Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (819)

tron 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stane, že mi je z nejakého filmu fyzicky nevoľno. Tomuto sa to podarilo v jednej konkrétnej scéne, ktorú som doslova musel prestať pozerať, lebo som z nej videl prvé sekundy a fakt ma napínalo na vracanie. Ak chcel Seth MacFarlane šokovať, určite sa mu to podarilo, ale mne to prišlo lacné. Ale hlavný problém nie je ani tak v tom, že je nechutný, ale v tom, že je nevtipný. A to, čo nezničil extrémne nevydarený scenár, to "úspešne" dorazil nesympatický kasting v čele s nepríjemnou Charlize Theron a tragickým Neesonom. Len minimum vecí ma aspoň trocha pobavilo (otrávená guľka a následný monológ, bicykel). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za dvě parádní camea to nejde nemít rád. Jen je škoda, že Seth MacFarlane podlehl úspěchu Médi, ztratil sebereflexi a obsadil se do hlavní role. Jako komediální režisér je schopný. Jako herec vůbec a v kontrastu s fakt dobrými výkony všech ostatních to vynikne ještě více. Ten chlap fakt nemá charisma. Díky tomu pak těžce nefunguje vážně myšlená romantická linie se skvělou Charlize Theron. Romantika by brzdila tempo i schopnějšímu herci a celé to díky ní působí nevyváženě. V jednu chvíli se smějeme detailnímu záběru na ovčí penis a v druhé máme s vážnym ksichtem konzumovat vztahové pravdy. Všudypřítomné fuckování taky není vtipné a ani se do westernu nehodí. Pořád tam ale dobré vtipy jsou a koukat se na to dá. Jen si MacFarlane musí uvědomit, že každá jeho myšlenka není úplně vtipná, jinak dopadne jak zkrachovalý celebrity, z kterejch si tak rád dělá srandu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příznávám, že párkrát jsem se zasmála, ale to nezachrání ten blbý pocit, když musíte sledovat jeden děsivě trapný vtip za druhým. Respektive, to, jestli považujete MacFarlanovy vtipy za trapné, záleží na vašem smyslu pro humor. Mně připadají tak na úrovni středoškoláka (ano, mužského rodu, protože spousta vtipů je sexistická a prostinká). Mně nepřijde vtipné, když má někdo sr*čku a musí si ulevit do klobouku. Největší problém mám ale s hlavním hrdinou. MacFarlane není sympatický, ani nijak dobrý herec. Což je problém, když proti němu stojí takový herecký kalibr jako Liam Neeson (vážně, i když se tu Neeson vůbec nesnaží, vždycky, když se objevil na plátně, se mi chtělo zatleskat). Hlavní hrdina Albert je hned na začátku nazván srabem - a on přesně takový je. Většinu filmu si jen stěžuje a má ze všeho nahnáno (a Divoký západ komentuje jako by ho někdo strojem časem přenesl z 21. století, což působí divně). Někomu takovému přece nemůžete fandit. 20% PS: Dodávám, že seriál Family Guy se mi líbí, takže problém nemám s MacFarlanem jako takovým, ale konkrétně s tímto filmem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten chlap je nejlepší střelec široko daleko. Oproti němu vypadám, že mám Parkinsona.“ – „A to je co?“ – „To je jen další záhadný způsob, kterým nám Bůh ukazuje, že nás miluje.“ Před projekcí jsem měl strach z jednoduchého, vulgárního a především fekálního humoru (nic proti nim, pokud jsou použity rozumným způsobem a v regulované míře). Faktem je, že všechny 3 typy jsou ve filmu přítomné a v případě třetího zmíněného se tvůrci mohli místy trošku krotit (střevní problémy už byly přehnané). Ale není to nic, co by diváka vyloženě iritovalo, protože snímek na druhou stranu obsahuje i velmi inteligentní humor a spoustu hlášek, a to v takové míře, že jsem se po většinu filmu velmi dobře bavil. Ovšem je to i o tom, jaký má člověk vztah k westernům a parodiím (či jejich spojením). Zdařilý je i casting, který nabízí řadu zajímavých obsazení a z něho vyplývajících svérázných postav, avšak na „ďábelského“ Liama alias Clinche nemá žádná jiná (ovšem odkaz na Návrat do budoucnosti je příjemný). Přesto mě mrzí, že se nepodařilo naplnit jednoznačně 5* potenciál filmu, takhle to je „jen“ na slušné 4*. „Nemá ona sex s asi tak 10 chlapama každý den v bordelu?“ – „Ano, když má kratší směnu.“ – „Ale vy jste spolu ještě nespali.“ – „Ne, Ruth chce počkat až po svatbě. Je to křesťanka, stejně jako já. Chceme se pro sebe šetřit pro svatební noc.“ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ten fekální humor, který navíc musí být i se vším všudy ukazován, mě jednou zničí. A přitom mohly Všechny cesty vedou do hrobu být vážně dobrá komedie, kdyby se bez těchto zbytečností obešly. Seth MacFarlane totiž píše a hraje jako velmi sprostý a stále zábavný Woody Allen, nápadů má hodně (možná až moc) a film, který přímo voni westernovou atmosférou, svižně odsýpá. Z vedlejších postav se mi nejvíce líbili snoubenci v podání okouzlujícím způsobem vulgární Sarah Silverman a mrtvolně bledého Giovanniho Ribisiho, Charlize Theron to velmi slušelo a Liam Neeson si záporáka zahrál tak trochu podobně jako onehdy Henry Fonda v Tenkrát na Západě. I kdybyste se na film nechtěli podívat, poslechněte si alespoň skvělý soundtrack Joela McNeelyho, na němž je Goldsmithova poctivá škola vážně znát. Tři a půl. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • V scéne, keď Albert a Anna tancujú takzvaný "Barn Dance", vidíme záber na Edwarda (Giovanni Ribisi), ktorý predvádza zvláštnu choreografiu. Ide o odkaz na film Ted (2012), kde Giovanni Ribisi takto tancoval pred TV po tom, ako uniesol Teda. Neskôr túto "choreografiu" zopakoval aj vo filme Ted 2 (2015), kde sa ňou prezradil, keď bol prezlečený za Ninja korytnačku. (manwhosold1)
  • Při závěrečné přestřelce zpívá Albert (Seth MacFarlane) arabskou písničku. Ve skutečnosti se jedná o skladbu "Tarzan Boy" od zpěváka Baltimora. (Nýdnol)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama