Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragédi, ktorí si pozrú film len z toho dôvodu aby mu naparili odpadové hodnotenia, tak nech si pozerajú priame prenosy zo svätých omší v nedeľu na STV2. Kto z vás predsa čakal heroický film, ktorý by dosahoval kvality ako Scottov Gladiator, či Gibsonov Braveheart?! Určite nie tí, ktorí poznajú rutinéra Ratnera. Ja som vopred rátal s tuctovým popcorňákom, plným mystických príšer, jednoduchým scenárom typu krivda-odplata, burácajúcou akciou podporenou nemalou dávkou CGI a priemernými hercami. Na to som sa pripravil, naladil a film tomto ohľade nesklamal. Dokonca scenár kde-tu prekvapil, skvelo sa vydaril casting do vedľajších úloh, akcia bola miestami prekvapujúco obstojná, samozrejme sem-tam to smrdelo prúserom, ale Ratner to nakoniec zvládol a upevnil si pozíciu režiséra, ktorý je takzvanou "stávkou na istotu". 65%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fakt se divím, že mě to tak bavilo. Možná je to tím, že jsem viděl hutnější rozšířenou verzi, která má k PG-13 vejšplechtu dost daleko, ale Ratner upekl zábavný přímočarý výplach, za který se rozhodně nemusí stydět. Záplavu klišé tu vyvažuje sympatická a soustavně hlaškující banda hrdinů, mezi kterou se kupodivu nikdo neztrácí. A Rock do toho vyloženě dává všechny svaly (srdeční nevyjímaje), což na prodání takhle svižného materiálu v klidu stačí. (7/10) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V první řadě chci pochválit tvůrce traileru, který sice naoko láká na další trikovou podívanou plnou mytologických postav a oblud, ale nakonec je to úplně jinak. Hercules to u mě zkrátka vyhrál i bez hyder, obřích kanců, nemejských lvů a kdoví čeho dalšího. Jeho příběh sice není nijak závratně fantastický, ale odsýpá, aniž by se zastavil, a stále nabízí nějakou tu zábavu. Způsob, jakým scénář akci odlehčuje humorem, mi připomněl staré dobré filmy Arnolda Schwarzeneggera (Existuje někdo, kdo nevyprskne smíchy například při scéně s ohnivým oštěpem?) a herectví Dwayna Johnsona, kterému nelze nefandit, vlastně také. Dobře obsazené a zahrané jsou i ostatní postavy a režisér zvládl bitky natočit drsně navzdory tomu, že z nepřátel nestříká krev (tu si chytře nechal až na závěr pro titulního hrdinu), ale jen se z nich práší. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nakonec si mě to celkem získalo. Oddychovka, která je víc conanovská než římsko-řecká, v níž Ratner znovu selhává v dialozích i emoscénách, akce, bitvy i hláškování jsou ale nad standardem. Co by za takovouhle popcornovou pohodu dal třeba Hněv Titánů. Každopádně The Rock ať už s vlasy a vousy radši neexperimentuje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to omnoho horšie. Dej síce je jednoduchý, no zato od svojich predchodcov vďaka odľahčeným dialógom zábavnejšie spracovaný. Je to taký "pukanco" snímok pri ktorom divák ani na sekundu nemusí premýšľať. Proste oddychovka, obohatená o mytologicky vizuálne dokonale spracovaný úvod s niekoľko fakt vydarenými hromadnými bitkami. Rozčarovanie prichádza až v závere, ktoré síce je poňaté odlišným spôsobom, ako to doposiaľ bolo v mnoha spracovaných Herculesoch k videniu, no okrem pádu sochy "slobody" nepriniesol nič prevratné. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Steve Moore, autor komiksovej predlohy "The Thracian Wars", požadoval, aby jeho meno bolo odstránené z titulkov. (beso74)
  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)
  • Postavy z Herkulovy (Dwayne Johnson) družiny jsou sesbírány z různých bájí a až na dva z nich se žádná postava s Herkulem (Heraklem) nesetkala. Amfiaraos (Ian McShane) a Tydeus (Aksel Hennie) jsou postavy bojovníků z báje "Sedm proti Thébám". Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal) je proslulá lovkyně a zúčastnila se jako jediná žena lovu na Kalydónského kance. Autolykos (Rufus Sewell) je největší zloděj z antických bájí, který jeden svůj zločin svedl na Herkula (Herakla), aby unikl trestu a Iolaos (Reece Ritchie) je Herkulův synovec, který mu pomáhal zabít Hydru a po jeho smrti chránil jeho potomky. (Wishkah)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama