznám, že Bondovky nikdy nebyly můj šálek čaje, nikdy si neodnesly ode mne hvězdičkový full house, vždy je dostal Cruise se svým Mission Impossible, ale jakmile Sam Mendes je sesazen a nahrazen Cary Joji Fukunagou, tak ten film dostává absolutně jiný rozměr a pro mne je No Time to Die nejlepší Bondovkou vůbec a nedokážu si představit, že by to mohlo být udělano lépe, zde je vše perfektní jak švýcarské hodinky a já si po 3 hodinách v kině řekl, že bych chtěl ještě hodinu další, protože je to Jízda jak prase.Film se už od úvodu řítí z jedné akční scény do druhé ( Sice PG-13 akce) ale tentokrát přihmouřím oči, Daniel Craig hraje doslova ďábelsky ( ten chlap si zaslouží oscara), Rami Malek/Christoph Waltz double villain feature, Ana de Armas ( tu jsem čekal více prostoru), ale i na tu chvíli si dokázala strhnout plně pozornost. Celý ten příběh se řítíl pro mne neskutečně kupředu, bylo znát, že se jedná o finále a každý jeden záběr/moment byl podán s naprostou přesností a excelencí. Při výměně dialogů, jsem dlouho netajil dech, tak jak tady ( Možná naposledy u Temného rytíře) a to říká člověk, který se bez Gore prakticky neobejde. Hans Zimmer music opět vyvolává husí kůži, hodinový akční úvod, hodinové akční finále, víc jsem si přát nemohl. Závěr filmu je však vyloženě zrdcující, Nová Bondovka mě v závěru položila na lopatky, natáhla na skřipec a tahala až do finálních titulků. Slzy tekly proudem a narvaný kino sál byl odpálen do vesmíru stejné jako já, jinak si to ticho po celé 3 hodiny vysvětlit nedokážu.Společně se Suicide Squad za mne film roku.Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám Broccoli partaj zahrála slušně na city. A Craig si v roli Bonda zkusil nejširší paletu vnitřních pochodů i výrazů obličeje nejen ze svých pěti účastí v sérii, ale ze všech Bondů vůbec. Jako emocionálního diváka mě to dostalo na plné čáře. Hezky prohloubený vztah s Léou Seydoux. Ale co ta pokulhávající logika v motivaci a chování hlavního záporáka (Malek) a další nedomyšlenosti? Je tak těžké vybrousit scénář natolik očekávaného, celosvětového megabijáku i v tomto směru? Opakovačka Spectre den před byla každopádně přínosná, No Time to Die na něj přímo navazuje. Zimmer v napínavých scénách, především v setkání s Blofeldem (Waltz), výborný. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Okrem už štandardnej pištole Walther PPK používa James Bond aj pištoľ Browning Hi-Power a behom záverečnej akcie útočnú pušku Colt Mk18 Mod 0 s tlmičom. Behom prestrelky na Kube sa navyše zmocní pušky AKS-74U a pri boji v lese zase pušky Beretta ARX-160 A3 s granátometom. (ČSFD)
  • V úvodu, kde Bond (Daniel Craig) vjíždí tunelem do Matery, je vlevo vidět viadukt, na kterém se později odstartuje honička. Tento most se ve skutečnosti nachází ve 30 km vzdálené vesnici Gravina in Puglia. Ani samotný tunel, kterým Bond vjíždí do Matery, se na daném místě nenachází. (Standey)
  • Distribuční společnost MGM zkusila práva na film nabídnout za 600 milionů amerických dolarů, což bylo pro Apple, Amazon i Netflix prostě extrémní částka. Problém zřejmě spočíval i v tom, že obrovská suma se vztahovala na práva v trvání pouhého jednoho roku. (ČSFD)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama