Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy z milosti. Tady jsem si po něčem stýskal, no toho se mi bohužel nedostalo, ale přeci jen je tento Herkules minimálně o The Rocka lepší. Kdybych nehodnotil toho dřívějšího letošního za dvě, pak je dal bez problémů tady. Akce zde docela ujde, ale příběhově je to jen sprosté zneužití jedné z nejstarších drsňáckých značek, za což se docela stydím, že vůbec ten průměr dávám. O ničem. 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky za The Rocka a jednu navíc za to, že to bylo ve všech směrech lepší než ta kravina ze začátku roku. Brett Ratner nikdy nebyl ani nebude zárukou kvalitního filmu, ale Herkula spíchnul když ne dobře, tak alespoň obstojně. Film se ale točil snad někde v Maďarsku, takže hodně lokací vypadá podobně příšerně jako v Zrození legendy, ale trikaři to zamaskovali lépe (hlavně co se týče lokací, tak lze poznat vyšší rozpočet). Thrácké války rozhodně od začátku vypadaly na lepšího Herkula a vskutku tomu tak je, nebýt však Dwaynea, film by byl poloviční, to on vdechl filmu duši a je tedy nutné snímek brát jako jeho akční klenot, jelikož větší formu už snad mít ani nemůže. Viděno v kině 2x...70%...[23.7.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak, žádný veledílo to není, ale to se taknějak dá čekat už podle jména hlavního představitele. Jeho herecký výkon spočívá v tom, že že si namaže paže nějakým olejem a stoupne si před kameru a protože je je velkej jako kráva, tak jeho paže zabere celý záběr kamery a my máme tak jedinečnou možnost, pozorovat namazaný sval pana Dwayneho, ten jen občas vystřídá pohled na hlavu pana Dwayneho, která je taky velká kráva. Naštěstí tyto záběry jsou jen v neakčních pasažích a nebo jak vyplně akčních scén, takže člověk si tad naplní krásně definici slova "jdu a všechno to zrubu". Pokud jde o mě tak spíš než sval a hlava pana Dwayneho mě zaujala Rebecca a to jak jako celek, tak v jednotlivostech, například hezký nohy, hezkej zadek, hezký nohy, hezkej zadek, zkrátka mě velmi oslovila po inteletkuální stránce. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

po úvodných piatich minútach končí grécka mytológia a začína hollywood... to by ani tak nevadilo, bohužiaľ však začína ten najprevarenejší hollywood plný okukaných a stokrát vyluhovaných klišé, bez nápadu, bez zaujímavejšej scény, bez humoru a napätia, so síce vypiplaným vizuálom, ale tiež kombinatoricky vyskladaným iba z ničím výraznejšie nezaujímajúcejšieho priemeru letných hollywoodskych historických a fantasy blockbusterov posledných 30 rokov... štruktúra vskutku otrepaná, dej sa neposúva vďaka kauzalite, ale po akýchsi skokoch - krátka informatívna scénka, kde sa všetko povie do 2 minút a potom sled ilustračných scén bez informatívnej hodnoty, kde sa predvádzajú efektári, maskéri, kostyméri a kaskadéri... keď niekto prehovorí, je to patetické, keď má prísť nejaký "zvrat" je to očakávané a jediná zábavka, ktorou si to môžete okoreniť, je hádať "odkiaľ" okopírované... asi najväčšie sklamanie tohtoročnej letnej blockbusterovej sezóny (lebo - priznajme si - od transformerov nikto nič vážne čakať nemohol); ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Na začiatku filmu je zmienka o tom, že udalosti sa odohrávajú v roku 358 pred n.l.. Architektúra a historické artefakty sú však typické pre obdobie o približne 1000 rokov staršie. Navyše, Eurystheus je oslovovaný ako kráľ Atén. Minimálne 400 rokov pred tým sa však v Aténach ujala moci demokracia. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku a Chorvatsku. (Terva)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama