Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

castor 

všechny recenze uživatele

Bitva, kecy, bitva, kecy, bitva. Některá ve tmě, jiná příjemně přehledná. Mytologické prvky jdou stranou, Hercules se živí jako žoldák, má partu spřízněných přátel a za peníze to řeže, co hrdlo protivníků ráčí. Bývalý gigantický wrestler Dwayne Johnson se svou družinou smysly neomámí, hlavu nezamotá, emoce nerozdmýchá (ač představuje psychicky zdeptaného hrdinu, jehož užírají vnitřní démoni z minulosti). Ale ani nenaštve. A to má ve svém čele režiséra Bretta Ratnera, který měl málokdy v minulosti svou chvilku. Nápady neoplývá, hláškování je v jeho režii spíš trapné. I tak je tahle nemytologická sranda snesitelná. Na tři hvězdy. Btw. Irina Shayk na premiéře zatraceně sexy!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám pan Kules po půl roce zase vrátil, a to v daleko důstojnějším hávu, než když se jej pokoušel napodobovat prasečí neumětelský homodlak Lullan Buc. Dvejn „Superanabolon Skála“ Džonsn sice taky nikdy nebyl žádným horkým kandidátem na Hamleta, nicméně divák alespoň nemá při jeho sledování strach, že se na něj může kdykoliv najednou vyřítit z televize a chtít ho přeblafnout. Docela bych si ho po tomhle dokázal představit i jako Konana. Jedná se o veskrze zábavnou, dobře natočenou a rozhodně neurážející demytizaci, která však trošku hapruje právě na hlavní postavě. Vžitým genotypem klasického Řeka je stošedesáticentimetrový chlupatý obtloustlý zachrap s křivýma nohama, tudíž když už někdo boří legendy, měl by to udělat se vším všudy a místo dvoumetrového spanilého svaloně kvůli větší realističnosti angažovat třebas Romana Skamene nebo přinejhorším Matonohu. Ale jebat, dobré to bylo. Kulese při jeho dobrodružstvích sice provází nějaký genetický odpad z klonování Nikol Kidmen a omšelý detektiv Dicka Francise, avšak ti jsou veskrze snesitelní. Jediným očividně hnisajícím vředem na rozporuplném ansámblu tak zůstává pouze bratranec Joláos. Nedovedu si absolutně nijak vysvětlit, jak se tak trapný a nesympatický debil s hereckým talentem análního dilda mohl vecpat s tak rozsáhlým partem do holyvůdského blokbástru. Tedy kecám, dovedu. Patrně polykal a progelovaný se lascivně ukláněl zády k nějakému židovskému producentovi. Každopádně už jej nechci nikdy v ničem vidět! Nikdy!!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragédi, ktorí si pozrú film len z toho dôvodu aby mu naparili odpadové hodnotenia, tak nech si pozerajú priame prenosy zo svätých omší v nedeľu na STV2. Kto z vás predsa čakal heroický film, ktorý by dosahoval kvality ako Scottov Gladiator, či Gibsonov Braveheart?! Určite nie tí, ktorí poznajú rutinéra Ratnera. Ja som vopred rátal s tuctovým popcorňákom, plným mystických príšer, jednoduchým scenárom typu krivda-odplata, burácajúcou akciou podporenou nemalou dávkou CGI a priemernými hercami. Na to som sa pripravil, naladil a film tomto ohľade nesklamal. Dokonca scenár kde-tu prekvapil, skvelo sa vydaril casting do vedľajších úloh, akcia bola miestami prekvapujúco obstojná, samozrejme sem-tam to smrdelo prúserom, ale Ratner to nakoniec zvládol a upevnil si pozíciu režiséra, ktorý je takzvanou "stávkou na istotu". 65%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules nemá nič, čo by sme už nepoznali, alebo nevideli. Stavia na osvedčené - akcia, nepriatelia, hrdinovia, akcia, trocha humoru, akcia.. Film ma ale dosť sklamal a ešte som pri žiadnom filme nebol tak oklamaný, ako pri tomto. Trailer naznačoval skvelé boje proti monštrám, čo ma najviac bavilo aj na seriáli o Herkulesovi. Vo filme boli ale všetky tieto scény postrihané presne ako v traileri a boli použité len ako flashbacky. V tom momente som musel film zastaviť a poprechádzať sa po byte, aby som trocha poľavil nervom. Film som síce dopozeral, ale viac ako 50% by som tomu nedal. Dwayne Johnson bol dôveryhodný, ale scenár ma proste veľmi nebavil. Radšej keby bol celý o bojoch s monštrami, než o jednom pupkatom kráľovi, ktorý ani neudrží v ruke meč. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

EXTENDED CUT ,,CHTĚLI JSTE ZNÁT PRAVDU O HERKULOVI? TADY JE. SVĚT POTŘEBUJE HRDINU, VE KTERÉHO MŮŽE VĚŘIT…" /// Pohádka o tom, kterak žoldák Herkules snil o svým ostrově a klidu. Ovšem, než vydělá dost prachů (zlata vole, tenkrát neměli ani peněženky… ), musí projít nějakejma misema. Teď tady máme tu v Thrákii... Král škorpión, Barbar Conan… čili scénaristicky jednoduchý, plný béčkový mytologie, vobrovskýho Rocka, bájnejch příšer a hrdinskejch poudaček. Každá barbarská bitka je zábavná, páč popření nejen fyzikálních zákonů vede k upřímnýmu (hlasitýmu) smíchu. Jenže vono je to tak jednoduchý! A úplně nejhorší je, že čovek necejtí nic! Na rozdíl vod Herkulese, tomuhle filmu bohové nepomohli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks, kterej má na svědomí Steve Moore, neznám. 2.) Mám rád (filmový) bitvy. A je jedno, kdo v nich dostane přes držku. 3.) Thx za titule ,,Bac a Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)
  • V rámci prípravy na rolu Herkula sa Dwayne Johnson podrobil 8 mesiacov trvajúcemu vyčerpávajúcemu tréningu. (Laslo)
  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama