Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (459)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedno klišé střídá klišé...a to hezky po česku, jak to má naše populace ráda a houfně chodí do kina. Alfa samec se snaží sbalit holku, na kterou má zálusk i necharismatické, ovšem inteligentní nemehlo, které by přece nemělo mít ani náhodou šanci. Jakpak to asi dopadne? O tom se (ne)přesvědčte sami...50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Díky doporučení padla po dlouhé době volba na český film a dočkal jsem se velice příjemného překvapení. Vtipná a až na pár zaškobrtnutí vcelku dobře zahraná komedie využívající těch nejotřepanějších klišé převzatých z amerických teen komedií, ale v českém prostředí působících docela neokoukaně. Matouše Rumla (kterého znám pouze jako Lexu) jsem vůbec nepoznal a dole role loosera pasoval výborně, Kristína Svarinská je sázka na jistotu (i když je její postava napsaná trochu ploše) a role Miroslava Donutila mě bavila od začátku do konce. Neduhy české kinematografie jsou přítomny i zde, ale ne v tak vysoké míře, jako to bývá jindy. Kdo nečeká intelektuální zážitek na úrovni, ale pohodovou nenáročnou romantickou komedii, zklamán nebude. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ke komediím bychom měli být zpravidla více tolerantní a neočekávat od nich hlubokomyslné poselství s psychologickým přesahem a filosofickými anotacemi, na druhou stranu si nemyslím, že je jakkoliv troufalé od nich očekávat třeba trochu srandy, kurva! U tohoto jsem se zasmál jen jednou a to když mi čivava začala olizovat koule. Bázlivý frustrant, jemuž dívky říkají pouze "uhni debile", se marně snaží vyšukat umíněnou slovenskou pipku, která dělá mnoho povyků pro mrd. Hahaha! Marně pátrám, pro koho je tato nudná nezáživná sračka určená. Pro děti asi těžko, protože ty o šukání nic nevědí, teda pokud si je po školce nevyzvedává strýček Fridrich, pro generaci mého věku asi taky ne, protože nám stačí zajít na libovolnou diskotéku, kde si ke kýženému výsledku postačí vyhlédnout první sťatou šlápotu bez soudnosti, pro kterou je pozvánka ke koitu slovy "pojď mrdat, pičo" to nejromantičtější, co jí kdy kdo od dob fotrovýho "setři si to z huby a neříkej to mamce" pověděl, a pro starší už vůbec ne, poněvadž ti jsou doufám dost inteligentní na to, aby nechodili do kina na cokoliv, co má v názvu "10 pravidel", nebo "jak sbalit holku". Můžete si být jistí, že podle těchto pravidel byste úspěšně nesbalili ani mrtvýho psa. Prostě byste si ho museli normálně klasicky nabrat lopatou na gauč a pustit se do práce bez ptaní. Jsem nesmírně rád, že mě desítky hodin oduševnělé výuky v nedělní škole naučily, jak si získat dívčino lůno postaru, a to sice umlátit ji kyjem a odtáhnout si ji do brlohu. Úspěšnost zaručena. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie na ohrané téma "Jak sbalit holku, na kterou nemam.". V našich luzích a hájích je to sice poměrně novinka, ale Janák to zvládl docela s přehledem. Kdyby byl film z americké produkce, nejspíš by zapadl jako řada dalších, ale ten český původ dodává na atraktivitě. Jestli jsem byl ale na někoho zvědavý, tak to byl Matouš Ruml a fakt, jestli se dokáže oprostit od natvrdlého Lexy z Combecku. A to se mu, myslím, podařilo na výbornou. Stejně tak se vydařil zbytek pánského castingu na čele s Donutilem a parádním vyhulencem v podání Dolanského. S holkama to bylo horší. Absolutně mi nesedla Nvotová a Svarinská, byť je to hezká holka, mi byla protivná. Nic proti herečkám od našich východních sousedů, ale mám za to, že u nás by jsme našli x hereček, které by obstály lépe. Za všechny bych jmenoval Veroniku Kubařovou, . 60% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

50%.Chvílemi jsem se bavil, chvílemi se tvářil kysele kvůli trapnosti a kýči (vrcholem je střídání scény běhu a hotelového svádění). Kristína S. je kočka, ale nějak jsem nedokázal spolknout, že by po všem, co jí ten nesmělý astronom prováděl před tím, o něj stále mohla mít i byť jen sebemenší zájem. Donutil filmu pomáhá svým standardním šarmem, zato ta rádoby vtipná postava neustále hulícího spolubydlícího je jednoduše strašně uhozená. Příšerný výběr hudby korunuje spíše negativní pocity z filmu, jehož námět mi přijde zajímavý, avšak scénář a režie nekvalitní. Protože mám rád romantické komedie, zaokrouhluji nahoru na tři hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V čase 36:00 představuje Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil) týmu na figuríně „Pravidlo tří strážců“. V té chvíli má na sobě figurína maskáčové tričko. V dalším záběru je ale najednou obnažená. (klukluka)
  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama