Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jak můžeš chodit s Ivanem, když chodíš se mnou?........ Opět mě mrzí, že v Českém filmu s Českými a Slovenskými herci není hudební doprovod v Češtině - to je strašná škoda. Ano hraje sice česká kapela, ale anglické texty - proč, pane Chyško! Jinak dobrá herecká cháska v čele s Miroslavem Donutilem, sranda a vtip nejsou tak přiblblé, jak by se mohlo na první pohled zdát. CITÁT - Na moje pravidla nemá šanci....... Dobré a vyvážené dialogy a jak jsem již řekl, je to sranda, ale žádný Jurský park z toho nebude. Ten se rozpadl dřív, než jsem čekal. Příběh má jednu obrovskou chybu já to prostě Markovi (Matouš Ruml) nevěřím. On to strašně přehrává až dělá ze sebe idiota, ale při tom je to úplně jinak. Ten kdo není na Malaisii připravenej, bude dost překvapenej. CITÁT - SANDOKAN: Ahoj Tygře........... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obecně je téma, postavené na speciálních radách a instrukcích otce synovi, jak na ženské, debilní. Na něj se nabalují všemožné umělé situace, které jsou překvapivě snesitelné, ale pochopitelně se mezi nimi najdou i ty vyloženě otravné a trapné (schovávání trávy, boj o šátek, trable s dortem, zachraňování z vody pomocí auta). Cpaní divákům obraz nesmělého hňupa mě vždycky solidně vytáčelo, pasivní hrdiny prostě vyloženě nesnáším. Jeho krásný objekt sice zní luxusně slovensky i francouzsky, ale kvůli její „rozhodnosti“ a nezdravému úsudku bych si o ní kolo neopřel. Výsledek odbíhá od reality v každé třetí scéně, jednorozměrné postavy nedýchají, ale jen se pitvoří, světácký Donutil je pouze dobrý a režisér Janák, z jehož Ro(c)ku podvraťáků jsem chtěl kdysi odejít z kina, svůj nijak závratný stín nepřekročil. Sic jde o jeho nejdospělejší kousek, technicky opět velmi dobře zvládnutý, ale s láskou a hledáním to nemá nic společného. Solidní dvě hvězdy.. tři ale prostě nedám!! ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Jsem nesmělý, ale léčím se mám rád takové náměty. Matouš Ruml je talent, byl skvělý i ve Stardance (a bude nám ten pořad letos chybět!!!),  ale vydat se za ním do divadla pro mě není tak jednoduché a po svém ikonickém Lexovi nedostal před filmovou kamerou tolik zajímavých příležitostí. Takže jsem ho moc rád viděl v hlavní roli - a na víc opět jako otloukánka, byť tentokrát inteligeního. Od Karla Janáka mě sice vůbec neoslovili (pro čásť mých vrstevníků nebo (skoro)vrstevníků možná kultovní) Rafťáci, ale zase jsem si od něj celkem oblíbil pohádku Princezna a půl králoství, kterou mi tahle komedie i párkrát připomněla.  Sice vážně nemusím Jakuba Prachaře (až na na něktěré songy od Nightworku, ale to už je dost dávno.:D), ale zde se mi (stejně jako v Princezně) do té odpudivé záporné  postavy proti Rumlovi hodil. Oproti některým novodobým  českýmm lidovým komedíím jde o solidní oddychovku, která relativně dobře a pohodově   šlape. Mně se teda na to po většinu času koukalo dobře. Speciálně mě hodně pobavila servírovaná večeře tátovi a rozhovor na záchodcích.:o Ale i u dalších ,,balících´´ situací jsem se průběžně usmíval a těšil se na další. Při vahání nad hodnocením, nakonec zvolím asi lepší tři hvězdice,  ale byť se snímek  může opět zdát (hlavně ve druhé půlce) trochu schématický, tak se mi o to více líbilo závěrečné podprahové sdělení, že robotická pravidla jsou vlastně k ničemu a celkový dojem je milý.  Já jsem docela potěšen. A Miroslav Donutil mě se svým typickým herectvím (ale tentokrát v roli experta na balení) osvědčeně bavil. Jakejch vašich knih? Vždyť jste je ani nenapsal-Říká ti něco vydavatel, chlapečku? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slibně vypadající, v průběhu už ale průměrný film, který je jen z poloviny český a to mě trochu vadilo. Asi by film vypadal lépe, kdyby byl napsán čechem a potom kdyby zde hráli pouze češi. Dvě slovenky do českého filmu už je prostě moc... :D Jinak je to hodně crazy, takže to věrohodnosti také moc nepřidá. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ke komediím bychom měli být zpravidla více tolerantní a neočekávat od nich hlubokomyslné poselství s psychologickým přesahem a filosofickými anotacemi, na druhou stranu si nemyslím, že je jakkoliv troufalé od nich očekávat třeba trochu srandy, kurva! U tohoto jsem se zasmál jen jednou a to když mi čivava začala olizovat koule. Bázlivý frustrant, jemuž dívky říkají pouze "uhni debile", se marně snaží vyšukat umíněnou slovenskou pipku, která dělá mnoho povyků pro mrd. Hahaha! Marně pátrám, pro koho je tato nudná nezáživná sračka určená. Pro děti asi těžko, protože ty o šukání nic nevědí, teda pokud si je po školce nevyzvedává strýček Fridrich, pro generaci mého věku asi taky ne, protože nám stačí zajít na libovolnou diskotéku, kde si ke kýženému výsledku postačí vyhlédnout první sťatou šlápotu bez soudnosti, pro kterou je pozvánka ke koitu slovy "pojď mrdat, pičo" to nejromantičtější, co jí kdy kdo od dob fotrovýho "setři si to z huby a neříkej to mamce" pověděl, a pro starší už vůbec ne, poněvadž ti jsou doufám dost inteligentní na to, aby nechodili do kina na cokoliv, co má v názvu "10 pravidel", nebo "jak sbalit holku". Můžete si být jistí, že podle těchto pravidel byste úspěšně nesbalili ani mrtvýho psa. Prostě byste si ho museli normálně klasicky nabrat lopatou na gauč a pustit se do práce bez ptaní. Jsem nesmírně rád, že mě desítky hodin oduševnělé výuky v nedělní škole naučily, jak si získat dívčino lůno postaru, a to sice umlátit ji kyjem a odtáhnout si ji do brlohu. Úspěšnost zaručena. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama